ASUS ROG XG27ACS modeli nasıldır?

Monitör gayet iyi. Rog serisi olması malzeme ve panel kalitesine etki eder çoğunlukla. Eğer oynadığın oyunlar HDR destekliyse veya HDR açmayı düşünüyorsan bunu öneririm:
HDR 600 sertifikası ile HDR destekli oyun 1 milyar renk ile çiziliyor. HDR 400 destekli monitörlerde oyun yine 16 milyon renk gösteriyor. Ayrıca bu monitörde ne kadar göstermelik de olsa bölgesel aydınlatma yine çok faydalı. Ayrıca yüksek bitrate oranlı Nvida kayıtlar da HDR kaydediliyor ve YouTube da bunu HDR yayınlıyor. Kullandığım için bu monitöre hakikim. Ben de 1080P HDR 400 monitörden buna geçtim. Görüntü kalitesi 2K HDR 400 monitörlerden bariz iyi. Nvidia ayarlardan yüksek dinamik aralığı seçerseniz destekli video oynatma programlarında ve internet tarayıcılarındaki standart SDR video ve sayfaları HDR'a yakın kıvama getiriyor.
Örnek HDR kaydım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu HDR kayıtlar özellikle OLED ekranlı TV, monitör ve telefonlarda efsane görünüyor. Kuzenin Iphone 13 telefonundan baktık, ben böyle görmüyodum ekranımda dedim resmen. Önerdiğim monitör HDR'ın kapısını açoyor, kayıtta vs. çok fark ediyor bu sayede. Bu arada HDR 400 monitörlerde bölgesel aydınltma olmadığından oyunda HDR açınca ekrana sanki parlak beyaz renk basılı gibi duruyor. Normalden daha kötü bir deneyim bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı