ASUS TUF B650M Plus Wi-Fi anakartta port değiştilirse sorun yaşanır mı?

Rdz

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 1 ay önce yeni sıvı soğutma aldım montajını yaptım sonra PC açılmadı, araştırmadan sonra sorunun M.2 slotundan kaynaklandığını anladım montaj sırasında herhangi bir temas olmadı SSD ile zaten M.2 yuvası komple soğutma bloğu ile kaplı istesem de zarar veremem. Garantiye gönderdim benden €66 tamir ücret istediler, anakart fiyatının neredeyse yarısı ben de tamir etmemelerini söyledim, sorum şu; diğer slot ile kullanırsam uzun vadede diğer parçalara sorun yaratır mı kısa devre gibi (pinler yamuk değil)?
Not; garantiye göndermeden önce 1 hafta kadar PC'yi normal bir şekilde kullandım sıkıntı olmadı.

Anakart: ASUS TUF B650M Plus Wi-Fi
CPU: Ryzen 7 9800x3D.
RAM: 32 GB CL 30 6000MHz.
GPU: RTX 3070 geçici.

Dosya Ekleri

• anakart5.png
    anakart5.png
    526 KB · Görüntüleme: 20
  • anakart4.jpeg
    anakart4.jpeg
    257 KB · Görüntüleme: 14
  • anakart3.jpeg
    anakart3.jpeg
    231,7 KB · Görüntüleme: 19
  • anakart2.jpeg
    anakart2.jpeg
    217,4 KB · Görüntüleme: 17
  • anakart1.jpeg
    anakart1.jpeg
    269,3 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 1 ay önce yeni sıvı soğutma aldım montajını yaptım sonra PC açılmadı, araştırmadan sonra sorunun M.2 slotundan kaynaklandığını anladım montaj sırasında herhangi bir temas olmadı SSD ile zaten M.2 yuvası komple soğutma bloğu ile kaplı istesem de zarar veremem. Garantiye gönderdim benden €66 tamir ücret istediler, anakart fiyatının neredeyse yarısı ben de tamir etmemelerini söyledim, sorum şu; diğer slot ile kullanırsam uzun vadede diğer parçalara sorun yaratır mı kısa devre gibi (pinler yamuk değil)?
Not; garantiye göndermeden önce 1 hafta kadar PC'yi normal bir şekilde kullandım sıkıntı olmadı.

Anakart: ASUS TUF B650M Plus Wi-Fi
CPU: Ryzen 7 9800x3D.
RAM: 32 GB CL 30 6000MHz.
GPU: RTX 3070 geçici.

Üstte ki PCle 5.0 altta ki PCle 4.0 destekliyor tek fark o olur 5.0 destekli m2 kullanıyorsan o hızlara ulaşamazsın sadece.

Anakartlar katman katman oluyor bir yerine zarar verdiysen kartın üstte ki m2 slotun gitmiştir illa oraya zarar vermiş olman gerekmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı