Asus RX 590 ROG Strix vs Gigabyte RX 590

Herkes RX 590'ı kötülemişte 1660 super ile arasında aman aman fark yok 5-10 fps oynuyor.Ayrıca ryzen işlemciler dual channel belleklerde performans artışı gösteriyor. Gönül rahatlığıyla RX 590 alabilirsiniz.Şu an ben ASUS ROG STRİX RX 590 kullanıyorum bi sorunuz varsa sorabilirsiniz.
1660'ı tokatlıyor. 1660ti bir tık gerisinde kendisi.
Çok iyi geldin kardeşim. Bende aynı kartı düşünüyorum da ısı değerlerin nasıl ? Ayriyeten rx590 gigabyte modelini alırsam rog almadığım için pişman olur muyum ? İşlemcin ne ve ne derece besliyor ? Bu üç sorunu cevaplar mısın lütfen kardeşim.

Herkes RX 590'ı kötülemişte 1660 super ile arasında aman aman fark yok 5-10 fps oynuyor.Ayrıca ryzen işlemciler dual channel belleklerde performans artışı gösteriyor. Gönül rahatlığıyla RX 590 alabilirsiniz.Şu an ben ASUS ROG STRİX RX 590 kullanıyorum bi sorunuz varsa sorabilirsiniz.
1660'ı tokatlıyor. 1660ti bir tık gerisinde kendisi.

Bende sapphire rx590 nitro+ sp kullanıyorum gayet memnunum. Ama 1660 super o 10 fps farkı verirken daha az güç tüketiyor ve daha az ısınıyor. Yani bütçesi olan için 400tl verilip alınabilir. Ben ilerde daha iyi bir karta geçerim diye fiyattan dolayı tercih ettim.

Bende sapphire rx590 nitro+ sp kullanıyorum gayet memnunum. Ama 1660 super o 10 fps farkı verirken daha az güç tüketiyor ve daha az ısınıyor. Yani bütçesi olan için 400tl verilip alınabilir. Ben ilerde daha iyi bir karta geçerim diye fiyattan dolayı tercih ettim.
Screenshot_20191215-190016.png

Kurmuş olduğum sistem bu. Parçaları tek tek toplamaya kalksanız cebiniz boşalır orası bir gerçek :) itopya hazır sistemlerden faydalanıp kurdum gayet iyi indirimler var. Bu sistemdeki ekran kartının benim düşüncem ve yapmış olduğum araştırmalara göre Sapphire kadar ısınmayacağını düşünüyorum. Güç tüketimi sorununa da gelince 650w 80+ bu işi çözer diye düşünüyorum. İşlemci kısmında r7 2700x veya r5 2600x seçebilirdim fakat ileriye dönük olmasını istedim. İleride ekran kartımı değiştirmem gerektiği gerçeğinden kaçınmıyorum. Çünkü ben de farkındayım rx590 en çok 1-2 sene çeker. Bu oyun ve teknolojinin gelişmelerine ayak uyduramıyoruz bu nedenle ekran kartı kısmında hangi hamleyi yapsam nafile bence işlemci daha bir öncelikli. Malum ekran kartı firmaları rahat durmuyor. Hızlarına yetişemiyoruz.

Tek tek toplamak daha mantıklı olabilir nerede daha ucuz varsa onu alırsınız. Kasayı bilmiyorum ama hava akışı iyi olan bir kasa olmalı alacağınız kasa. psu olarak da kasa ile gelen psu ne kadar iyidir araştırmak lazım. 80+ artık her psu da var en az bronz olsa iyi olur ki silver olsa daha iyi olur.

1660Ti = GTX 1070. Bu durumda RX 590 ile arasında nasıl 5 FPS fark oluyor? 1660S ise Ti modeline yaklaşık performans verir.
1660s ti modeline yaklaşık performans verir doğrudur fakat abartılacak şekil fps değerleri ortada yok.
Yalnız bu arkadaş ASUS ROG Strix RX 590 Alacak. 1660ti asus hariç diğer bütün modellerinden az ısınıyor güç konusunda evet biraz fazla güç harcıyor. Bütçesi var ise 1660Ti alabilir. Asusun ısı değerleri kendisi ispatlamış.
Çok iyi geldin kardeşim. Bende aynı kartı düşünüyorum da ısı değerlerin nasıl ? Ayriyeten rx590 gigabyte modelini alırsam rog almadığım için pişman olur muyum ? İşlemcin ne ve ne derece besliyor ? Bu üç sorunu cevaplar mısın lütfen kardeşim.
Bakın şimdi Asusun ısı değerleri çok düşük.Isı anlamında asus'u gözü kapalı alabilirsin.Performansa gelirsek çok bir fark olmaz gigabyte ile ama rog daha az ısındığı için 4-5 fps daha fazla verir.İşlemcim Ryzen 5 2600 benim sisteme hayli hayli yetiyor ve besliyor. Eğer bütçen 1660Ti yetiyorsa ondan al.Fakat yetmiyorsa Asus rog strix rx 590 öneririm. Ayrıca RX 590 1-2 sene götürür diyorsun oda yanlış daha fazla götürür.Tanıdık arkadaşım GTX 960 2 Gb 4 senedir kullanıyor hala en güncel oyunları bile 60 fps altı oynatmıyor.

Son düzenleme:
Kendi kullandığım Sapphire Nitro SE modelini de önerebilirim. Fabrika çıkışlı olarak hız aşırtmalı geliyor. 1660 ile kafa kafaya. 1660Ti'ın ise 5-10 FPS altında kalıyor lakin arada 1000 TL fiyat farkı var. Tercih sizin.

Eki Görüntüle 473701
Kurmuş olduğum sistem bu. Parçaları tek tek toplamaya kalksanız cebiniz boşalır orası bir gerçek :) itopya hazır sistemlerden faydalanıp kurdum gayet iyi indirimler var. Bu sistemdeki ekran kartının benim düşüncem ve yapmış olduğum araştırmalara göre Sapphire kadar ısınmayacağını düşünüyorum. Güç tüketimi sorununa da gelince 650w 80+ bu işi çözer diye düşünüyorum. İşlemci kısmında r7 2700x veya r5 2600x seçebilirdim fakat ileriye dönük olmasını istedim. İleride ekran kartımı değiştirmem gerektiği gerçeğinden kaçınmıyorum. Çünkü ben de farkındayım rx590 en çok 1-2 sene çeker. Bu oyun ve teknolojinin gelişmelerine ayak uyduramıyoruz bu nedenle ekran kartı kısmında hangi hamleyi yapsam nafile bence işlemci daha bir öncelikli. Malum ekran kartı firmaları rahat durmuyor. Hızlarına yetişemiyoruz.
Hocam sipariş etmemişseniz bir öneride bulunmak istiyorum. Eğer 2700X seçince 100TL 150TL daha az oluyorsa sistem onu almanızı tavsiye ederim. Ayrıca Anakart muhtemelen günceldir ama bir daha kontrol edin. Ayrıca HDD yok. İlerde ekler misiniz bilmem ama yeni oyunlar artık fazla depolama istemeye başladı. Kısa bir özet geçeyim. Sisteminizde Fortnite, GTA 5, Rainbow Six Siege, PUBG, CS gibi oyunlar 220GB yer kapladı bile. AC Odyssey, Metro REDUX, Forza gibi oyunları da aynı anda kurmaya kalkışırsanız ve benim gibi 1080P Blu-Ray video indiriyorsanız büyük ihtimalle yeriniz yetmeyecektir. Alabiliyorsanız bir HDD'de alabilirseniz çok daha iyi olur.

Hocam Asus vs Gigabyte diye gelmiştim ama yanlış gelmedim umarım. 😀 Gigabyte 1050 Ti - Gigabyte 1080 - Gigabyte rx590 kullanma fırsatım oldu. Aile evindeyim kardeşlerimin ve kendi bilgisayarımdaki parçalar. Ailecek tecrübelerimiz Gigabyte'ın aleyhinde. Gereken performansı vermediğini, sıcaklık konusunda iyi olmadığı düşünüyoruz. Asus vs Gigabyte tam olarak Rx590 ve Gtx 1080 ile test etme şansımız oldu. Bu 2 karttanda memnun kalmayıp kartları satıp Asus aldık. Önceden aldığımız ısı ve fps değerlerini karşılaştırdığımızda kararımızın doğru olduğunu anladık. Gigabyte ekran kartlarından ve anakartlarından uzağım, Msi ve Asus TR stokları içerisinde bulunduğu sürece.

Eki Görüntüle 473701
BU Sistemde işlemci 2700x , anakart b450 tuf , ram 3200 corsair lpx , ekran kartı 2060 , psu xigmatek 600 80+ yapınca 5323 TL oluyor attığınız sistemden daha iyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı