ASUS ROG XG27ACS monitör alınır mı?

Bütçe
10000
Heyecandan elin ayagin titremis yazarken okudugunu da anlamamissin :D kendi yazinda "ghosting sorunlu dediğin monitör UFO'daki tüm monitörlerden daha net gösteriyor UFO'yu." dedigin icin benim G65B'yi ghosting sorunlu dedigimi soylemissin. Ben de bunun ustune "ghosting sorunlu dedigim monitoru (G65B) ASUS ROG XG27ACSNin yanina koy bakalim aradaki farki gorelim" dedim.

Icraate bak birader :D tek savunabildigin yani siyah performansi ya 100 milyon kere soylersin artik. Ben siyah performansi kotu diye bir kelime kullanmadim zaten aksine daha iyi oldugunu soyledim zaten. Ancak kontrastin yuksek olmasi siyahlari daha siyah gosterirken gercek renklerden uzaklastirir.

Hocam sinirden gozun donmemis olsa o linke tiklayip baksan zaten MSI G244F E2 modelini onerdigimi gorursun pivot destegi de var yukseklik ayari da var.

Ha renk konusunda evet haklisin o fiyata daha iyi monitorler varmis bu tamamen benim eksigim arkadasa yanlış monitoru onermisim.

Zoruma gittiginden degil, en ufak atismada utanmasan soy agacima kadar gidip acigimi arayacak kadar dusuk bir insan olman garibime gitti. Farkli konular ozelinde tartismiyoruz biz burada bir kullaniciya yardim etmek icin bu forum altinda toplandik. Ha cok tartismak istiyorsan da ayri konu acarsin orada tartisiriz burasi yeri degil.

İddia ettigim bilgilerin yarisinin yanlış oldugunu iddia edip te ispatlamazsan namertsin.

İspatlarsam sen namertsin ama tamam mı?
1- 244F E2 de pivot ve yükseklik ayarı desteği yok.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 16.48.10.96.png

2-renk doğruluğu olarak IPS panel her zaman VA panelden iyi değildir.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 16.49.47.35.png

Burada bir genelleme var ve genelleme yaptığına göre gayet de herhangi bir IPS ile G65B'yi kıyaslayabilirim.
Önce kıyaslayacağım iki monitöründe incelemesini paylaşayım. Bana çözünürlük falan farklı deme böyle bir şey ima etmedin çünkü. Genelleme yaptın.
Delta'e değerine bakalım.
Samsung G65B 1.45 Delta'e çıkarken ASUS IPS monitör 2.80 Delta'e değeri çıkmış. Renk doğruluğunda Delta'e değeri ne kadar düşükse o kadar iyi demektir. Bu değer artarsa renk doğruluğu azalır.
Araya renk sıcaklığı ve gama değerlerini de ekleyeyim.
Renk sıcaklığı için en doğrusu 6500K'dır. Samsung 6678k çıkarken ASUS 7072K çıkmış. Yine Samsung daha iyi.
Gamada ise 2.2 en iyi değerdir. Samsung 2.30 çıkarken ASUS 2.35 çıkmış. Yine mosmor oldun.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 16.51.34.60.png

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 16.52.19.82.png

3-kontrast sadece siyahları iyi göstermez. Detayları, canlılığı ve gerçekçiliği de artırır. OLED monitörlerin çok iyi gözükmesinin sebebi de sonsuz kontrast oranından ötürüdür.

İki monitöründe incelemeleri burada mevcut. Kontrol edebilirsin.

Altıüstü bir profiline tıkladım diye niye bu kadar zoruna gitti. Açık bırakmasaydın o zaman profilini ezik misin sen? Önerdiğin monitörler bir halta benzemiyor. Tabi bunu kanıtlayınca zoruna gitti. Sen ezik olmasaydın önerdiğin monitörlerin incelemelerini paylaşıp yorumlayacak kadar delikanlı olurdun. Tabi sende o bilgi birikimi varsa. :D

Neyse bu günlük yeter bu kadar cahille tartıştığım. Daha kendi önerdiği monitörlerin nasıl olduğunu bilmiyor. Onu bile biz anlatıyoruz. Cahilliğini yüzüne vurdum diye tepki gösteriyor birde. Uğraşmaya değmezsin engelledim. Çöp monitörleri önermeye devam et.

Son düzenleme:
Hocam otistigim diyorum anlamiyor musun :D? Istedigin kadar bir tarafini yirt bu cumleyi kuruyorsan tartisma bitmistir.
"3-Kontrast sadece siyahları iyi göstermez. Detayları, canlılığı ve gerçekçiliği de artırır. OLED monitörlerin çok iyi gözükmesinin sebebi de sonsuz kontrast oranından ötürüdür."

Kontrastın detay ve canlılık artırması OLED için geçerli. VA sadece siyahı koyulaştırır, detayları gömer. OLED'le VA'yı aynı kefeye koymak cehalettir

Karsilastirdigin monitor ASUS TUF VG27AQ. Koy bakalim ASUS ROG XG27ACS yi yan yana :D. Yine laf cambazligi yapiyorsun. Haydi gelelim o mukemmel cok uzerinde durdugun teknik degerlere bir mosmor olalim.

Bunlarin ustune ekstradan ama yok sen baska konudaki monitorde sunu onermissin parlakligi kotu, sen genelleme yapmissin ama bak daha kotu bir monitor var G65B bundan daha iyi falan filan bos yapacaksan cevap vermeyecegim bilgin olsun, bu konu uzerinde 2 monitor arasinda karsilastirma yapacaksan yaz.

ASUS'renk sıcaklığı 6422K ve bu, hedef 6500K'ya Samsung'un 6678K'sından daha yakın.

Gamma değeri ise ASUS'ta 2.17, Samsung'da 2.30 çıkmış. 2.2 hedefi için yine ASUS daha yakın.

Renk Doğruluğu (Color dE AVG.) ASUS XG27ACS: 0.99 Samsung G65B: 1.45 → 0.99, 1.45'ten daha iyi.

Ghosting konusunda acik ara Asus Rog Strix XG27ACS daha iyi yukarida fotografta da kaniti var tekrardan koymuyorum.

Senin Samsung G65B'nin renk doğruluğu daha kötü, renk sıcaklığı daha uzak, gamma değeri daha bozuk.
Tek daha iyi olduğu şey beyaz dengesinde minicik bir fark.
O da iki monitörün beyazını yan yana koysan gözle bile fark edilmeyecek bir fark.

Bir de siyahlari daha iyi gostermesi.

Yani lafı uzatmana gerek yok.

ASUS XG27ACS → Genel görüntü doğruluğunda Samsung G65B'yi dümdüz geçiyor.

Bu yazdigim verilere senin de erisimin var ve gayet de iyi biliyorsun. Bunlari bilmene ragmen "IPS fanboylugu yapiyorsun" diyip de verileri daha kotu bir "VA" panel onerip ustune ustluk 'mosmor oldun' demen ayrı ironi olmuş.

1745763023469.png

Neyse bu günlük yeter bu kadar cahille tartıştığım. Daha kendi önerdiği monitörlerin nasıl olduğunu bilmiyor. Onu bile biz anlatıyoruz. Cahilliğini yüzüne vurdum diye tepki gösteriyor bir de. Uğraşmaya değmezsin engelledim. Çöp monitörleri önermeye devam et.

Noldu cevap veremedin mi yazdigima :D Bir de yazi duzenliyo cevap vermemek icin cok komiksin ya

Son düzenleme:
Hocam konunun Samsung'la bi alakası yok neden bu kadar tartıştınız anlayamadım.
Lenovo var hali hazırda şuanda çizikten ötürü değişime gönderiyorum bu sırada yerine ROG XG27ACS alınır mı bunu merak ettim sadece, Eğer Lenovo seçiceksem monitör kolu alacağım biraz fazla önde kalıyor ayağı derinlik olarakda genişlik olarakda masama göre fazla yer kaplıyor mousepad üstünde hatta şuanda.

Yani kısaca Lenovo mu daha iyidir yoksa Asus mu?

Lenovoyu hali hazırda kullanıyorum görüntü kalitesi parlaklık renkler vs güzel geldi yani tabi ben FHD'Den QHD geçtiğim için mi böyle gelmiştir bilemiyorum. Lenovoda 340 cd görüyor sanırsam parlaklıkta eski FHD monitörümde 300 cd idi bu değer.
Lenovodan Rog geçsem pişmanlık yaşatır mı bunu merak ediyorum.

Hocam konunun Samsung'la bir alakası yok neden bu kadar tartıştınız anlayamadım.
Lenovo var halihazırda şu anda çizikten ötürü değişime gönderiyorum bu sırada yerine ROG XG27acs alınır mı bunu merak ettim sadece, eğer Lenovo seçiceksem monitör kolu alacağım biraz fazla önde kalıyor ayağı derinlik olarak da genişlik olarak da masama göre fazla yer kaplıyor mouse pad üstünde hatta şu anda.

Yani kısaca Lenovo mu daha iyidir yoksa ASUS mu?

Lenovo'yu halihazırda kullanıyorum görüntü kalitesi parlaklık renkler vs güzel geldi yani tabii ben FHD'den QHD geçtiğim için mi böyle gelmiştir bilemiyorum. Lenovo'da 340 CD görüyor sanırsam parlaklıkta eski FHD monitörümde 300 CD idi bu değer.
Lenovo'dan ROG geçsem pişmanlık yaşatır mı bunu merak ediyorum.

Lenovo ve ASUS muadil monitörler. Renk gamutu olarak birbirine oldukça yakınlar. Parlaklık olarak ASUS daha iyi. Hareket netliği de ASUS'ta bir tık daha iyi. Yalnız ASUS'un 2 farklı incelemesine daha baktığımda 900:1 civarı kontrast oranı sunduğunu gördüm. Lenovo ise 1280:1 civarı kontrast oranı sunuyor. Haliyle görüntü kalitesin de daha iyi bir monitör. Yine de pişmanlık yapmaz çünkü iki monitör arasında aman aman farklar yok. Ufak tefek farklar mevcut. Asus ayrıca fabrikadan kalibrasyonlu olarak geliyor. Fazla fark yok dedim diye aynı görüntüyü sunacağını sanmayın. Renk doğruluğu bile görüntüyü epey etkiliyor.

Hocam Lenovodaki ışık sızması fazla mı acaba rog bu kadar olur mu?
En düşük parlaklıkta çektim bunu kontrast standart %75 ayarındaydı.
1745765035173.jpeg

Değişim sebebime gelirsek o da bu yüzden:
1745765084689.jpeg

Her renkte belli oluyor bu bu arada ilkinde ölü piksel vardı bir tane 2 renkte gözüken şimdi de bu.

Hocam Lenovo'daki ışık sızması fazla mı acaba ROG bu kadar olur mu?
En düşük parlaklıkta çektim bunu kontrast standart %75 ayarındaydı.
Eki Görüntüle 2479177

Değişim sebebime gelirsek o da bu yüzden: Eki Görüntüle 2479178

Işık sızması şans işi. ASUS ROG serisi kalite kontrol bakımından genel olarak iyi. R27QE zaten her şeyiyle iyi bir monitör olsa da kalite kontrol kısmında zayıf. ASUS'un daha kötü geleceğini pek sanmıyorum. Tabii dediğim gibi şansınız yoksa daha kötü de gelebilir. İhtimaller dahilinde tahmin yürütüyorum sadece. XG27acs ile alakalı kronik bir sorun diyebilecek kadar bir şikayet duymadım. CW şikayeti olabiliyor bazen.

Lenovo temiz gelse hocam zaten memnunum aslında sırf popülerlikten rog almakda saçma olur rog fiyatı yerine lenovoyla birlikte north bayouda kol alsam daha kullanışlı olur diye düşünüyorum. Ama temizini bulamazsam diye kenara ROG'u da sipariş mi versem acaba?

Direk ROG'u seçmememdeki sebep aslında onda da şikayetler yok değil ekranın fazla mat olmasından ötürü şöyle pürüzlenme var diyorlar.
1745765362605.png

İçindeki gömülü adaptörde Coil Whine problemi denk gelebiliyormuş onun haricinde flickering problemi de var yani arıza çıkarıyormuş sanırım birisi 3 kere değiştirmiş bunlar doğru mudur bilmiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videonun altında bulunuyor bu tarz yorumları bu yüzden ne yapacağımı hiç bilemiyorum. Lenovo temiz gelsede kullansam keşke.

Birde sebebini bilmiyorum ama Dell G2724D muadil monitör ve Lenovoya göre HDR performansı da kötü diyorlar tabi bu fiyatlarda zaten HDR pek iyi beklememek gerekir bu fark yaratmaz diye düşünüyorum.

Lenovonunda farkındayım ama 450cd'ye çıkmadığının HDR açınca sadece 400lerde gibi oluyor yani aynı diyebiliriz muadillerine göre ama tabi kontrastı daha iyi ölçülmüş

Lenovo temiz gelse hocam zaten memnunum aslında sırf popülerlikten ROG almakda saçma olur ROG fiyatı yerine Lenovo'yla birlikte north bayouda kol alsam daha kullanışlı olur diye düşünüyorum. Ama temizini bulamazsam diye kenara ROG'u da sipariş mi versem acaba?

G65B varken iki monitörü de almam ben ama, F/P açısından Lenovo daha iyi tabii ki. Sorunsuz gelir mi bilmiyorum dediğim gibi monitör de temizine denk gelmek şans işi. R27QE de diğer modellere göre şikayetler daha fazla. Kronik olmasa da ölü piksel çıkmaya meyilli diyebiliriz.

Ben olsam G65B alırdım şahsen. Ön yargı iyi bir şey değildir. R27QE'den G65B'ye geçen forumdaşlar oldu gayet memnunlar. Zaten qd OLED'e geçmeseydim G65B alacaktım. Ego yapmak istemiyorum ama, üstteki düşük zekâlı arkadaşı dinlemek yerine (daha önerdiği monitörle alakalı bilgisi yok) MSI diye önermiş, G65B almanı öneririm. İncelemeler doğrultusunda da kendini kanıtlamış bir monitör. Üretkenlik monitörü değil zaten oyun, dizi ve film için yapılmış bir monitör. Renk doğruluğu da iyi üretkenlik bile yapılabilir. Asıl amacı üretkenlik değil ama, yapılabilir. İstersen Rtings'in incelemesine kendin bakıp doğrula.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videonun altında bulunuyor bu tarz yorumları bu yüzden ne yapacağımı hiç bilemiyorum. Lenovo temiz gelsede kullansam keşke.

Bir de sebebini bilmiyorum ama Dell G2724D muadil monitör ve Lenovo'ya göre HDR performansı da kötü diyorlar tabii bu fiyatlarda zaten HDR pek iyi beklememek gerekir bu fark yaratmaz diye düşünüyorum.

Lenovonunda farkındayım ama 450CD'ye çıkmadığının HDR açınca sadece 400'lerde gibi oluyor yani aynı diyebiliriz muadillerine göre ama tabii kontrastı daha iyi ölçülmüş.

Bu videoya bakarak monitör falan seçme. Renk gamutu, kontrast, parlaklık ve tepki süresi ölçümleri yapılmamış. Sponsor övmece videosu bu.

G65B varken iki monitörü de almam ben ama, F/P açısından Lenovo daha iyi tabii ki. Sorunsuz gelir mi bilmiyorum dediğim gibi monitör de temizine denk gelmek şans işi. R27QE de diğer modellere göre şikayetler daha fazla. Kronik olmasa da ölü piksel çıkmaya meyilli diyebiliriz.

Ben olsam G65B alırdım şahsen. Ön yargı iyi bir şey değildir. R27QE'den G65B'ye geçen forumdaşlar oldu gayet memnunlar. Zaten qd OLED'e geçmeseydim G65B alacaktım. Ego yapmak istemiyorum ama, üstteki düşük zekâlı arkadaşı dinlemek yerine (daha önerdiği monitörle alakalı bilgisi yok) MSI diye önermiş, G65B almanı öneririm. İncelemeler doğrultusunda da kendini kanıtlamış bir monitör. Üretkenlik monitörü değil zaten oyun, dizi ve film için yapılmış bir monitör. Renk doğruluğu da iyi üretkenlik bile yapılabilir. Asıl amacı üretkenlik değil ama, yapılabilir. İstersen Rtings'in incelemesine kendin bakıp doğrula.

Bu videoya bakarak monitör falan seçme. Renk gamutu, kontrast, parlaklık ve tepki süresi ölçümleri yapılmamış. Sponsor övmece videosu bu.
Yok hocam zaten videoyu atma sebebim yorumlardaki kullananlardan şikayet örnekleri içindi.
Bence her monitörde birşey var şans işi diye düşünüyorum her kronik sorun.

Ne yapacağımdan emin değilim ama zam yememesi açısından ROG alıp bekletebilirim Lenovoyu denerken en azından.

ROG'da sorun olursa aşırı ışık sızması ölü piksel vs gaming.gen değiştirir mi onu da düşünüyorum ama.

Yok hocam zaten videoyu atma sebebim yorumlardaki kullananlardan şikayet örnekleri içindi.
Bence her monitörde bir şey var şans işi diye düşünüyorum her kronik sorun.

Ne yapacağımdan emin değilim ama zam yememesi açısından ROG alıp bekletebilirim Lenovo'yu denerken en azından.

ROG'da sorun olursa aşırı ışık sızması ölü piksel vs gaming.gen değiştirir mi onu da düşünüyorum ama.

Gaming gen biraz sıkıntı evet. O konuda bir şey diyemem.
Mesela R27QE'den geçen var.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 17.57.29.92.png

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 17.57.46.84.png

Konuyu da paylaşayım.

Tabii yine siz bilirsiniz. Ben gerekli açıklamaları yaptığımı düşünüyorum. Başka bir forumda incelemesini de yapacağım bugün. Eğer G65B ilginizi çekiyorsa incelemesini paylaşırım gün içinde bakarsınız.

Fotoğraftan ne kadar anlaşılır bilmiyorum ama, bakmak isterseniz diye bırakıyorum.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.41.12.07.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı