ASUS teknik servisin para iadesi teklifini reddetmek

ahmett41x

Decapat
Daha fazla  
3-4 hafta önce klavyem bozulduğu için servise gönderdim. Bugün arayıp tamir edilemediğini ve sözleşmeye göre yenisini ya da para iadesinin yapılması gerektiğini söylediler ve ellerinde aynı üründen kalmamış. Asıl firmada da yokmuş, bu yüzden para iadesini yapacaklar ama klavyeyi bir sene önce 580 TL'ye almıştım ve şu anki en ucuz fiyatı 1200TL ( ASUS TUF GAMING K5 Mech-Brane Oyuncu Klavye fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da ). 580 TL'ye de düzgün bir klavye yok zaten artık. Ben bunu istemiyorum tüketici olarak bir hakkım var mı ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
3-4 hafta önce klavyem bozulduğu için servise gönderdim. Bugün arayıp tamir edilemediğini ve sözleşmeye göre yenisini ya da para iadesinin yapılması gerektiğini söylediler ve ellerinde aynı üründen kalmamış. Asıl firmada da yokmuş, bu yüzden para iadesini yapacaklar ama klavyeyi bir sene önce 580 TL'ye almıştım ve şu anki en ucuz fiyatı 1200TL ( ASUS TUF GAMING K5 Mech-Brane Oyuncu Klavye fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da ). 580 TL'ye de düzgün bir klavye yok zaten artık. Ben bunu istemiyorum tüketici olarak bir hakkım var mı ne yapmalıyım?

Senin üründen yok ise bir üst modeli vermesi gerekir.

Ürünün birebiri yoksa eğer bir üst modeli veya farklı model ile oluşacak olan fiyat farkına göre bir ödeme alır veya almaz buna göre hareket etmeli. İşi kolayından kapatmaya çalışıyor olabilirler hakkınızı arayın.

E devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
Seçimlik tüketici hakkınızı kullanacaksiniz, muadili bir ürün vermeleri gerekiyor ha yok diyorlarsa da THH ile seve seve.😅

Söyledik ama öyle bir imkan yok diyorlar.

İmkan her zaman vardır.
Siz şöyle söyleyin.
Tüketici kanununda maddeler açık ve net beni de uğraştırmayın sizde uğraşmayın.
Bu işin sonunda kazanacağım aşikardır diyebilirsiniz.

Hatta yüz yüze görüşüyorsanız ilgili kanunun ayıplı mal kısmını yazdırın veya mail ile iletişim kuruyorsanız onlara bu maddeyi mail atın.

Aksi halde e-Devlet'ten tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı