ASUS TUF A15 vs F15

Turboda evet mavi ekran almıyorum oyun olarakta gayet iyi bir oyun performansı var lakin drop atabiliyor turboya aldım drop sorunu ortadan kalktı 1000-2000 puan farktan en fazla ne olabilir ki?

Benimki 140w neden böyle düşük bir fikrim yok
Ve cihaz bence ısınmıyor açıkcası memnun edici bir soğuklukta çalışıyor gibi testi tekrar yapacağım

140w? O CPU 115w falan max normali 95w olması lazım.
Gpu 140w cpu yu bilmiyorum

Tamam indirip göstereceğim
Test esnasında fanları makslamayı unutmayın.

Benchmateyi şöyle kullanacaksınız;
Fanları makslayın.
Arkadaki programları kapatın.
BenchMateyi açın
Cinebench R23 seçin
Benchmateyi ben demeden kapatmayın.
Altta sadece benchmate ve cinebench açık olsun.
Sadece Multi Core testi yapın.
Test bitince BenchMate'ye dönün
Sağ kısımda Save Result yazar, ona basın.
Gelen sarı kısımı yollayın.

Turbo'da evet mavi ekran almıyorum oyun olarak da gayet iyi bir oyun performansı var lakin drop atabiliyor Turbo'ya aldım drop sorunu ortadan kalktı 1000-2000 puan farktan en fazla ne olabilir ki?

O puan kafaya takılacak bir şey değil. Aptal Control Center bazen inanılmaz kötü. Ai denemen lazım. MUX açık /kapalı denemen lazım. Özellikle RAM lazım. Bunlar etki edecektir.
En optimal ayarlar için alışman lazım. Birebir yardımcı olamam. Bende 2021 sürümü var hala. Yapay zeka bile farklı. Yeni arayüzü 2023'ten beri kullanmadım hiç. Sende hangi sürüm var? İlla puan artırmak istersen yardımcı olurum ama asla değmez. Biraz ThrottleStop ve gizli gelişmiş BIOS(biraz riskli) ile. İlk elden ürünü iyice incelemene bak. Halihazırda iade süresi varken. Aklına yatmayan kısımları yaz yine. Sadece bu yüzden acele ediyorum.
Tekrar puan kısmına gelecek olursak zaten oyunlarda serin şekilde 45-55W CPU, 85-95 GPU alacaksın. Fazlasıyla ideal. Drop RAM kaynaklı. Garip şekilde 8 GB RAM ile çoğu oyun 16'dan daha iyi %1 sahipti. İleride 16-32 keyfine göre 1TB SSD mükemmel olur.

Ben 3 sene önce aldığım zaman 11800H ile 10789 komik puan almıştım. Zamanla Control arayüze alıştım 11900 aldım. Şimdi 13000.
Bu modeli 4000 performansı için kısa süreli kullanıp sattım. Tam test hatırlıyorum. Yedeklerde varsa bakarım. SSD, kutu açılışı falan var.

MSI almanizi onermem hocam dusuk modellerindeki ekran kartlarinin watt degerleri cok dusuk oluyor. Gigabyte asla üzmez mukemmel laptoptur. Yeni TUF'lar eskilere gore evet daha iyi ama 4050 ve 4060'li modelleri yine isiniyor hocam 93 derecelere kadar cikiyor. Bende Ryzen 9+4070'li TUF var 85 derecenin ustune cikmiyor.

Clevo kasa olup cehennem sıcağında çalışan Gigabyte laptoplar var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı