ASUS STRIX RTX2060S Ses Sorunu

• Konuyu başlatan iulgen
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.575

iulgen

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,
4 Gün önce topladığım sistemde ASUS STRIX RTX2060S A8G modelini aldım. Render için kullandığım Lumion programında, oyuna girdiğim zaman (PUBG) ve ekran kartının işlem yaptığı sıralarda tıkırdama gibi, çekirge sesi gibi bir ses geliyor. Eski HDD'lerde işlem yaparken çıkan ses gibi. Oyunu alta attığım anda ses kesiliyor. Diğer konulara baktım normalde 0DB modu açıkken fanlar durup tekrardan çalıştığı sırada bir ses çıkartıyormuş fakat fanlar aktif çalışırken bu durum oluyor yani ses fanlardan gelmiyor.
İlk defa masaüstü bir sistem topladım ve bu ekran kartından gelen ses bir problem mi değil mi bilmiyorum. Böyle bir ses çıkarması problem yaratır mı?

Ekran kartı:
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda 16.saniye ve 20.saniye arasında Lumion adlı programı alta alıyorum ve ses kesiliyor. Denemek için Lumionda 4K render başlattım, renderda her katman arasında ses kesilip tekrar başlıyor. Oyundayken de aynı ses mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba konu biraz eski ancak bende de ASUS ROG STRIX RTX 2060 model kartı var. Tıkırdama sesi gibi ses geliyor. Ama bu sorun 0 DB fan ayarından kaynaklanıyor. Belli bir ısıya gelince fanları kesiyor ama o ısı civarlarında seyrettiği için fanlar tam durmadan tekrar açıyor. Sende fanlar dönerken bile ses geliyor sanıyorsun. Şu anda 0 DB fan ayarını kapattım fanlar %33'te çalışıyor ve herhangi bir tıkırdama sesi yok. Benim durum bu şekilde en azından ama yine de 0 DB özelliği çok işe yaramıyor gibi ya da farklı bir ayarı olabilir bilemiyorum. Ama %33'le fanları çalıştırdığımda %25 GPU kullanımında 35 derecelerde geziyor. Boşamı çalıştırıyorum bilmiyorum. Ancak senin videodaki ses tam bendeki tıkırdama sesi gibi değil.

Merhaba konu biraz eski ancak bende de ASUS ROG STRIX RTX 2060 model kartı var. Tıkırdama sesi gibi ses geliyor. Ama bu sorun 0 DB fan ayarından kaynaklanıyor. Belli bir ısıya gelince fanları kesiyor ama o ısı civarlarında seyrettiği için fanlar tam durmadan tekrar açıyor. Sende fanlar dönerken bile ses geliyor sanıyorsun. Şu anda 0 DB fan ayarını kapattım fanlar %33'te çalışıyor ve herhangi bir tıkırdama sesi yok. Benim durum bu şekilde en azından ama yine de 0 DB özelliği çok işe yaramıyor gibi ya da farklı bir ayarı olabilir bilemiyorum. Ama %33'le fanları çalıştırdığımda %25 GPU kullanımında 35 derecelerde geziyor. Boşamı çalıştırıyorum bilmiyorum. Ancak senin videodaki ses tam bendeki tıkırdama sesi gibi değil.

0DB de belli sıcaklığa gelip fanlar çalışmaya başlayınca bir ses çıkıyor bahsettiğin o olabilir belki. Ancak video da fanlar zaten aktif çalışıyor o ses başka bir şeyden kaynaklanıyor. 0DB modunu kapatıp kendin profil oluşturup fan hızlarını hangi sıcaklıkta %kaç açacağını ayarlayabiliyorsun. Ben kendim profil oluşturdum o şekilde kullanıyorum.

0DB de belli sıcaklığa gelip fanlar çalışmaya başlayınca bir ses çıkıyor bahsettiğin o olabilir belki. Ancak video da fanlar zaten aktif çalışıyor o ses başka bir şeyden kaynaklanıyor. 0DB modunu kapatıp kendin profil oluşturup fan hızlarını hangi sıcaklıkta %kaç açacağını ayarlayabiliyorsun. Ben kendim profil oluşturdum o şekilde kullanıyorum.

Aktif çalışıyor ancak durma ısısına gelince çalışmayı kesiyor ve 2 3 saniye sonra fanlar durmadan tekrar motor çalışıyor o ses fanlardan geliyor. Fanların çalışmaması için tamamen durmasına gerek yok. Fan çalışmayı keSSE bile fanların durması birkaç saniye aldığı için sana öyle geliyor yani en azından bendeki durum böyle. Bende 0 DB modunu kapattım %33'te çalıştırıyorum. Ama benim fanlar %11'de ses veriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı