Asus RX570 Rog Strix Oyunlarda Ekranın Gitmesi

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 390
  • Görüntüleme 30.965

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Asus RX 570 ekran kartına sahibim. Sorunum oyunlarda ekranın sinyal yok verip ekranın gitmesi ve ekran kartından beyaz ışık yanıp sönmesi. Daha sonra yeniden başlatınca ekran geliyor fakat Radeon sistem ayarları uyarı veriyor. Kullandığım ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü 10 yıllık 60 Hz LCD bir ekran var, HDMI VGA dönüştürücü ile bağladım sorunun sebebi ne olabilir? Ben monitör den olduğunu düşünüyorum, oyunlarda çözünürlük problemi yaratıyor gibi sizce ne olabilir?

Sistemim;
  • İşlemci: AMD ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • Ram: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
bende de 2 gündür sorunlar çözüldü ilginç şekilde
yaptıklarım
1. 19.4.1 stabil wattman i kurdum
2. performansı %2 düşürdüm
3. oyunlara girerken fanın zero rpm seçeneğini kapattım, yani oyunlarda fan sürekli çalışıyor

Bunu deneyip geri sönüş yapıcam hocam gün içerisinde

bende de 2 gündür sorunlar çözüldü ilginç şekilde
yaptıklarım
1. 19.4.1 stabil wattman i kurdum
2. performansı %2 düşürdüm
3. oyunlara girerken fanın zero rpm seçeneğini kapattım, yani oyunlarda fan sürekli çalışıyor
10 dk önce oldu malesef devam ediyor

Arkadaşlar benim kartım Sapphire RX 570 bendede oluyor asus kaynaklı bir sorun değil bilginize, ayrıca ben sorunu zero rpm kapatarak fanı manuele çekerek çözdüm. Yaklaşık 1 haftadır sıkıntısız oynuyorum birde zero rpm açarak HDMİ monitörde sıkıntısız oynuyorum.

ben displayport ile 144hz ultra ayarda resident evil oynadım. çökme olmadı. kalıcı bi çözüm değil ama idare eder.
Arkadaşlar benim kartım Sapphire RX 570 bendede oluyor asus kaynaklı bir sorun değil bilginize, ayrıca ben sorunu zero rpm kapatarak fanı manuele çekerek çözdüm. Yaklaşık 1 haftadır sıkıntısız oynuyorum birde zero rpm açarak HDMİ monitörde sıkıntısız oynuyorum.

Maşallah bu sorunu ilk yaşayanlardan biriydim, gittiğimden beri 10'larca kişi sorunu belirtmiş, ben sorunu çözdüğümü belirtmiştim, hangi ekran kartını kullanıyorsanız benim yaptığım ayarları yaparak, beklenmeyen sistem arızası, PC kilitlenmesi, PC restart gibi her türlü yazılı ve diğer hatalardan kurtulabilirsiniz...

RX 570 kullananlar için kesin çözüm.

Radeon ayarlarini açip global ayarlara girin daha sonrasinda;

Madde 1:
Bu kisimda solda GPU yazan yerde(MHz ve mv)2 kutucuğuda kapali duruma getirin.

Eki Görüntüle 388342

Madde2:

Bu kisimda yine solda gördüğümüz(hiz sicakliği açip, zero RPM )'yi kapatiyoruz daha sonra resimde gördüğünüz şekilde ayarlari yapiyoruz.

Eki Görüntüle 388343

Madde 3:

Son kisima geldik buradada(solda altta bulunan MHz ve mv'yi kapatiyoruz)bu kadar daha sonra yukarda yaptiğimiz ayarlari(uygula)diyoruz. Işlem bu kadar.

Eki Görüntüle 388344
Berkay ben bunu yapıp çözdüm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı