Çözüldü ASUS TUF A15 SSD'si nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barisakarsu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
GPU: RTX 4050
CPU: Ryzen 7 7435HS
RAM: 16 GB
SDD: 1 TB + 512 GB
1 TB SSD aldım bugün gelecek. Yükseltmeyi nasıl yapabilirim kendim? Bilgisayarcıya vermek istemiyorum. Daha önce eski bilgisayarıma RAM takmıştım sorunsuz bir şekilde. Nelere dikkat etmeliyim?

Çözüm
Aslında emin olun kapak vidası daha sıkıntı, ASUS cihazların kapak vidaları biraz tuhaf. Pense ile zorlanmadım ben hiç direkt çıktı ASUS cihazımda. Elini toprağa sürmende olur, tek kullanımlık eldivenler evet işe yarıyor.
1 TB SSD aldım bugün gelecek. Yükseltmeyi nasıl yapabilirim kendim? Bilgisayarcıya vermek istemiyorum. Daha önce eski bilgisayarıma RAM takmıştım sorunsuz bir şekilde. Nelere dikkat etmeliyim?
Öncelikle statik elektrik oluşmamasına dikkat etmen gerek. Elini duvarlara sürterek veya eldiven giyerek statik elektriğin oluşmasını minimuma indirebilirsin, hatta direkt bataryayı çıkartman daha iyi olur fakat çıkartmak biraz zor. Bunları uyguladıktan sonra 2. slotta olan vidayı çıkartıp SSD'ni yerleştiriyorsun, ardından geri vidalıyorsun. Cihazın kasasını geri kapattıktan sonra cihazın açılması biraz uzun sürebilir, BIOS SSD'yi tanımaya çalışıyor çünkü. Ben tüm cihazlarımda direkt eldivenle takıp geri kapattım batarya ile falan da uğraşmadım ve sapasağlamlar.

Hocam teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. SSD vidası zor çıkıyor diyorlar. Sizce öyle mi? Herkes yalama yapmış çıkartırken bende yaparım diye korkuyorum. Ikinci sorum ise ne tür bir eldiven kullanmalıyım mesela?

SSD vidası biraz daha iri fakat çıkarmak zor değil, yıldız tornavida ile kolayca çıkartabilirsin. Ben pudrasız plastik eldivenle yapmıştım, isini sağlama almak istiyorsan anti statik eldiven alabilirsin.

SSD vidası biraz daha iri fakat çıkarmak zor değil, yıldız tornavida ile kolayca çıkartabilirsin. Ben pudrasız plastik eldivenle yapmıştım, isini sağlama almak istiyorsan anti statik eldiven alabilirsin.
Elimde 4 tane tornavida var. Hepsi yıldız. 2 si büyük biri küçük biri de ortanca diyebilirim. Aslında takma işini vs. Youtube'dan izledim baya basit geldi gözüme ama SSD vidası biraz sıkıymış sanırım. Pense ile zorlamak gerekiyormuş çıkması için galiba. Statik elektrik konusunda ise ben önceden RAM taktığım zaman eldiven giymemiştim, elimi toprağa sürtmüştüm. Evde sizin dediğiniz gibi tek kullanımlık eldivenler var o işe yarar mı?

Aslında emin olun kapak vidası daha sıkıntı, ASUS cihazların kapak vidaları biraz tuhaf. Pense ile zorlanmadım ben hiç direkt çıktı ASUS cihazımda. Elini toprağa sürmende olur, tek kullanımlık eldivenler evet işe yarıyor.

Çözüm
@Adlin Hocam teşekkür ederim. Başta biraz korkuyordum ama yapabildim. SSD'nin vidasını 3 tornavida ile denedim en sonuncusu işe yaradı.

Benimde Asus Tuf F16 var SSD 2nci takmayacağım sadece 512gb olan 1tb yer değiştirmek istiyorum. Ama kendi SSD bantlı üzerinde olduğu için özel soğutma bantlı kullanılmış eğer bu durum böyle olmasaydı kolayca takabilirim. İşaretlediğim noktada Kırmızılı olandan SSD Windows sistemidir. Mavili olandan boş yuva yani ikinciyi takabiliyorsun ama ben takmak istemiyorum ikincisi. Kırmızılı olan eski ssd çıkartıp yerine Kingston KC3000 olanı taktıracağım. Bunu görsel olarak örnek verdim. Onun için üzerinde bantlı yada modife edilmiş zaten vidası çıkar sorun değil ama değişik bir şey o yüzden ben çıkarılsam o üzerinde şeyi ne olacak arkasında veya üzerinde bantla soğutma özelleştirilmiş maalesef. Ne yapacağım şimdi. Ben bunu direk eski SSD çıkartım tabi öncelikle dikkatli vidayı güzelce sökeceğiz okey sonra yeni SSD takarsam üzerine soğutmalı bant yapıştırmadan çalışabilir ama aslında ısınmaya başlar mı? Yoksa herhangi bir problem yaşanır mıyım?

Dosya Ekleri

• montaj-1.jpg
    7,5 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20240415_164609.jpg
    487,6 KB · Görüntüleme: 3
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…