Merhaba, 2 yıl önce ben bu monitörü Vatan Bilgisayar'dan 2 bin TL'ye aldım kampanyadaydı. Şöyle bu konuyu açma amacım sadece bilgi amaçlı yani birinin bu monitörü özellikle alacağını sanmıyorum.
teknik özellikler:
eksiler şahsi olarak:
Şahsen ben 2 bin TL'ye ucuza aldım fakat günümüzde alınmaz fakat alırsanız üzmez + ilk incelemeydi eksiklerim olabilir siz de bir şey eklemek isterseniz yazabilirsiniz.
Artı olarak monitörün kendi hoparlörü var ve 2 yıldır böyle kullanıyorum fazlasıyla yeterli Valorant vb. oyunlarda ses kasabiliyorsunuz.
teknik özellikler:
- Ekran boyutu: 27 inç.
- Çözünürlük: 1920x1080 (Full HD)
- Panel tipi: VA.
- Yenileme hızı: 165Hz.
- Tepki süresi: 1 ms (MPRT)
- Görüş açısı: 178° / 178°
- Parlaklık: 350 cd/m²
- Kontrast oranı: 3000:1
- Renk gamı: %130 sRGB.
- HDR desteği: HDR10.
- Bağlantı noktaları:
- 2X HDMI 2.0
- 1X DisplayPort 1.4
- 1X kulaklık çıkışı.
- Ergonomik stant: Evet (eğim, yükseklik ve dönüş)
- VESA montaj: Evet (100x100 mm)
- Güç tüketimi: 230W.
- Yüksek yenileme hızı ve hızlı tepki süresi.
- ASUS çok düşük hareket bulanıklığı (elmb™) teknolojisi ile net ve keskin görüntüler.
- FreeSync Premium desteği ile ekran yırtılması ve gecikme sorunlarını ortadan kaldırır.
- Geniş görüş açısı ve yüksek kontrast oranı.
- Ergonomik stant ve VESA montaj desteği (10 yaşındaki çocuk bile kurabilir)
- HDR10 desteği ile daha canlı ve gerçekçi renkler.
- 7.5 şiddetinde depreme dayanıklı 6 şubat hatay depreminde monitör yerinden bile oynamadı tam masanın kenarında olmasına rağmen ayağı çok sağlam
eksiler şahsi olarak:
- Monitör özellik ve performansına göre çok pahalı şu anda ortalama fiyatı 5.5k ve bu fiyata daha iyi monitörler alınabilir.
- Sağa sola aşağı yukarı çeviremiyorsunuz evet çok az çevrilebiliyor ama çok çok az hiçbir etkisi yok.
- Monitör ısınıyor 3-4 saat oynadıktan sonra ısınıyor ben bunu diğer kullandığım monitörlerde yaşamadım.
- G-Sync desteği yok.
- Daha eksisi olabilir fakat rahatsız edici bir yanı yok.
Şahsen ben 2 bin TL'ye ucuza aldım fakat günümüzde alınmaz fakat alırsanız üzmez + ilk incelemeydi eksiklerim olabilir siz de bir şey eklemek isterseniz yazabilirsiniz.
Artı olarak monitörün kendi hoparlörü var ve 2 yıldır böyle kullanıyorum fazlasıyla yeterli Valorant vb. oyunlarda ses kasabiliyorsunuz.