ASUS TUF A15 için RAM ve SSD önerisi

İçindeki RAM de 4800 MHz CL40 olması lazım. Birebir aynı değerleri almam gerekir doğru mu?

Hocam ben 8 alacağım. 8 önerirseniz sevinirim.

Henüz kargoda ama ASUS sitesinde 4800 olduğu yazmakta.

Hocam peki orada neden 2800 yazıyor?

Hocam siz onu ikiyle çarpın DDR = double data rate.
Yani 2800x2 = 5600.

İçindeki RAM de 4800 MHz CL40 olması lazım. Birebir aynı değerleri almam gerekir doğru mu?

Hocam ben 8 alacağım. 8 önerirseniz sevinirim.

Henüz kargoda ama ASUS sitesinde 4800 olduğu yazmakta.

Hocam peki orada neden 2800 yazıyor?

Bilgisayar elime gelince size ekran görüntüsü atarım. Daha net öneri yapabilirsiniz.

@Blackbeard hocam 970 EVO bir tık pahalı geldi piyasa mı böyle bilmiyorum ama daha çok 1500 civarında bir şeyler umut etmiştim.

Buyurun hocam.

Hocam siz onu ikiyle çarpın DDR = double data rate.
Yani 2800x2 = 5600.
Ha tamam şimdi anladım. Aldığım yerde de 4800 yazmakta ama size 5600 gelmiş sanırım biraz şans işi bu durum. Eğer 5600 gelirse o linktekini alırım .

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Peki ben aldığımda kolayca takabilir miyim? Elim tornavidaya oldukça yatkındır ama laptop sökmüşlüğüm yok.

Hocam eğer donanıma zarar vermeden takarsan garantisi de bozulmuyor takması da çok zor değil tüm vidaları söktükten sonra TUF serilerinde altta kolayca açmak için bir boşluk oluşuyor oraya kredi kartı benzeri bir kart ile açabilirsiniz.

Hocam eğer donanıma zarar vermeden takarsan garantisi de bozulmuyor takması da çok zor değil tüm vidaları söktükten sonra TUF serilerinde altta kolayca açmak için bir boşluk oluşuyor oraya kredi kartı benzeri bir kart ile açabilirsiniz.

Tamamdır hocam teşekkürler.

SSD'yi depolama ve oyun amaçlı kullanacaksan Samsung almana gerek yok. Kingston, Crucial veya Kioxia markaları da işini görür. Kioxia biraz sıcak çalışıyor diye hatırlıyorum önceliğin diğer iki marka olsun.
NOT: Arka kapağı sökerken 1 tane vida çıkmıyor onu zorlamaya çalışma.

SSD'yi depolama ve oyun amaçlı kullanacaksan Samsung almana gerek yok. Kingston, Crucial veya Kioxia markaları da işini görür. Kioxia biraz sıcak çalışıyor diye hatırlıyorum önceliğin diğer iki marka olsun.
NOT: Arka kapağı sökerken 1 tane vida çıkmıyor onu zorlamaya çalışma.
Evet hocam depolama amaçlı olacak. İşletim sistemi laptopun kendinden gelen SSD'ye kuracağım. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı