ASUS ROG vs MSI Gaming

Furkan Gökhasan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yavaş yavaş bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu sistemde olabildiğince tek bir marka olacak. Mesela kasa, PSU, anakart vs. tek bir firmadan olsun istiyorum. Sizce marka olarak ASUS ROG mu yoksa MSI Gaming mi daha iyidir? Hangisi neden daha iyidir? tecrübeleriniz nelerdir? Bunları öğrenmek istiyorum. Düşüncelerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden tek bir marka üzerinde yoğunlaşıyorsunuz? Bazı bilgisayar bileşenlerinde saydığınız markalardan daha iyi olan markalar var. Tercihim MSI'dan yana.

Bazı bileşenlerde tek marka üzerinden gitmek mantıklı olabilir. Fakat kasa, PSU gibi şeyler girince bu pek de mümkün olmuyor. Bu durumda zaten her şeyi Asus almak zorunda kalıyorsunuz, o yüzden de fiyat olması gerektiğinden daha çok uçacaktır.

Anakart ve ekran kartı ikilisinin aynı markadan alınması yeterli bence. Bütçeniz nedir, sistemi ne amaçla kullanacaksınız?

Olaya bütçe açısından yaklaşmıyorum. Maaş aldıkça bir parça alma şeklinde ilerleyeceğim. O yüzden baya üst düzey bir şey olsun istiyorum. Mesela Asus PSU'larında ekran oluyor watt göstergesi. Bu yüzden buna uyumlu bir kasa gerekiyor mesela. Bu nedenlerle aynı marka düşünüyorum. Yani tamamen uyumlu bir sistem olsun istiyorum. Tabi ki başka uyumlu ürünler önerirseniz onları da değerlendiririm güzel olur.

Arkadaşlar merhaba. Yavaş yavaş bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu sistemde olabildiğince tek bir marka olacak. Mesela kasa, PSU, anakart vs. tek bir firmadan olsun istiyorum. Sizce marka olarak ASUS ROG mu yoksa MSI Gaming mi daha iyidir? Hangisi neden daha iyidir? Tecrübeleriniz nelerdir? Bunları öğrenmek istiyorum. Düşüncelerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Neden aynı marka almayı düşünüyorsunuz.

Tam uyumluluk olsun diye böyle bir şey istiyorum. Recep Abi ve Ali Abi'nin bir videosu var ya Helios diye. Oradaki gibi bir sistem olsun kafasındayım. Daha iyisi de olabilir daha kötüsü de. Yazılım sektöründe çalışıyorum ve hobi olarak da oyun geliştirmeyle uğraşmaya çalışıyorum. En iyisi olsun tam olsun gibi bir derdim var. Tabi ki başka önerilere de açığım.

Tam uyumluluk olsun diye böyle bir şey istiyorum. Recep abi ve Ali Abi'nin bir videosu var ya Helios diye. Oradaki gibi bir sistem olsun kafasındayım. Daha iyisi de olabilir daha kötüsü de. Yazılım sektöründe çalışıyorum ve hobi olarak da oyun geliştirmeyle uğraşmaya çalışıyorum. En iyisi olsun tam olsun gibi bir derdim var. Tabi ki başka önerilere de açığım.

Uyumlu çalışmaktan kastınız nedir anlamadım ama RGB adınlatma uyumundan bahsediyorsan anakart yazılımını destekleyen herhangi bir ürün uyumlu calışacaktır. ROG'un da Gaming'in de kötü olduğu birsürü konu var. Bir bütçeniz var mı acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı