ASUS servisi termal macun değişimi için 750 TL istedi

Little Doge

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
1.241
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Garanti dahilindeki ASUS ROG RTX 3080 V2 ekran kartımın sıcaklıkları arttığından ötürü ASUS'a termal macun ve termal ped değişimi talebinde bulunmak istediğimi belirttiğim bir mail attım ve sonucunda benden 750 TL işçilik ücreti istendi.

Diğer forumlardaki arkadaşlara sorduğumda kendilerinin garanti dahilindeki ekran kartının termal macun ve termal ped değişiminin ASUS servisi tarafından ücretsiz yapıldığını söylediler.
1710253258935.png

(Isınma benden ve çevre faktörlerinden kaynaklı değil ve bu konunun ana fikri konuda yazılanlar gibidir.)
Bu nasıl oluyor acaba?
 
Son düzenleme:
Kartın testlerini yaparlar, bir ihtiyaç varsa açıp bakarlar kendileri değiştirir. Siz doğrudan talep ederseniz o garanti dışı hizmete girer. Sorduğunuz için garanti durumuna bakılmamış vs de olabilir. Gerçekten bir sıcaklık artışı varsa gönderin de, “Sıcaklık artışı” garantilik bir sorun değil. Kaç derece arttı? Kaç ay oldu kartı alalı? Tozunu aldınız mı kasanın?

Termal macun hele ki ekran kartında zırt pırt değişen bir şey değil zaten.
 
Sorduğum arkadaşlar tam olarak sıcaklıklar arttığından ötürü bu talebi ilettiler ve olumlu sonuç aldılar.
 
An itibarıyla sarı sitedeki bir arkadaş da ücretsiz olarak bakımlarının yapıldığını belirtti.

Bir şey sormadan doğrudan garantiye yolla ve açıklamaya çok fazla ısınıyor fanlar ses çıkarıyor yaz onlar ücretsiz bakım yapar.
Ekran kartının ServisPoint'e gideceği bilgisini aldığım için göndermeye korkuyorum. Çünkü yorumlarını okuduğumda kanım donuyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı