ASUS TUF A15 vs F15

Şuna bakın son kez. 3060 işinizi görürse. Fiyatına göre iyi ürün. Güzel bir seri eski de olsa. A 15 tercih edebilirsiniz. Biraz uğraştırır. Gündelik kullanımda sorun yaşatmaz fazla. Cihazı limitleyerek bir ihtimal dizginleyebilirsiniz.
Bu arada az önce arkadaş aradı ve sürpriz 😂 o mvideo geçmiş.
A15 in sadece ısınma ve ışık sızması varmış lakin dediğim gibi eskilerinde ısınma çok oluyormuş panel IPS olduğu için ışık sızması normal diyorlar zaten 1 yıl garantili ürün bir sorun çıkarsa değiştirebilirim yorumları okuduğum zaman içim rahat bir şekilde alabileceğimi hissettiğim bir laptop olduğunu düşünüyorum gigabytenin yorumları gibi hiç yorumla rastlamadım açıkcası ama gigabyte sağlam olsaydı (16 olan için konuşuyorum) gözüm kapalı alırdım o paraya çünkü cidden rogla kapışır özellikler barındırıyor arkadaşım 2-3 hafta önce rog aldı 240 hz 2k 4060 160k verdi 😃

Garanti olması açısından özellikle 2 sene garanti için indirim bitmeden size 15 bkf alalım. TUF almanıza gönlüm el vermiyor. TUF %100 sRGB, alüminyum kapak, 250nit olsa da fena görünmüyor.

Keşke 3070 olsaydı 3060 ne yazık ki. Ama sağlam bir 3060 paneli 2 k 400-500nit, VESA 400HDR diye biliyorum.
garip, 3070 gözüküyor bende de 🤔 400-500 nit çok iyi ama 3060 almak istemiyorum

A15'in sadece ısınma ve ışık sızması varmış lakin dediğim gibi eskilerinde ısınma çok oluyormuş panel IPS olduğu için ışık sızması normal diyorlar zaten 1 yıl garantili ürün bir sorun çıkarsa değiştirebilirim yorumları okuduğum zaman içim rahat bir şekilde alabileceğimi hissettiğim bir laptop olduğunu düşünüyorum Gigabyte'nin yorumları gibi hiç yorumla rastlamadım açıkçası ama Gigabyte sağlam olsaydı (16 olan için konuşuyorum) gözüm kapalı alırdım o paraya çünkü cidden ROG'la kapışır özellikler barındırıyor arkadaşım 2-3 hafta önce ROG aldı 240 Hz 2K 4060 160k verdi 😃

Garip, 3070 gözüküyor bende de 🤔 400-500 nit çok iyi ama 3060 almak istemiyorum.

Aorus kötü yorum sebebi başında yazılımı geliyor. Kısıtlı BIOS. Saçma şekilde potansiyeli kısıtlanmış CPU. IPS panel zaten söylediğiniz gibi. 300k ürün alsan parlama, piksel sorunu hep olur. Evet https://www.google.com/url?sa=t&sou...YQFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw3c1IuEKE1_Fj-I1GnGhMvu özellikleri kötü değil ama pahalı. Bu ürünler dönem dönem 90k kadar satıldı. Şimdi 3070 olanı sayılı stok olduğu için kıymete binmiş 200k 😂

Aorus kötü yorum sebebi başında yazılımı geliyor. Kısıtlı BIOS. Saçma şekilde potansiyeli kısıtlanmış CPU. IPS panel zaten söylediğiniz gibi. 300k ürün alsan parlama, piksel sorunu hep olur. Evet https://www.google.com/url?sa=t&sou...YQFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw3c1IuEKE1_Fj-I1GnGhMvu özellikleri kötü değil ama pahalı. Bu ürünler dönem dönem 90k kadar satıldı. Şimdi 3070 olanı sayılı stok olduğu için kıymete binmiş 200k 😂
Şu anda piyasa acayip kötü açıkcası aorus u almak istemiyorum çok korkunç duruyor tufun hala ısınma sorunu devam ediyormuş yani acele etmeyeceğim bu paraya laptop bulmak imkansız hale gelmiş şaka gibi ya 🤣

Şu anda piyasa acayip kötü açıkçası Aorus'u almak istemiyorum çok korkunç duruyor TUF'un hala ısınma sorunu devam ediyormuş yani acele etmeyeceğim bu paraya laptop bulmak imkansız hale gelmiş şaka gibi ya 🤣

Bu gerçekten doğru. Neredeyse her ay ürünlerin ekran görüntüsü var. O zaman ki fiyat ve şu anki fiyat inanılmaz boyutlarda. Bugün alma şansınız yok mu 15 bfk olanı? Ne kadar eksik bütçeniz?

Adamlar 205k istiyor saçma şekilde.

Bu gerçekten doğru. Neredeyse her ay ürünlerin ekran görüntüsü var. O zaman ki fiyat ve şu anki fiyat inanılmaz boyutlarda. Bugün alma şansınız yok mu 15 bfk olanı? Ne kadar eksik bütçeniz?
Açıkcası bütçemde sorun yok tek sorun olan rublem yok çevirmem lazım o yüzden 2 gün sonra alabilirim en geç

Adamlar 205k istiyor saçma şekilde.
15 bfk uygun olsa bunu alırdım fotoğrafından kaliteli duruyor yorumlar da full 5 yıldız ama 130k 🥲

Açıkçası bütçemde sorun yok tek sorun olan rublem yok çevirmem lazım o yüzden 2 gün sonra alabilirim en geç.

15 bfk uygun olsa bunu alırdım fotoğrafından kaliteli duruyor yorumlar da full 5 yıldız ama 130k 🥲

O bkf DNS 120k. Ve lanet indirim bitmek üzere. Fark işlemci başka fark yok. Panel 13700H genelde %100 dCi-p3. siz parayı nereden nasıl çeviriyorsunuz? Ben Türkiye'den TL olarak para para kullanarak buraya 10 dk içinde gönderiyorum. Neden bekliyorsunuz anlamadım doğrusu.

O bkf DNS 120k. Ve lanet indirim bitmek üzere. Fark işlemci başka fark yok. Panel 13700H genelde %100 dCi-p3. siz parayı nereden nasıl çeviriyorsunuz? Ben Türkiye'den TL olarak para para kullanarak buraya 10 dk içinde gönderiyorum. Neden bekliyorsunuz anlamadım doğrusu.
Açıkcası ben komisyonsuz direk kafa kafaya para takası yapıyorum nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum çünkü ve 120k da çıkartamam hocam çok zor türkiyedeki ekran kartım satılsa bunu yapardım ama yok, hayır elimde patladı 😔

Açıkcası ben komisyonsuz direk kafa kafaya para takası yapıyorum nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum çünkü ve 120k da çıkartamam hocam çok zor türkiyedeki ekran kartım satılsa bunu yapardım ama yok, hayır elimde patladı 😔
Bence dediğim gibi biraz daha bekleyelim çünkü şu anlık acele etmeye gerek yok 10-12 gün sürem var

Son düzenleme:
Açıkçası ben komisyonsuz direk kafa kafaya para takası yapıyorum nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum çünkü ve 120k da çıkartamam hocam çok zor Türkiye'deki ekran kartım satılsa bunu yapardım ama yok, hayır elimde patladı 😔

Bence dediğim gibi biraz daha bekleyelim çünkü şu anlık acele etmeye gerek yok 10-12 gün sürem var.

Burada ₺ değişimi zor. 5 sene önce geldiğim zaman hiçbir banka kabul etmedi. Bu şehirde hala aynı.
Evet sanırım beklemek daha iyi. En azından çeşitli indirim gelebilir. Gelmezse orta seviye bir ürün alırsınız (50k gibi) gündelik işlerinizi yaparsınız. Birkaç aya 5000 çıkınca piyasa düşer. Yaza doğru aynı fiyata daha iyi ürün alınabilir.

Hocam ayrıca boş vaktinizde DNS ve mvideo gidin. Web sitesinde olmayan mağaza ürünlerine ya da teşhir ürüne göz atabilirsiniz. Bu şehirde 11 farklı DNS var, 6-7 mvideo çoğu farklı ürünler. Gözünüze çarpan ürün olursa paylaşın.

Bu sadece sizin şehirde var. Benim şehirde yok. Size söylediğim ürün. Bir süre kullanıp sattım. En ufak sorun yaşamadım. 8 RAM 512 SSD düşündürücü. İçindeki sharp panel 360Hz inanılmaz keyifli. 99k için çok iyi ürün.

Son düzenleme:
Burada ₺ değişimi zor. 5 sene önce geldiğim zaman hiçbir banka kabul etmedi. Bu şehirde hala aynı.
Evet sanırım beklemek daha iyi. En azından çeşitli indirim gelebilir. Gelmezse orta seviye bir ürün alırsınız (50k gibi) gündelik işlerinizi yaparsınız. Birkaç aya 5000 çıkınca piyasa düşer. Yaza doğru aynı fiyata daha iyi ürün alınabilir.

Hocam ayrıca boş vaktinizde DNS ve mvideo gidin. Web sitesinde olmayan mağaza ürünlerine ya da teşhir ürüne göz atabilirsiniz. Bu şehirde 11 farklı DNS var, 6-7 mvideo çoğu farklı ürünler. Gözünüze çarpan ürün olursa paylaşın.

Bu sadece sizin şehirde var. Benim şehirde yok. Size söylediğim ürün. Bir süre kullanıp sattım. En ufak sorun yaşamadım. 8 RAM 512 SSD düşündürücü. İçindeki sharp panel 360Hz inanılmaz keyifli. 99k için çok iyi ürün.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz

Ram eklesem nasıl olur? 8 gb yerine 16/32 yapsam? Garanti dışı kalır mı bu firma garanti kapsam şartlarını bilmiyorum

Hangi şehirde yaşıyorsunuz.

RAM eklesem nasıl olur? 8 GB yerine 16/32 yapsam? Garanti dışı kalır mı bu firma garanti kapsam şartlarını bilmiyorum.

Evet garanti uçuyor. DNS kendisi ücret karşlılığı değişim yapıyor.
Hocam benim bilgisayrın aynısı buldum. Görünüşe göre teşhir. Ne derseniz? OLED evrene 3070 ve mükemmel kalite. 3 senedir ayıptır söylemesi eşek gibi kullanıyorum hala taş gibi. Doğru anladıysam ürün sadece teşhir mağaza ürünü. 99k için harika anşaima. Kendiniz RAM ve SSD takarsınız. Hala garantisi varsa bilmiyorum. Bunu bir düşünün lütfen. 60 Hz olması sizi korkutmasın. OLED 60Hz farklı bir boyut.

512 16 RAM 99k.

1 TB 16 104K.

1 32 109.

Fiyat gerçekten uygun. Burada arkadaşım bana 130k teklif etmişti satmadım ben geçen yıl.

İşlemci falan sizi korkutmasın çok sağlam. Ben Cinebench 23 13K alıyorum. 10dk Cinebench 12886-12500. bu kadar ince ve kırpılmış ürün için mükemmel. 3D time spy 9700(105 W için iyi)
Pil sağlığım hala %100 her gün kullandığım halde. SSD %100. Kaspersky %93(bazen artıp yükseliyor o😂)
Sessiz modda gayet sessiz. Size attığım YouTube videoma bakabilirsiniz. Oynadığım oyunlar 4K 40-60 FPS. 2 k en az 60 zaten garanti. 60FPS üstü gereksiz. Thunderbolt 4 ile şarj ediyorum. Metal olduğu için biraz ağır (2300-2400 sanırım)
Ekranı bozulsa bulması çok kolay. 25-30 bin ruble. Ama inanın değer. Masraf çıkaran bir ürün değil. 4K film dizi izlemek, oyun oynamak inanılmaz keyifli. Kamera berbat. Klavye üstünde ahmakça. Hoparlör idare eder. Yazılımı alışınca güzel. Klavye hissiyatı bence iyi. Şarj süresi seçeneklere işe bağlı. Film 3-4 saat en az. Klavye ışığı, Wi-Fi, BT kapatsan daha artıyor. Oyun zamanı en fazla 40-70 dk oyuna ve çözünürlüğe göre değişiyor. Pil performansı CPU GPU gerçekten sağlam. Pilde 3D mark 5K yakın. 4 k - 20 30 FPS God of War oynamıştım. 2K ve özellikle FHD oyun çok iyi.
Vallahi gözüm kamaştı. Bu fiyata harbi sağlam ürün. 1 hafta iade süresi de var. Garanti bilmiyorum ama. Yüksek ihtimalle teşhir olduğu için 6 ay ya da 1 yıl olabilir.
Dilierseniz ürün fotoğraf video atabilirim. Sentetik sonuçlarım vs.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı