ASUS TUF B450 PLUS RAM yükseltme

Mehmet×Alperen

Hectopat
Yer
Osmaniye
Herkese iyi günler,
Bilgisayar toplarken bütçem 8 GB alacak kadar yetmişti.
Şimdi bir 8 daha almayı düşünüyordum ama benim RAM'den kalmamış hiç Single 8 GB.
Ama 2x8GB var 599'a.
Sizce 24 GB almaya değer mi anakartımda triple Channel yok herhalde.
Yoksa çipi aynı olan farklı marka bir RAM almak zorunda kalacağım:(
ama sistemin görüntüsünü de bozmak istemiyorum.
Satacak arkadaş var mı bu RAM'den.

Sistem.
ASUS TUF B450 PLUS anakart.
Ryzen 5 2600.
8 GB 3000MHz DDR4 G.Skill Sniper X.
RX570 ROG STRIX.
CM Masterbox Lite 5.
CM 500W 80Plus PSU.
WD Blue 1TB 7200RPM.
Kingston UV500 240GB SSD.

Son düzenleme:
RAM olarak Ripjaws Red öneririm. Ama şuan kullandığınız RAM ile çoğu RAM sorun çıkartabilir.
Aslında kullandıkları bellek markası aynı olan bir ram bulabilirim asus paylaştığı ram listesinden ama dışı başka görünen ram almak istemiyorum 2x8lik modülü almayı düşünüyorum ama 24gb oluyor dual channel olarak kullanamamış oluyorum triple channel da yok herhalde benim anakartta 2x8lik alsam da yine ilerde 32 yapamayacağım gibi görüyor keşke bu rami alırken direk 16gb olarak alsaydım ya da piyasa da 8 tek modül olarak çok bulunan ramlerden birini alsaymışım diyorum :D

Aslında kullandıkları bellek markası aynı olan bir ram bulabilirim asus paylaştığı ram listesinden ama dışı başka görünen ram almak istemiyorum 2x8lik modülü almayı düşünüyorum ama 24gb oluyor dual channel olarak kullanamamış oluyorum triple channel da yok herhalde benim anakartta 2x8lik alsam da yine ilerde 32 yapamayacağım gibi görüyor keşke bu rami alırken direk 16gb olarak alsaydım ya da piyasa da 8 tek modül olarak çok bulunan ramlerden birini alsaymışım diyorum :D
Hocam o liste test edilen RAM'ler.

Her hangi bir DDR4 RAM alabilirsiniz ama çipi aynı olsun mutlaka.

Mesela şuan ki B-DIE ise alacağınız B-DIE olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı