Bilgisayar dondu ve "dın" diye ses çıkardı

wiexdess

Centipat
Daha fazla  
Her şey küçük yeğenimin aniden laptopumun klavye üzerine şiddetli bir şekilde vurmasıyla başladı. Darbeyi alır almaz laptop kilitlendi ve "dınn" tarzı ses çıkarmaya başladı.
Ardından laptopu güç tuşuna basılı tutarak kapattım 1 dakika sonra geri açtığımda herhangi bir yavaşlık ve takılma yoktu. Oyun açarak denemeye vakit bulamadım benim düşüncem darbe sonrası kendini koruma amaçlı kilitlemiş olması ama eski tecrübemden kaynaklı SSD'nin hasar almış olmasından da korkuyorum. Küçük çocuk canı sağ olsun ondan önemli değil elbette mal gider gelir ama can öyle mi fakat ne garantisi ne de yenisini alıp veya güvenip tamire verebileceğim bir tanıdığım var maalesef.
Laptopum Monster Abra A5 v15.8.3 ve özellikleri görselde mevcuttur.

Dosya Ekleri

• IMG_1621.jpeg
    IMG_1621.jpeg
    121,3 KB · Görüntüleme: 56
Sayın hocam Windows+CTRL+Shift+b tuşları kombinasyonunu yapın bir kere ekran kartını resetliyor bu kombinasyon eğer olmaz ise bilgisayarınızın güç düğmesine ve F5 ve D tuşlarına 40 saniye boyunca basın bilgisayarınızın o anda çalışan gereksiz programları kapatacak ve bilgisayarınızı yeniden başlatacaktır. Sonrada SSD için hız testi yapın ve sonuçları atın.
sonuçlar bunlar

Dosya Ekleri

• resim_2024-11-04_190354914.png
    resim_2024-11-04_190354914.png
    35,8 KB · Görüntüleme: 25
47 MB/s (rastgele okuma): Biraz düşük gerisi gayet iyi hocam.

Ama bununda cok bir fark yaratacağını sanmıyorum. Ama gene de düşük.
Teşekkür ederim hocam umarım bir sıkıntı çıkmaz 3 senelik gözüm gibi baktığım zar zor aldığım tek laptopum dediğim gibi canı sağ olsun ama bir mal da kolay alınmıyor bu devir içerisinde maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı