ASUS TUF A15 507NV Type-C to DisplayPort ile görüntü alınmıyor

bborukk

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Yakın zamanda Asus TUF A15 507NV modelini satın aldım. Eski bilgisayarım masaüstü olduğu için DisplayPort ile beraber G-Sync kullanmaya çok alışkınım. Laptop monitörü G-Sync destekliyor ancak ben kendi monitörümü kullanmak istiyorum. Bilgisayarımdaki iki Type-C çıkışıda DisplayPort üzerinden görüntü aktarımı destekliyor. Bir tanesi ekstra olarak Thunderbolt teknolojisi ile şarj imkanı da sağlıyor. Type-C girişleri çalışıyor hem veri aktarımında hem de şarj konusunda sorunsuz çalıştıklarını deneyimledim. Ancak iş görüntü almaya geldiğinde kabloyu sanki takmamışım gibi ne bilgisayarda ne monitörde bir hareket olmuyor. Eklediğim fotoğraflarda kullandığım kabloyu, bilgisayarımın girişlerini ve Aygıt Yöneticisi'nin bir fotoğrafını bıraktım. Sorunun çözülmesi için ihtiyacınız olanı kullanmanız umudu ile. ASUS'un sitesinden tüm driverlarımı tekrardan yükledim aygıt yöneticisinde USB ile ilgili olan her şeyi kaldırıp tekrar kurdum fakat sorunum çözülmedi. Ve USB denetleyicisi sürücüsü tekrar kurulamadı nasıl kuracağımıda bulamadım açıkçası. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• typec.PNG
    typec.PNG
    85,8 KB · Görüntüleme: 68
  • usb.PNG
    usb.PNG
    22,5 KB · Görüntüleme: 60
  • kablo.PNG
    kablo.PNG
    55 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Yakın zamanda Asus TUF A15 507NV modelini satın aldım. Eski bilgisayarım masaüstü olduğu için DisplayPort ile beraber G-Sync kullanmaya çok alışkınım. Laptop monitörü G-Sync destekliyor ancak ben kendi monitörümü kullanmak istiyorum. Bilgisayarımdaki iki Type-C çıkışıda DisplayPort üzerinden görüntü aktarımı destekliyor. Bir tanesi ekstra olarak Thunderbolt teknolojisi ile şarj imkanı da sağlıyor. Type-C girişleri çalışıyor hem veri aktarımında hem de şarj konusunda sorunsuz çalıştıklarını deneyimledim. Ancak iş görüntü almaya geldiğinde kabloyu sanki takmamışım gibi ne bilgisayarda ne monitörde bir hareket olmuyor. Eklediğim fotoğraflarda kullandığım kabloyu, bilgisayarımın girişlerini ve Aygıt Yöneticisi'nin bir fotoğrafını bıraktım. Sorunun çözülmesi için ihtiyacınız olanı kullanmanız umudu ile. ASUS'un sitesinden tüm driverlarımı tekrardan yükledim aygıt yöneticisinde USB ile ilgili olan her şeyi kaldırıp tekrar kurdum fakat sorunum çözülmedi. Ve USB denetleyicisi sürücüsü tekrar kurulamadı nasıl kuracağımıda bulamadım açıkçası. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Kablo 4K 60Hz desteği veriyor hocam açıklamada yazdığı gibi yüksek Hz'lerde çalıştırdığınız için görüntü vermiyordur.

Önce hdmi ile 60hz çekip sonradan bağlarsanız görüntü gelebilir test edermisiniz?

Bir de monitor modelinizi öğrenebilir miyim hocam bazı monitorler 1.4 değil 1.2 destekliyor.

Kablo 4K 60Hz desteği veriyor hocam açıklamada yazdığı gibi yüksek Hz'lerde çalıştırdığınız için görüntü vermiyordur.

Önce hdmi ile 60hz çekip sonradan bağlarsanız görüntü gelebilir test edermisiniz?

Bir de monitor modelinizi öğrenebilir miyim hocam bazı monitorler 1.4 değil 1.2 destekliyor.
60 hz çekip denediğimde de işe yaramadı maalesef. Kablonun kutusunda FullHd 240hz,144hz gibi hızları desteklediği yazıyor fakat anlam veremedim. Aldıktan sonra çalışmayınca vatana geri götürdüm müşteri hizmetleri bunun çalışması için bilgisayara bir driver yüklemek gerekiyor sanırım dedi o driverıda bulamadım asla :/ Monitör modelim: Lenovo G27-20
Monitörüm DP 1.2 destekliyormuş fakat USB de olduğu gibi 3.0 bir kabloyu 2.0 a takarsam çalışır ama maksimum 2.0 kadar hızlı çalışır burada da aynı mantık yok mu acaba?

60 Hz çekip denediğimde de işe yaramadı maalesef. Kablonun kutusunda Full HD 240Hz, 144Hz gibi hızları desteklediği yazıyor fakat anlam veremedim. Aldıktan sonra çalışmayınca vatana geri götürdüm müşteri hizmetleri bunun çalışması için bilgisayara bir driver yüklemek gerekiyor sanırım dedi o driverıda bulamadım asla :/ monitör modelim: Lenovo G27-20
Monitörüm DP 1.2 destekliyormuş fakat USB de olduğu gibi 3.0 bir kabloyu 2.0'a takarsam çalışır ama maksimum 2.0 kadar hızlı çalışır burada da aynı mantık yok mu acaba?

Yoktur hocam 1.2 destekliyorsa 1.2 kablo almanız lazım vatandan monitorunuzde çalışmıyor gerekçesiyle iade sağlayın 14 gün geçmediyse.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı