ASUS STRIX RTX2060S Ses Sorunu

• Konuyu başlatan iulgen
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.579

iulgen

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,
4 Gün önce topladığım sistemde ASUS STRIX RTX2060S A8G modelini aldım. Render için kullandığım Lumion programında, oyuna girdiğim zaman (PUBG) ve ekran kartının işlem yaptığı sıralarda tıkırdama gibi, çekirge sesi gibi bir ses geliyor. Eski HDD'lerde işlem yaparken çıkan ses gibi. Oyunu alta attığım anda ses kesiliyor. Diğer konulara baktım normalde 0DB modu açıkken fanlar durup tekrardan çalıştığı sırada bir ses çıkartıyormuş fakat fanlar aktif çalışırken bu durum oluyor yani ses fanlardan gelmiyor.
İlk defa masaüstü bir sistem topladım ve bu ekran kartından gelen ses bir problem mi değil mi bilmiyorum. Böyle bir ses çıkarması problem yaratır mı?

Ekran kartı:
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda 16.saniye ve 20.saniye arasında Lumion adlı programı alta alıyorum ve ses kesiliyor. Denemek için Lumionda 4K render başlattım, renderda her katman arasında ses kesilip tekrar başlıyor. Oyundayken de aynı ses mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhabalar,
4 Gün önce topladığım sistemde ASUS STRIX RTX2060S A8G modelini aldım. Render için kullandığım Lumion programında, oyuna girdiğim zaman (PUBG) ve ekran kartının işlem yaptığı sıralarda tıkırdama gibi, çekirge sesi gibi bir ses geliyor. Eski HDD'lerde işlem yaparken çıkan ses gibi. Oyunu alta attığım anda ses kesiliyor. Diğer konulara baktım normalde 0DB modu açıkken fanlar durup tekrardan çalıştığı sırada bir ses çıkartıyormuş fakat fanlar aktif çalışırken bu durum oluyor yani ses fanlardan gelmiyor.
İlk defa masaüstü bir sistem topladım ve bu ekran kartından gelen ses bir problem mi değil mi bilmiyorum. Böyle bir ses çıkarması problem yaratır mı?

Ekran kartı:
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videoda 16.saniye ve 20.saniye arasında Lumion adlı programı alta alıyorum ve ses kesiliyor. Denemek için Lumionda 4K render başlattım, renderda her katman arasında ses kesilip tekrar başlıyor. Oyundayken de aynı ses mevcut.

İade edin. Coil Whine benzettim sesi ama çokta emin olamıyorum. Her yüklemede bobinler ses çıkarıyormuş gibi gözüküyor. Coil Whine bir problem değil ama Coil Whine olmayabilir ses normal gelmedi bana.

İade edin veya değişim isteyin.

Coil Whine deniyor, problem yaratacağını düşünmüyorum.

İade edin. Coil Whine benzettim sesi ama çokta emin olamıyorum. Her yüklemede bobinler ses çıkarıyormuş gibi gözüküyor. Coil Whine bir problem değil ama Coil Whine olmayabilir ses normal gelmedi bana.

İade edin veya değişim isteyin.

Ürünü alalı dediğim gibi 4 gün oldu. Bu sebepten ötürü değişim yaparlar mı? Yaparlarsa şu ekran kartıyla değiştirmek ne kadar mantıklı olur?

Ürünü alalı dediğim gibi 4 gün oldu. Bu sebepten ötürü değişim yaparlar mı? Yaparlarsa şu ekran kartıyla değiştirmek ne kadar mantıklı olur?
Değişim yapacak olurlarsa birebir aynı ürünün sıfırı ile değişim yaparlar. İade süreci 14 gün ama aldığınız yer ile görüşmeniz lazım. Bunun bir problem olmadığını falan söyleyeceklerdir ama bu ses gün geçtikçe artabilir rahatsız edecek konuma gelebilir. Değişim yapmazlarsa iade edin. Aynısından yine alabilirsiniz. MSI'da güzel onada geçebilirsiniz. Ayrı olarak Rz 5700 XT değerlendirebilirsiniz.

Coil Whine problem değil ama bunun iade etmenize olanak vermeyen kısmı yok. Sonuç olaral aynı ürünün başka kutudan çıkan modeli sessiz sakin çalışıyorsa buna tüketici şansı denmemeli. İade almazlarsa da tüketici haklarına kadar gidin.

Bana Coil Whine gibi geldi. Çünkü kart yüke girdiği zaman ortaya çıkıyor. Öncelikle konu yaşadığınız durum ile bağlantılı technopat ın güzel detaylı bir videosu mevcut bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Coil Whine nedir? ve bir sorun mudur? bunun cevabını da almış olacaksınız. Yeni kartların bir çoğunda CW bulunuyor kimisinde az kimisinde fazla çoğu kullanıcı bunun farkında olmadığını da düşünüyorum. Şahsi fikrim eğer sizi çok rahatsız ediyor sa değişim ya da iade talibinde bulunabilirsiniz fakat yenisin de de CW olmayacağı garanti değil ve zaten Coil Whine de bir sorun değil.

Tertemiz Coil Whine'lı bir ekran kartına sahipsin, geçmiş olsun. Bu sıkıntı ekran kartlarında yaygın görülen bir durumdur. Özellikle loading ekranlarında, oyunlara ilk girişte, menüde kendini belli eder. Fanlar henüz kapasiteli çalışmazken GPU'ya yük bindiğinde net duyulur. Oyun-masaüstü-oyun yaparak da bunu çok net anlayabilirsin. Sana tavsiyem iade et, bir kez daha al ya da başka model al. Bu ekran kartı sorunlu bunu değiştirin dersen servis falan uğraştırma ihtimalleri var.

Muhtemelen değiştirirler 2060S yerine RX 5700 XT Sapphire Nitro modelini alabilirsin.

Asus Türkiye nin müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.
Link :

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı