Merhaba,
Aşağıdaki PC donanımına sahibim, PC'me MAC OS X sistemi kurmak istiyorum. Mümkünse Mavericks; sizce kurabilir miyim ?
Win 8.1 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum.
Anakarta Takılı ek kartlar:
Hard Diskler:
Bu arada MAC kurulumu için tüm videoları izledim, gerekli programları indirdim, fakat bir türlü kurulumu gerçekleştiremiyorum.
1. Deneme : OSX ML2'yi VirtualBox ile kuruyordum, sistem kurulum ekranına kadar geldim. Yükleme yapılan ekranda sistem yüklemeyi tamamladı ve ardından hata verdi devam edemedi. ( Verilen hata şöyle: Sistem ciddi sorunlarla karşılaştı. İlgili hata dosyanı VirtualBox'ın sitesine gönderin. Kısaca böyle bir hata ekranı geldi. )
2. Deneme : Mavericks'in OS X 10.9 Install USB.raw dosyasını indirdim, win32 Disk İmager programı ile dosyayı USB'ye yazdım.
Bilgisayar açılırken Boot ekranına giriyorum USB'yi gösteriyorum. Bilgisayar bana Sistem diskini takın diye uyarı veriyor, enter'a basıyorm ve Win 8 acılmaya devam ediyor.
Clover bootloader dosyasını kuramıyorum. Kur dosyası yok ? İnen dosyada kur dosyası yok.
2 adet dosya var.
1. Dosya - Clover_v2k_r2298.pkg
2. Dosya - Clover_v2k_r2298.pkg.md5
Bu işlemleri gerçekleştiremediğim için daha fazla ilerleyemedim.
Nasıl ilerlemem gerekiyor ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
Aşağıdaki PC donanımına sahibim, PC'me MAC OS X sistemi kurmak istiyorum. Mümkünse Mavericks; sizce kurabilir miyim ?
Win 8.1 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum.
- Anakart : Asus Streker 2 Extrem ACPI Bios version 1104 - Chipset set NVIDIA nForce790i ULtra SLI
- CPU : İntel Core 2 Quad Q9550 2,83 Ghz
- Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4870 - 512 MB
- Ram : 4 GB DDR 3
Anakarta Takılı ek kartlar:
- Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro
- Inca DVI TV Kartı
- Logitech z-5500 , ses sistemi.
Hard Diskler:
- 250 GB - Disk'i 2'ye böldüm. 1.'sinde Win 8 64 Bit Kullanıyorum. 2. Bölümünü MAC'e ayırdım boş duruyor.
- 750 GB
- 80 GB
- USB Belleğim: 8 GB Sandisk
Bu arada MAC kurulumu için tüm videoları izledim, gerekli programları indirdim, fakat bir türlü kurulumu gerçekleştiremiyorum.
1. Deneme : OSX ML2'yi VirtualBox ile kuruyordum, sistem kurulum ekranına kadar geldim. Yükleme yapılan ekranda sistem yüklemeyi tamamladı ve ardından hata verdi devam edemedi. ( Verilen hata şöyle: Sistem ciddi sorunlarla karşılaştı. İlgili hata dosyanı VirtualBox'ın sitesine gönderin. Kısaca böyle bir hata ekranı geldi. )
2. Deneme : Mavericks'in OS X 10.9 Install USB.raw dosyasını indirdim, win32 Disk İmager programı ile dosyayı USB'ye yazdım.
Bilgisayar açılırken Boot ekranına giriyorum USB'yi gösteriyorum. Bilgisayar bana Sistem diskini takın diye uyarı veriyor, enter'a basıyorm ve Win 8 acılmaya devam ediyor.
Clover bootloader dosyasını kuramıyorum. Kur dosyası yok ? İnen dosyada kur dosyası yok.
2 adet dosya var.
1. Dosya - Clover_v2k_r2298.pkg
2. Dosya - Clover_v2k_r2298.pkg.md5
Bu işlemleri gerçekleştiremediğim için daha fazla ilerleyemedim.
Nasıl ilerlemem gerekiyor ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler