Asus RX 570 Sistem Ani Olarak Görüntüsünün Gitmesi

Baki Çınar

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Cerrahi Tekniker
Öncelikle merhaba, ilk defa konu açıyorum hatalarım olursa kusura bakmayın.
Bilgisayarımın durduk yere görüntüsü gidiyor ve bu olduğunda klavye ve mouseun ışıkları sönüyor fakat kasamın önünde bulunan fanlar, işlemci fanım her şey çalışır durumda.
Diğer bir gariplik ise normalde sadece kırmızı renkte yavaş bir şekilde yanıp sönen ekran kartı ışığı, kırmızı ve beyaz renkte hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlıyor.
Ekran gittikten sonra uyku moduna girildiği ile ilgili yazıda gördüm bu yazıdan önce gelen diğer yazıyı maalesef okuyamadım fakat hatırladığım kadarıyla son kelimesi "input". Bilgisayarımın güç ayarlarında uyku modu tamamiyle kapalı.
Sadece reset atınca düzeliyor ve şu ana kadar 2 defa başıma geldi bu durum.
* GPU : Asus RX 570 Rog Strix 4 GB
* CPU : Ryzen 5 2600
* PSU : Cooler Master 500w 80+
* Anakart : Asus Prime B450M-K
* RAM : Gskill Ripjawsv 8 GB 3000 MHz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
aynı sorun bende de var. driver sorunu muhtemelen.
Öncelikle merhaba, ilk defa konu açıyorum hatalarım olursa kusura bakmayın.
Bilgisayarımın durduk yere görüntüsü gidiyor ve bu olduğunda klavye ve mouseun ışıkları sönüyor fakat kasamın önünde bulunan fanlar, işlemci fanım her şey çalışır durumda.
Diğer bir gariplik ise normalde sadece kırmızı renkte yavaş bir şekilde yanıp sönen ekran kartı ışığı, kırmızı ve beyaz renkte hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlıyor.
Ekran gittikten sonra uyku moduna girildiği ile ilgili yazıda gördüm bu yazıdan önce gelen diğer yazıyı maalesef okuyamadım fakat hatırladığım kadarıyla son kelimesi "input". Bilgisayarımın güç ayarlarında uyku modu tamamiyle kapalı.
Sadece reset atınca düzeliyor ve şu ana kadar 2 defa başıma geldi bu durum.
* GPU : Asus RX 570 Rog Strix 4 GB
* CPU : Ryzen 5 2600
* PSU : Cooler Master 500w 80+
* Anakart : Asus Prime B450M-K
* RAM : Gskill Ripjawsv 8 GB 3000 MHz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

burada özetledim, okuyabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar, bende de asus rog rx 570 gpu ve eski vestel bi monitör var. aynı sorunları yaşadığım için google ladım ve ingilizce sitelerde başkalarının da başına geldiğini gördüm.
açıkça söyleyeyim bu sorun bence direkt amd nin yazılımıyla, yani driver ıyla ilgili bir sorun. sanırım gpu psudan yeterince güç çekemediği için oluyor. ekran kartınızı sorunlu zannetmeyin yani.

ben birçok yöntem denedim ne yazık ki tamamen çözemedim. wattman ayarlarını default a getirince azalıyor sadece.
hatta rx 570 alırken hediye edilen resident evil 2 oyununda bile açılırken sorun oluyor.

yukarılarda bir arkadaş 2 tane kesin çözüm linki atmış.
birinde regedit ten değiştirme yapılıyor ve bios ta igpu disable ediliyor. dün onu igpu ya dokunmadan denedim. bu hafta sonu test edeceğim. sorun olursa igpu yu da kapatırım. şimdilik gpu değerlerine baktım stabil çizgi seyrediyor.

ayrıca bir de youtube videosu var yanlış anlamadıysam gpu yu underclock ederek sorunu çözmüşler. son çare olarak o düşünülebilir.

şahsen 8 senedir ilk kez pc topladım. kur yüksekliğinden ötürü ilk kez amd toplayayım dedim. ryzen 5 2600 ümden çok memnunum ama gpu üzdü.

girip gpu bench sitelerine bakarsanız amd ekran kartları hep ucuz ama çok elektrik tüketiyor. ben bunun sorun olduğunu düşünüyorum.

bundan sonra 500 lira 1000 lira fazla verip nvidia alırım.
yeni monitörün sorun çözeceğine inanmıyorum. hdmi ile doğrudan bağladığım bi monitör kullanıyorum.

bu arada belirteyim gta V te ultrada hiçbi sorun yaşamadım. ama eu4 te yaşadım.
garip.

burada özetledim, okuyabilirsiniz.
Sizin başınıza hep oyundayken geldi sanırım. Benim ki boştayken oldu 2 defa. İlk 8 nisanda başıma geldi sonra 14 nisanda, 3 nisanda ise bios update yapmıştım 0409'dan 1002'ye güncelledim. Bios sebebiyle oluyor diyende olmuştu. Bilmiyorum açıkcası şimdi ne yapacağımı.

ben anakart değiştirdim yine de fark olmadı.
evet sadece oyunlarda geldi benim başıma.
her oyunda da olmadı. mesela gta V i 5 6 saat oynadım bişey olmadı. ama eu4 te oldu.
wattman i default u alırsam olma sıklığı azalıyordu isterseniz bi de öyle deneyin.
Sizin başınıza hep oyundayken geldi sanırım. Benim ki boştayken oldu 2 defa. İlk 8 nisanda başıma geldi sonra 14 nisanda, 3 nisanda ise bios update yapmıştım 0409'dan 1002'ye güncelledim. Bios sebebiyle oluyor diyende olmuştu. Bilmiyorum açıkcası şimdi ne yapacağımı.

bende rx 570 kullanıyorum fakat böyle bir sorunla ilk zamanlarda karşılaştım ve kabloyla ilgili bir sorun olduğunu buldum değişik kablo bağlantıları ile deneyebilirsin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı