DeepCool PL800D gen 5.1 ATX 3.1 PSU nasıldır?

Takılabilir, güç kaynağı biraz giriş seviyesi kalsa da sorun olmaz. İç bileşenleri idare edecek kadar yeterli. Bulk kapasitör chengx 420v 560µf 105°c, diğer filtreleme kapasitörleri de yine chengx marka, kötü değil, iyi de değil.
Evet teknik olarak takarsın ve çalıştırırsında, hatta uzun süre boyunca gayet iyi besleyebilir, ama mis gibi A- tier PSU varken C tier PSU'ya şansımı bırakır mıyım? Hayır.

1763397384933.png

O kart kesinlikle o PSU'ya takılmaz. PCIE 4.0 ile 5.0 arasında performans farkı yok gibi birşey, kayıp genel olarak 1% gibi birşey oluyor. Sırf 1% daha fazla performans için C tier bir PSU'ya RX 9070 XT takmanın hiçbir anlamı yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

C tier oluyor diye kötü anlamına gelmiyor. P800D'nin elektriksel performansı muazzam olmasada iyi seviyede.

1763398006622.png

12v kanalı en fazla 11.44V'a düşmüş. İyi sayılır.

1763398025038.png

3.3V kanalı testten kalmış yalnızca lakin günümüzde zaten 3.3v kanalı zorlanmıyor. Spike'lara karşı dayanır. İç bileşen kalitesi ayrı bir kısım elektriksel performans ayrı bir kısım.

Bu arada bu modele iyi demiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece C tier olunca bomba olmuyor.

Son düzenleme:
Peki hocalar ben buna ileride mesela 5080 takabilir miyim? Delta olan psu dan bahsediyorum 750w platinium.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Uzun ömürlü ve çok verimli bir psu gerçekten. 50w ve gen 5 ten vazgeçmeye değer.

Peki hocalar ben buna ileride mesela 5080 takabilir miyim? Delta olan psu dan bahsediyorum 750w platinium.
5080 için 850W daha iyi olur. Çift rail var delta'da. Eğer 5080 ciddi bir spike atarsa OCP'nin tetiklenme şansı var.

Ki zaten nispeten eski platformlu bir PSU. Spike'lara karşı ne tarz bir tepki verir bilemiyorum.

1763399636955.png

Valla 5080 falan almicam zaten öylesine sormuştum hocam. Bu psu kaçmazdı bu fiyata. Siparişi geçtim hadi bakalım. @yusuf7878 hocam biraz saçma gelebilir şu saatten sonra fakat sizin de bir bilginiz var mıdır bu psu ile ilgili? 9070 XT, max 5070 Ti ile beraber kullanırım bu arkadaşı :)

Bu güç kaynağının kaç adet 8 pin ekran kartı güç girişi var acaba? Bilgi bulamadım. Cpu için de aynı şekil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı