ASUS TUF 3070 vs ASUS Dual RX 5600XT

Footslocker

Kilopat
Arkadaşlar önce kendime ASUS TUF RTX 3070 aldim. Sonrasinda bu bana fazla mı acaba diyerek yarı fiyatına ASUS Dual RX 5600XT aldım. Günde sadece 2 Saat oynayabilecek zamanım oluyor ve oynadıgım tek oyun Fortnite ve oyun içi kayıt alıyorum.
Ekran kartına hiç bu kadar büyük fiyatlar ödemedim bu zamana kadar. Cok kararsızim parayı da acıkcası zor kazanıyorum ve israf etmek istemiyorum.
Sizce hangi kart ile devam edeyim?

Sistemim:
AMD Ryzen 7 2700X
MSI B450 Tomahawk
16 GB Corsair 3000MHz
Be Quiet 530W PSU
Be Quiet Silent 600 Kasa
AOC 32inç 75hz WQHD Monitör

Son düzenleme:
5600 XT'yi kaça aldın? İkinci elde mining için çok popüler ve yüksek fiyatlara alıcı buluyor. 2K'nın geleceği için 3070'i tutmak biraz daha iyi bu durumda.
Yurtdışinda yaşıyorum Dostum.
Fiyatlar TR fiyatlarindan çok farklı.
Asus TUF RTX 3070 669€
Asus DUAL RX 5600XT 359€ ( 40€ Asus Cashback Action var 309€ ya geliyor)

Son düzenleme:
@Footslocker tercih senin. 5600 XT ve RTX 3070'in 2K'da Fortnite performansları belli. Performanslarına, fiyatlarına ve ekonomik durumuna bakıp karar ver.
@kino
Dostum oynamasına su an elimdeki Sapphire RX 480 8GB da yetiyor.Ben Youtube da yayın yaparak bir gelir elde etmek istiyorum.Bu nedenle yeni bir Ekrankartı almak istedim.Nvidia RTX 3070 yada benzeri bir AMD kart bana bu konuda fark yaratır mı?

@Footslocker kartın gücüne ve performansına göre değişir fakat RX 480 2K için pek yeterli bir kart değil RTX 3070 hatta 5600 XT ile bile bayağı fark yaratacaktır. Bir de işlemci durumun var, 2700X tekli çekirdek çok yüksek bir işlemci değil bu yüzden ekran kartı güçlendikçe yeterli besleme o kadar azalacaktır.

5600 XT ve 2700X için şu videonun faydası olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Footslocker kartın gücüne ve performansına göre değişir fakat RX 480 2K için pek yeterli bir kart değil RTX 3070 hatta 5600 XT ile bile bayağı fark yaratacaktır. Bir de işlemci durumun var, 2700X tekli çekirdek çok yüksek bir işlemci değil bu yüzden ekran kartı güçlendikçe yeterli besleme o kadar azalacaktır.

5600 XT ve 2700X için şu videonun faydası olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum yakın ilgin icin tesekkürler.
Sırf bu büyük kayıtları render yaparak küçültürüm düsüncesiyle aldim r7 2700x işlemciyi.
Yoksa R5 3600 alacaktım bu sebeble vazgeçtim.
Bu zamana kadar bu işi hiç yapmadım.Beni esas ilgilendiren bu işler için kuvvetli bir gpu gerekiyorsa RTX 3070 ile devam edecegim.Maddi durumum iyi degil bu nedenle böyle iş yapmak istiyorum yoksa bu fiyatlar bir ekrankartı icin cok yüksek benim için.Sen ne düsünüyorsun? Bu sistemle Profesyonel bir iş çıkarabilirmiyim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı