Asus Strix R9 390'da ısınma problemi var mı?

Tolga Gürbüz

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu ekran kartında ısınma problemi var mı ? Forumlarda bazı kişiler ısınma problemi var demiş. Tam alacaktım aklıma takıldı. Bide Technopat Asus r9 390X 'in inceleme video'sunda 86 dereceye kadar çıktı. 86 derece çok mu? 390X ile 390 aynı fanları kullanıyor. Bide en çok fiyatı düşen ekran kartı bu olmuş. Kullanan arkadaşlar yada tecrübeli olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

STRIX-R9390-DC3OC-8GD5-GAMING - Genel Bakış

Adsızff.jpg

Bende msi r9 390x var far cry 4 de bütün ayarlar açık vsync kapalı olcak şekilde sıcaklık 85 cıkıyor. Sonra vsync açıyorum açtığım an kartın sıcaklığı 15 derece düşer mi bu nasıl bir olay? Msi afterburner doğru çalışmıyor olabilir mi acaba.

Bende msi r9 390x var far cry 4 de bütün ayarlar açık vsync kapalı olcak şekilde sıcaklık 85 cıkıyor. Sonra vsync açıyorum açtığım an kartın sıcaklığı 15 derece düşer mi bu nasıl bir olay? Msi afterburner doğru çalışmıyor olabilir mi acaba.

GPU kullanımı azaldığı için düşer. Ama o kadar düşer mi o ayrı bir konu.

Tamam düşer ama zamanla düşmez mi? Bana fan hızıyla sıcaklık doğru orantılı çalışıyomuş gibi geldi. Fan hızı azalıyor sıcaklık azalıyor gibi. Çok hızlı bir sıcaklık düşüşü olamaz bence . Fan hızı azalırda sıcaklık o kadar hızlı azalmaz gibi.

Tamam düşer ama zamanla düşmez mi? Bana fan hızıyla sıcaklık doğru orantılı çalışıyomuş gibi geldi. Fan hızı azalıyor sıcaklık azalıyor gibi. Çok hızlı bir sıcaklık düşüşü olamaz bence . Fan hızı azalırda sıcaklık o kadar hızlı azalmaz gibi.
Kart oldukça güçlü olduğundan V-sync açtığında GPU kullanımı bayağı bir azalacaktır, neredeyse oyunu kapatmak kadar. Pek açıklayıcı olmadıysa AİDA64 yada Speccy ile oyun açıkken program ile altta oyundaki sıcaklıkları ölç sonra oyunu kapayıp sıcaklıklara bak hemen hemen 3-5 saniye sonra sıcaklıklarda bayağı bir düşüş göreceksin.

Kart oldukça güçlü olduğundan V-sync açtığında GPU kullanımı bayağı bir azalacaktır, neredeyse oyunu kapatmak kadar. Pek açıklayıcı olmadıysa AİDA64 yada Speccy ile oyun açıkken program ile altta oyundaki sıcaklıkları ölç sonra oyunu kapayıp sıcaklıklara bak hemen hemen 3-5 saniye sonra sıcaklıklarda bayağı bir düşüş göreceksin.

Neyse konuyu sabote etmiyelim. Konuya gelcek olursak ben msi r9 390x 85 derece de görüyorum. Fpsyi belli bir seviyeye sabitliyorum crimson yardımıyla gayet başarılı devam ediyor düşük sıcaklıkta. Gta 5 full ayarlar oynadım 69 derecenin üstüne cıkmadı 2-3 saat aralıksız oynamada. Fxaa msaa açık değildi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı