ASUS TUF 4070 Ti vs ROG STRIX 3090

• Konuyu başlatan Üye 247830
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.043
Ü

Üye 247830

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Fiyatları 18-20k arasında olan ASUS TUF-RTX4060 TI-O8g-Gaming 8 GB GDDR6 128bit DLSS3 ve ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4060 OC o8GB GDDR6 128bit DLSS 3 ekran kartı ekran kartı bakarken bunların yerine ikinci el 15-18bin lira civarında olan ASUS ROG STRIX RTX 3090 24 GB 384bit almamı tavsiye ettiler. Sizce mantıklı bir seçim mi?

Bir de ROG 3090'da DLSS var mı DLSS önemsenmesi gereken bir ayrıntı mı?
İkinci el almaya karar verirsem satın alacağım kart ile madencilik yapıldıysa bunu anlamanın yolları var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Madenciligi anlamaniz zor. Ama Nvidia, 3000 serisinde bazi kartlara LHR koymustu. LHR kirilana kadar madencilik bitti zaten. Yani kart LHR'liyse madencilik yapilma olasiligi oldukca dusuktur.

Denk cihazlar değil malzeme kalitesi ekran kalitesi vs.

Mercedes Renault bir mi?

TUF serisinde daha cok ozellik daha az paraya olabilir ama. Panellerini araştır ve kasasını yüksek ihtimal ASUS TUF'un ekranı yüksek gecikmeli bjr ekrandır. Kasasıda dandik plastiktir.
Hocam ne ekrani?

Denk cihazlar değil malzeme kalitesi ekran kalitesi vs.

Mercedes Renault bir mi?

TUF serisinde daha cok ozellik daha az paraya olabilir ama. Panellerini araştır ve kasasını yüksek ihtimal ASUS TUF'un ekranı yüksek gecikmeli bjr ekrandır. Kasasıda dandik plastiktir.
Monitör değil hocam ekran kartı.

Merhaba arkadaşlar. Fiyatları 18-20k arasında olan ASUS TUF-RTX4060 TI-O8g-Gaming 8 GB GDDR6 128bit DLSS3 ve ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4060 OC o8GB GDDR6 128bit DLSS 3 ekran kartı ekran kartı bakarken bunların yerine ikinci el 15-18bin lira civarında olan ASUS ROG STRIX RTX 3090 24 GB 384bit almamı tavsiye ettiler. Sizce mantıklı bir seçim mi?

İkinci el almaya karar verirsem satın alacağım kart ile madencilik yapıldıysa bunu anlamanın yolları var mı?
3090' ı 4070 Ti' ı besleyecek işlemciniz var mı? Yoksa eğer onu da yükseltmeye çalışın. 4070 Ti var mı bu fiyata ikinci el? Varsa 4070 Ti alın. 3090' ın miningli olma ihtimali çok yüksek.

DLSS var ama 2.0 olan zayıf versiyonu. 4070 Ti'daki DLSS 3.0 ise önemsenmesi gereken bir ayrıntı. Eklendiği oyunlarda 4060 Ti'ı bile 3090 Ti'ın karşısına getirebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS var ama 2.0 olan zayıf versiyonu. 4070 Ti'daki DLSS 3.0 ise önemsenmesi gereken bir ayrıntı. Eklendiği oyunlarda 4060 Ti'ı bile 3090 Ti'ın karşısına getirebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doğru ancak Cyberpunk 2077 referans almak bence yanlış hocam. Oyun olmaktan ziyade Nvidia ekran kartı yazılımı haline geldi. Diğer oyunlarda varsa benzer testler onlara göz atmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

Başlıkta 4070 Ti yazılmış ama 4060 Ti demişsiniz zaten 18k ya 4070 Ti yok o yüzden 4060 Ti dediğini varsayıyorum. 4060 Ti ile 3090 arasında kesinlikle 3090 derdim eğer miningli olmadığını bilseydim. 3090 da mining yapılmamış olma olasılığı çok az 3000 serisinde 3080 ve 3090'lar mining için toplanıyordu 2. ellerinin de ucuz olmasının sebebi o yüzden. 4060 Ti'nin en büyük handikapı 8 GB olması eğer 2K da oyun oynayacaksan kesinlikle önermiyorum.

Doğru ancak Cyberpunk 2077 referans almak bence yanlış hocam. Oyun olmaktan ziyade Nvidia ekran kartı yazılımı haline geldi. Diğer oyunlarda varsa benzer testler onlara göz atmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

Gelecekteki büyük oyunların tamamına yakınında DLSS 3.0 desteği olacağı için referans alabiliriz. Atıyorum bir GTA VI, Elder Scrolls VI vb. bununla çıkacak. Büyük ihtimalle eski oyunlara da zamanla eklenecek. RDR2'ye sonradan gelen DLSS 2.0 desteği gibi.

Frame Generation'ın en güzel özelliği de DLSS'e muhtaç olmaması. Yalnızca onu açarsann sana native çözünürlükten kare oluşturuyor.

Başlığa 4070 yazmışım kusura bakmayın onu düzelteyim önce.
Aslında bir kaç simülasyon oyunu dışında çok oyuncu birisi değilim. İyi bir koleksiyon olmasını istediğim için üst seviye donanımları bir araya getiriyorum. Öncesinde ekran kartını tedarik etmeyi düşünüyorum hemen bilgisayarı toplamayacağım. Muhtemelen 13700KF ya da 14700KF işlemci olacak sistemde. Ekranlarım FHD zaten 2K oyun oynamam hatta oyun için çok vaktim bile yok diyebilirim. :)

Bu tabloya bakılırsa 15-18bin lira civarındaki Rog 3090'ların çoğu miningli olma ihtimalini düşünürsek sıfır kutusunda garantili Tuf 4060Tİ ya da Rog 4060. almak daha mantıklı gibi.
24GB 300 bilmem kaç bit ekran kartıyla karşılaştırılamaz gerçi ama 3090'ın güç tüketimi de fazla gibi görünüyor. Üç adet enerji soketi gördüm sanki üzerinde.

Bu arada monitör değil ekran kartı kıyaslıyoruz. Aşağıdaki iki kart arasında tercih yapmaya çalışıyordum bunun yerine ikinci el Rog Strix 3090 almamı önerdiler yaklaşık aynı fiyatlara.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı