ASUS TUF A15 ısınma sorunu nasıl çözülür?

Alp3reNn

Picopat
Daha fazla  
1 hafta önce 4 aylık cihazımı sıfırladık ve her şeyi baştan indirdik. Önceden ısınma sorunu falan yoktu çünkü G-Helper ile waat ve sıcaklık sınırı koymuştum buna rağmen düşük fan hızı ile çalışıyordu gayet iyi bir şekilde 79 dereceyi geçmiyordu. Sınırdan dolayı şimdi ise aynı şeyleri uyguluyorum 85-90 derecelere çıkmaya başladı üstelik fanlarda çok yüksek hızla çalışıyor. Nasıl düzletebilirim? Bu sıcaklık yüzünden oyun oynama hevesim kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı cihazı kullanıyorum G-Helper'den limit atınca çok iyi sıcaklıklarda oynuyorum. Sen kaç watt sınır koyuyorsun hocam? Ben genelde 20-23W civarını geçirtmeden tüm oyunları oynadım. 70-75 derecede cihaz hala aynı performansta.

Dosya Ekleri

• IMG_0968.jpeg
    IMG_0968.jpeg
    185,3 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_0890.jpeg
    IMG_0890.jpeg
    218,4 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_0905.jpeg
    IMG_0905.jpeg
    161,3 KB · Görüntüleme: 48
1 hafta önce 4 aylık cihazımı sıfırladık ve her şeyi baştan indirdik. Önceden ısınma sorunu falan yoktu çünkü G-Helper ile waat ve sıcaklık sınırı koymuştum buna rağmen düşük fan hızı ile çalışıyordu gayet iyi bir şekilde 79 dereceyi geçmiyordu. Sınırdan dolayı şimdi ise aynı şeyleri uyguluyorum 85-90 derecelere çıkmaya başladı üstelik fanlarda çok yüksek hızla çalışıyor. Nasıl düzletebilirim? Bu sıcaklık yüzünden oyun oynama hevesim kalmadı.

Öncelikle laptopu sınırlandırmana gerek yok. Laptopun soğutmasının kötü olma sebebinin termal macundan kaynaklandığını PTM 7950 sürdükten sonra fark ettim. Tek çözüm PTM 7950 sürmek. İşlemcimde watt sınırı olmadan shader vs yüklenirken 60 wattları görse dahi 90 91 dereceyi anca görüyor ve throttle olmuyor. Normal şartlarda oyun oynarken GPU 70 CPU ise 70 80 derece arasında tam performansını gösterebiliyor. Laptopa herhangi bir güç sınırlaması uygulamadım.

1 hafta önce 4 aylık cihazımı sıfırladık ve her şeyi baştan indirdik. Önceden ısınma sorunu falan yoktu çünkü G-Helper ile waat ve sıcaklık sınırı koymuştum buna rağmen düşük fan hızı ile çalışıyordu gayet iyi bir şekilde 79 dereceyi geçmiyordu. Sınırdan dolayı şimdi ise aynı şeyleri uyguluyorum 85-90 derecelere çıkmaya başladı üstelik fanlarda çok yüksek hızla çalışıyor. Nasıl düzletebilirim? Bu sıcaklık yüzünden oyun oynama hevesim kalmadi.

Virüs girmiş olabilir mi? Boşta ne kadar.

Virüs girmiş olabilir mi? Boşta ne kadar.

85GB boş yer var

Bende aynı cihazı kullanıyorum G-Helper'den limit atınca çok iyi sıcaklıklarda oynuyorum. Sen kaç watt sınır koyuyorsun hocam? Ben genelde 20-23W civarını geçirtmeden tüm oyunları oynadım. 70-75 derecede cihaz hala aynı performansta.

Bir deneyeyim

Şu sol üstteki göstergeleri nasıl açabilirim?

Son düzenleme:
85GB boş yer var.

Bir deneyeyim.

Şu sol üstteki göstergeleri nasıl açabilirim?

MSI Afterburner programını indir kur oradan ayarlıyorsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu video yardımcı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı