ASUS TUF A15 çok sıcak çalışıyor

O ayarlar bende de var onlara dokunmayın. Şu şekil olması lazım kontrol edin.

O ayar harici ekran kartını devreye alınca çıkıyor. Az önce oyuna girmemiştim diye görünmüyordu şimdi oyun açtım geldi GPU ayarı. Ama oradan bir şeyi değiştirmeye gerek yok. Sadece CPU da dediğim ayarları yapın yeterli.

Şu an GTA 5 teyim sıcaklıklar bu şekilde. Eskiden girdiğim an 95 dereceye sabitleniyordu.
Tamamdır, denediğimde sonuçları atacağım hocam.

hocam bende wat değeri düşürme ekranı yok şu şekil gözüküyor nedenini biliyor musunuz?
1722879036263.png

Öncelikle Armoury Crate kullanıyorsanız silin. G helper yükleyin. Çok daha hafif bir program ve PC ile alakalı tüm ayarları yapabiliyorsunuz. Aslında bu laptopta ısınma sorunu falan yok. Tek yapılması gereken g helper üzerinden işlemciye 20W limit koymak o da 10 saniyelik bir iş. Armoury Crate hem sistemi boşta çok yoruyor hem de aynı işlemleri hatta fazlasını g helper ile yapabiliyorsunuz. Bende 7535HS 4050 TUF kullanıyorum. Armoury Crate kullanıyorken sistem boştayken bile bir anda 80-85 dereceleri görüyordu. Şu an g helper ile hem boşta sıcaklıklar düzeldi hem de oyunlarda 75 dereceyi geçmeden ve hiçbir donma, kasma, FPS kaybı olmadan oyunumu oynuyorum.

Bende de g helper kullanmadan önce GTA 5'te ve diğer oyunlarda 95 derece çakılı gidiyordu. Armoury Crate'yi silip. G helper yükledim PC kendine geldi resmen. 20W limit ile sistem coştu diyebilirim. 70-75 derece sorunsuz çalışıyor şu an. Armoury Crate gerçekten çok sıkıntılı ve bozuk bir uygulama. Kesinlikle kullanılmamalı.

Rehberlik etmesi açısından şu videoya mutlaka bir göz atın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Limit atınca hiçbir oyunda FPS kaybı olmuyor ve 75 dereceyi geçmiyor işlemci. Limitsiz ve limitli test sonuçlarımın resimleri bunlar. Aynı laptop bende de var. 7535HS 4050 modeli.

Limiti buradan yapıyorsunuz. Çok basit bir işlem. Bu uygulamayı ASUS kullanıcıları mutlaka kullansın. Armoury Crate neden kullanmışımki diyeceksiniz :)

Hocam siz benim dediğim gibi g helper üzerinden 20W sabitleyin ve Armoury Crate'yi tamamen silin. Ama bu limitlemeyi yaparken sistemi Turbo moda alın. Dengeli moddaysa limiti otomatik kaldırıyor. Şu kısımdan modu Turbo moda alın ve GPU modunu standarta alın. 20W limit koyun ve oyuna girin sıcaklıklar 75 dereceyi geçmez eminim.

Merhaba bende aynı laptopu kullanıyorum dengeli modda sistem bostayken fandan tiz bir ses geliyor normal midir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı