ASUS TUF 4070 Ti vs ROG STRIX 3090

• Konuyu başlatan Üye 247830
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.045
Bu arada monitör değil ekran kartı kıyaslıyoruz. Aşağıdaki iki kart arasında tercih yapmaya çalışıyordum bunun yerine ikinci el Rog Strix 3090 almamı önerdiler yaklaşık aynı fiyatlara.

Rica ediyorum yaşlılar gibi "ASUS, MSI iyidir yeğenim" diye ayak üstü kazık yeme. Bende Colorful 4060 Ti var 3 fanlı şu havada bile boşta 35, oyunlarda 60-63 derece. Fiyatı da çok daha uygun. Yani ASUS TUF alacaksın da ne olacak? Altından yapmıyorlar o kartı.

Kendim incelemesini de yaptım bu kartın buyur.

Bütçen artıyorsa da RTX 4070 al.

Rica ediyorum yaşlılar gibi "ASUS, MSI iyidir yeğenim" diye ayak üstü kazık yeme. Bende Colorful 4060 Ti var 3 fanlı şu havada bile boşta 35, oyunlarda 60-63 derece. Fiyatı da çok daha uygun. Yani ASUS TUF alacaksın da ne olacak? Altından yapmıyorlar o kartı.

Kendim incelemesini de yaptım bu kartın buyur.

Bütçen artıyorsa da RTX 4070 al.

Yaşlı olduğumu açığa mı çıkarmak istiyorsun illa? :) Haklısın başka markalara da şans vermek lazım ama benim için tercih yapmak daha zor. 20 sene önce bilgisayarcıda servis elemanıyken de Asus'tan başka ürün tercih etmiyorduk. Epey bağımlısıyız hatta eski Çizgi RMA üyelerindenim. Galax markanın tasarımı hoş duruyor. 4070Ti 'a bir bakacağım iş oraya gelirse üç beş daha üzerine eklenir.

Başlığa 4070 yazmışım kusura bakmayın onu düzelteyim önce.
Aslında bir kaç simülasyon oyunu dışında çok oyuncu birisi değilim. İyi bir koleksiyon olmasını istediğim için üst seviye donanımları bir araya getiriyorum. Öncesinde ekran kartını tedarik etmeyi düşünüyorum hemen bilgisayarı toplamayacağım. Muhtemelen 13700KF ya da 14700KF işlemci olacak sistemde. Ekranlarım FHD zaten 2K oyun oynamam hatta oyun için çok vaktim bile yok diyebilirim. :)

Bu tabloya bakılırsa 15-18bin lira civarındaki Rog 3090'ların çoğu miningli olma ihtimalini düşünürsek sıfır kutusunda garantili Tuf 4060Tİ ya da Rog 4060. almak daha mantıklı gibi.
24GB 300 bilmem kaç bit ekran kartıyla karşılaştırılamaz gerçi ama 3090'ın güç tüketimi de fazla gibi görünüyor. Üç adet enerji soketi gördüm sanki üzerinde.

Bu arada monitör değil ekran kartı kıyaslıyoruz. Aşağıdaki iki kart arasında tercih yapmaya çalışıyordum bunun yerine ikinci el Rog Strix 3090 almamı önerdiler yaklaşık aynı fiyatlara.

1080p de oynayacaksan 4060ti yeterlidir fakat çok ileriye dönük bir şey istiyorsan yine olmaz 8 GB vramden ötürü. 4060ti 16 GB modelini bekle derdim fakat fiyatı tuzlu olur aynı fiyata 4070 alınabilir hale gelir muhtemelen. Eğer temiz bulabilirsen 2. el 3080/3090 almak daha iyi olabilir. TUF ve ROG modelleri arasında da kalırsan ikisi de 4060ti için hayli hayli fazla 160w TDP var kartın zaten çok güç harcamıyor buz gibi soğutur daha ucuz modellere bakabilirsin. Yani 4060ti varken aynı fiyata 4060 8gb alınmaz kesinlikle.

Yaşlı olduğumu açığa mı çıkarmak istiyorsun illa? :) Haklısın başka markalara da şans vermek lazım ama benim için tercih yapmak daha zor. 20 sene önce bilgisayarcıda servis elemanıyken de Asus'tan başka ürün tercih etmiyorduk. Epey bağımlısıyız hatta eski Çizgi RMA üyelerindenim. Galax markanın tasarımı hoş duruyor. 4070Ti 'a bir bakacağım iş oraya gelirse üç beş daha üzerine eklenir.

Benim de yaşım var ama o devirler geçti artık neredeyse her marka ve distiribütör aynı işi yapıyor. Anakart alacaksındır ayrı. Ama ekran kartında satıcılar da kazığı öyle bir yere çekti ki, artık mantıklı bir yönü de kalmadı. Eskiden malum mağazalar asıl alışveriş yeriydi, her marka yoktu vb. böyle bir MSI ve ASUS kültürü oluştu. Ama güncellenmek lazım.

En basiti attığın ROG Strix 4060 18.000 TL. Yahu 18K ne demektir RTX 4060 için. Benim sana attıım 4060 Ti 16.000 TL ve aradaki fark ise bu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O kart bizzat benim elimde kutusundan, malzeme kalitesine, soğutmasına kadar bildiğin üst sınıf bir alet. Niye binlerce lirayı sırf milleti zengin etmek için verelim elimize ekstra bir şey geçmiyorsa?

1080p de oynayacaksan 4060ti yeterlidir fakat çok ileriye dönük bir şey istiyorsan yine olmaz 8 GB vramden ötürü. 4060ti 16 GB modelini bekle derdim fakat fiyatı tuzlu olur aynı fiyata 4070 alınabilir hale gelir muhtemelen. Eğer temiz bulabilirsen 2. el 3080/3090 almak daha iyi olabilir. TUF ve ROG modelleri arasında da kalırsan ikisi de 4060ti için hayli hayli fazla 160w TDP var kartın zaten çok güç harcamıyor buz gibi soğutur daha ucuz modellere bakabilirsin. Yani 4060ti varken aynı fiyata 4060 8gb alınmaz kesinlikle.
4060Tİ 16GB 18000TL GameGarajda var şuan. Inno3D RTX4060Ti Twin x2 OC 16GB 128Bit GDDR6 DLSS 3 - Game Garaj

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı