ASUS TUF A14 alınır mı?

Xeonayp

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Üniversitede kullanmayı düşünüyorum. Pil süresi önemli diyebilirim. Galiba Ryzen AI veya Intel Ultra tarzı işlemciler tercih etmeliyim. Bu cihaz hoşuma gitti. 14 inch olması taşınabilirlik açısından işimi çok iyi görecektir. Normalde GameGaraj r9t düşünüyordum pilini görene kadar, sadece 2 saat gittiğini söylediler. Yorumlarınızı bekliyorum.

Başka önerileriniz varsa bekliyorum. Pil önemli bir nokta, bu cihaz Type-C'den güç alabiliyormuş galiba. Powerbank ile de olsa şarj ederek kullanabilirim. Bütçem 65k diyebilirim.

@Adlin ne dersiniz hocam?

Amaç uzun pil ömrü ise MacBook öneririm. Ama oyun da oynayacağım derseniz zaten Gaming bilgisayarların pilleri maksimum 2 ile 4 saat arası gider genelde. O nedenle önce amacını belirtmenizi tavsiye ederim.
Bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Önceliğim bölümüm fakat arada evde açıp oyun da oynamayı düşünüyorum. Mac yerine Windows daha rahat olur diye düşünmüştüm. Macbook Pro gibi bir Laptop arıyordum, Zephyrus G14 düşünüyordum fakat 80.000 TL'ye RTX 5050 olunca vazgeçtim. Karşıma bu cihaz çıktı.

Alınır. 73Wh batarya ve 1.46 kilogram ağırlığa sahip. Verimli bir işlemciye sahip olduğundan dolayı iGPU seçildiğinde uzun ekran süresi verebilir. Paneli de güzel, fiyatı da iyi.

Bence klasmana bunu da ekleyin derim. Ben olsam bunu tercih ederdim sanki :

2.49 kilogram, taşınabilirlik olarak iyi değil. 80W ekran kartı limitli ve verimlilik olarak TUF modele göre daha geride bir işlemci. Pil süreside daha kötü bu sebeple.

Bence sırf batarya ve 5050 için o fiyat fazla hayta soygun. 1000 dolarlık ürün.

TUF göre daha kaliteli yekpare kasa, daha iyi soğutma, mükemmel OLED paneli var. SSD değişir RAM değişmez! 45W olsa bile 4050 işini iyi yapıyor. Batarya TUF göre kısa olur ama Thunderbolt ile şarj yapılır(bazı incelemelerde pd destek var, bazısında yok!)
Adaptörü küçük zaten. Üretici açıklamasına göre en fazla 100W bir GaN şarj adaptörü alırsınız işinizi görür (tahmini)
Ürün hakkında tüm kaynaklarım.

Bence sırf batarya ve 5050 için o fiyat fazla hayta soygun. 1000 dolarlık ürün.

TUF göre daha kaliteli yekpare kasa, daha iyi soğutma, mükemmel OLED paneli var. SSD değişir RAM değişmez! 45W olsa bile 4050 işini iyi yapıyor. Batarya TUF göre kısa olur ama Thunderbolt ile şarj yapılır(bazı incelemelerde pd destek var, bazısında yok!)
Adaptörü küçük zaten. Üretici açıklamasına göre en fazla 100W bir GaN şarj adaptörü alırsınız işinizi görür (tahmini)
Ürün hakkında tüm kaynaklarım.
Hoparlörlerinin rezalet olduğunu duydum. Şarj sorunu varmış birde galiba ne dersiniz?

Hoparlörlerinin rezalet olduğunu duydum. Şarj sorunu varmış bir de galiba ne dersiniz?

Hoparlör standart olabilir ama rezalet sanmıyorum. İnceleyen kötü yorum görmedim. Şarj sorunu? Ben 2021 modelini kullanıyorum. İnsanlar Thunderbolt 4 ile şarj olmaz dediler ama ben powerbank ile bile şarj ediyorum.

Hoparlörlerinin rezalet olduğunu duydum. Şarj sorunu varmış birde galiba ne dersiniz?
Evet, hoparlörü iyi değil. Batarya performansı olarakta iyi bir cihaz değil, işlemci verimlilikte sınıfta kalıyor. 13700H 4050 versiyonun batarya performansı böyle:

1753628966160.png

Detaylı inceleme:

Alüminyum kasa olmasından dolayı kasa olarak TUF A14'ten daha iyi olabilir ama ne kadar önem verirsiniz bilemiyorum. OLED panel ve kalite dışında bu bütçede alacağım bir cihaz olmazdı. RAM'de yükseltilemiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı