Asus RX570 Rog Strix Oyunlarda Ekranın Gitmesi

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 390
  • Görüntüleme 30.937

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Asus RX 570 ekran kartına sahibim. Sorunum oyunlarda ekranın sinyal yok verip ekranın gitmesi ve ekran kartından beyaz ışık yanıp sönmesi. Daha sonra yeniden başlatınca ekran geliyor fakat Radeon sistem ayarları uyarı veriyor. Kullandığım ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü 10 yıllık 60 Hz LCD bir ekran var, HDMI VGA dönüştürücü ile bağladım sorunun sebebi ne olabilir? Ben monitör den olduğunu düşünüyorum, oyunlarda çözünürlük problemi yaratıyor gibi sizce ne olabilir?

Sistemim;
  • İşlemci: AMD ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • Ram: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne fark eder. Monitörden mönitöre fark var hocam. Yani her model kaliteli olacak diye bi şey yok.
Dediğim monitör iyi mi nasıl ?
Arkadaşlar bir sıkıntı ile karsi karşıya olabilirim. Akım korumalı priz var S-link az önce bilgisayarı kapattım sonra gücü kesmek için uzatmanin üstündeki düğmeye bastım pat evin sigorta attı sonra tekrar denedim yine attı en sonunda bilgisayarımin fişini söktüm ve öyle düğmeden gücü kestim bu sefer sigorta atmadı. Gündüz de hava da şiddetli yağış vardı yine kapatayım dedim prizi kapattım bir sıkıntı olmadı sigorta atmadı yani. Sizce neden böyle bir şey olmuş olabilir. Psu mu sıkıntı yoksa uzatma prizi mi ? Sisteme zarar vermesinden korkuyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir sıkıntı ile karsi karşıya olabilirim. Akım korumalı priz var S-link az önce bilgisayarı kapattım sonra gücü kesmek için uzatmanin üstündeki düğmeye bastım pat evin sigorta attı sonra tekrar denedim yine attı en sonunda bilgisayarımin fişini söktüm ve öyle düğmeden gücü kestim bu sefer sigorta atmadı. Gündüz de hava da şiddetli yağış vardı yine kapatayım dedim prizi kapattım bir sıkıntı olmadı sigorta atmadı yani. Sizce neden böyle bir şey olmuş olabilir. Psu mu sıkıntı yoksa uzatma prizi mi ? Sisteme zarar vermesinden korkuyorum.
Bunu anlamak için uzatmayı başka bir uzatmayla değiştirmeniz gerekiyor. Ama muhtemelen anahtarı kapalı(devre açık) konuma aldığınız zaman ark yapıyor bu da sigorta atmasına ve ya varsa kaçak akım rolesinin atmasına sebep oluyordur.

AOC G2460VQ6 Monitör
Acer KG221Qbmix Monitör
LG 22MK430H-B Monitör
İlk atdığım güzel.

merhaba arkadaşlar, bende de asus rog rx 570 gpu ve eski vestel bi monitör var. aynı sorunları yaşadığım için google ladım ve ingilizce sitelerde başkalarının da başına geldiğini gördüm.
açıkça söyleyeyim bu sorun bence direkt amd nin yazılımıyla, yani driver ıyla ilgili bir sorun. sanırım gpu psudan yeterince güç çekemediği için oluyor. ekran kartınızı sorunlu zannetmeyin yani.

ben birçok yöntem denedim ne yazık ki tamamen çözemedim. wattman ayarlarını default a getirince azalıyor sadece.
hatta rx 570 alırken hediye edilen resident evil 2 oyununda bile açılırken sorun oluyor.

yukarılarda bir arkadaş 2 tane kesin çözüm linki atmış.
birinde regedit ten değiştirme yapılıyor ve bios ta igpu disable ediliyor. dün onu igpu ya dokunmadan denedim. bu hafta sonu test edeceğim. sorun olursa igpu yu da kapatırım. şimdilik gpu değerlerine baktım stabil çizgi seyrediyor.

ayrıca bir de youtube videosu var yanlış anlamadıysam gpu yu underclock ederek sorunu çözmüşler. son çare olarak o düşünülebilir.

şahsen 8 senedir ilk kez pc topladım. kur yüksekliğinden ötürü ilk kez amd toplayayım dedim. ryzen 5 2600 ümden çok memnunum ama gpu üzdü.

girip gpu bench sitelerine bakarsanız amd ekran kartları hep ucuz ama çok elektrik tüketiyor. ben bunun sorun olduğunu düşünüyorum.

bundan sonra 500 lira 1000 lira fazla verip nvidia alırım.
yeni monitörün sorun çözeceğine inanmıyorum. hdmi ile doğrudan bağladığım bi monitör kullanıyorum.

bu arada belirteyim gta V te ultrada hiçbi sorun yaşamadım. ama eu4 te yaşadım.
garip.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı