ASUS TUF A15 gereğinden fazla ısınıyor

Myusuf

Hectopat
Laptopların oyunlarda falan yüksek sıcaklıklara çıktığını biliyorum. Fakat benim laptopum boştayken de ısınıyor. Elimi koyuyorum laptopun üstüne ve bariz, rahatsız edici bir sıcaklık hissediliyor. Yazılımsal bir sıkıntı mı var acaba? Çünkü CPU kullanımı %2 olarak gözüküyor. Bu kadar ısınması normal mi? Mod olarak dengelide kullanıyorum.
ASUS TUF A15 Ryzen 7 6800H RTX 3060.

Laptopların oyunlarda falan yüksek sıcaklıklara çıktığını biliyorum. Fakat benim laptopum boştayken de ısınıyor. Elimi koyuyorum laptopun üstüne ve bariz, rahatsız edici bir sıcaklık hissediliyor. Yazılımsal bir sıkıntı mı var acaba? Çünkü CPU kullanımı %2 olarak gözüküyor. Bu kadar ısınması normal mi? Mod olarak dengelide kullanıyorum.
ASUS TUF A15 Ryzen 7 6800H RTX 3060.
ne zaman aldınız. 6-7 ay oldu ise bakımlarını yaptırdınız mı?

Tam olarak kaç derece oluyor? "Elimi koydum sıcaklıktan rahatsız oldum" bir ölçüt değil. Bende aynı laptoun ROG versiyonu var boşta saçma sapan sıcaklıklara çıkıp fan açabiliyor. 6800H İşlemciden kaynaklanıyor. Boşta bile 4.2Ghz hızlara boostlamaya çalışıyor kendini.

Tam olarak kaç derece oluyor? "elimi koydum sıcaklıktan rahatsız oldum" bir ölçüt değil. Bende aynı laptoun ROG versiyonu var boşta saçma sapan sıcaklıklara çıkıp fan açabiliyor. 6800H işlemciden kaynaklanıyor. Boşta bile 4.2GHz hızlara boostlamaya çalışıyor kendini.

Armoury Crate uygulamasında 60 civarı gösteriyor ama ne kadar doğru gösteriyor bilemiyorum. Çok oynuyor çünkü.

Boşta ısınmasını diyorsan Turbo Boost'u kapat, GHz yükseltiyor işlemci.

Turbo Boost ne oluyor tam olarak? Dengeli modda kullanıyorum.

Bende de bunun ROG versiyonu var, boşta saçma derecelerde çalışıyordu tahmini 75 derecelerde falan. Turbo Boost'u kapatın, ve bir laptop soğutucusu alın maasadan yüksekte dursa yeter.

Laptop soğutucum var yükseltiyorum ama ne kadar etki ediyor bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Armoury Crate uygulamasında 60 civarı gösteriyor ama ne kadar doğru gösteriyor bilemiyorum. Çok oynuyor çünkü.

Laptop soğutucum var yükseltiyorum ama ne kadar etki ediyor bilmiyorum.

Şu videoya göre kapatabilirsin, işlemcinin TDP ve GHz yükseltmesini sağlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda nasıl kapatacağınızı anlatıyor buradan yapabilirsiniz. Üstteki video da olabilir fark etmez.

Kodu yapıştırıyorum ama hiçbir şey gelmedi. Windows 11 kullanıyorum sorun bu olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı