ASUS TUF F15 dondu ve garip bir ses çıkardı

friedrichh

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
i5-11400H
ASUS TUF F15 kullanıcısıyım mediamarktan almıştım, garanti ve faturası duruyor.
Yaşadığım olaylar başlıca şunlar: Düşük oyun performansı, aşırı ısınma çok önceden gelen bir mavi ekran ve bugün yaşadığım ekranın donup garip bir ses vermesi.
Ne yapmalıyım bilmiyorum sizce mediamarkta götürüp servise göndermelerinimi talep etmeliyim yoksa sıfırlamak gibi başka bir şey mi yapmalıyım?

Özellikler:
  • RTX 3050 4 GB.
  • i5-11400H
  • 512 GB SSD.
  • 8 GB DDR4 RAM.

Şimdi baktım bir de anormal geldi bana 8 GB RAM'in sadece 1.87 GB kullanılabilir yazıyor, bu normal mi?

Yük altında mı 6.9 GB kullanıyor? Her şeyi kapatıp bakar mısınız arka plandaki uygulamalar dahil.

Bütün arka plandaki uygulamaları kapattım gene bu şekil kullanıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-11 005654.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-11 005654.png
    83,5 KB · Görüntüleme: 18
Bütün arka plandaki uygulamaları kapattım gene bu şekil kullanıyor.

16 GB RAM takılı arka planda Steam, kulaklığın ve farenin uygulamaları + 3 sekme Google Chrome açıkken 4 GB zor kullanıyor. Sorununuz diğer arkadaşın dediği gibi olabilir. Servise göndermekte fayda var üstüne RAM takviyesi. Ne kadara almıştınız daha iyi seçenekler varsa iade edin olmadı.

Ekstra olarak bir de bu var.

16 GB RAM takılı arka planda Steam, kulaklığın ve farenin uygulamaları + 3 sekme Google Chrome açıkken 4 GB zor kullanıyor. Sorununuz diğer arkadaşın dediği gibi olabilir. Servise göndermekte fayda var üstüne RAM takviyesi. Ne kadara almıştınız daha iyi seçenekler varsa iade edin olmadı.

20 bin TL'ye almıştım zamanında iade edebilirsem üstüne koyup alacağım ya da komple yeni bir sistem.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-11 010248.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-11 010248.png
    114,8 KB · Görüntüleme: 22
Windows 11 arkada BF4, google chrome ve opera açık. 16 GB RAM anlık bana kalan 7 GB RAM. Gerçekten 8 GB RAM'ı hiç düşünemiyorum. Bence RAM takviyesi yapın maksimum 1000 TL'dir zaten hem FPS de artar. Eğer RAM takviyesinden sonra yine aynı sorunu yaşarsanız garantiye yollayın.

Windows 11 arkada BF4, Google Chrome ve Opera açık. 16 GB RAM anlık bana kalan 7 GB RAM. Gerçekten 8 GB RAM'ı hiç düşünemiyorum. Bence RAM takviyesi yapın maksimum 1000 TL'dir zaten hem FPS de artar. Eğer RAM takviyesinden sonra yine aynı sorunu yaşarsanız garantiye yollayın.
Cihazın içini açmak cihazı garantiden çıkarmıyor mu? Yoksa yetkili teknik servisemi gönderip ekletmeliyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı