ASUS TUF F15 FX506LU işlemci hızı düşüyor

mertalf

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, ASUS TUF Gaming F15 FX506LU laptopumda işlemci durduk yere temel hız olan 2.5 GHz'ın altına düşüyor. Bu sebepten oyunlarda drop, takılma sorunları oluyor. Acaba yazılımsal diye mi dedim, tekrar format attım, driverları komple güncel kurdum, bütün özellikler performans modundaydı ama yine sorunum çözülmedi. Düşük FPS alıyorum bu sebepten ve arada donuyor. Ne yapmamı önerirsiniz? BIOS dahil her şey güncel. Şarja takılı oynuyorum. Isınma sorunum yok, 75 derecenin üstüne çıkmadı daha. İşlemci i5 10300H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Frekans oyuna girdiğiniz an mı düşüyor? Yoksa biraz oynadıktan sonra mı düşüyor?
Ayrıca günlük kullanımda nasıl?

Oyuna girmediğim zaman da düşebiliyor ama oyunlarda tabi daha belirgin oluyor. Günlük kullanımda çok etkisi yok ama oyunlarda ciddi donmlar söz konusu.

Güç ayarlarını sen yüksek performansa ayarlamışsındır zaten, çok klişe bir cevap oldu bu ama etkisi fazla.
Frekans düşürmesi ısınma ile kaynaklı olur genelde, gerekli performans ayarlarını yaptıysanız.
Online olmayan bir oyununuz var ise oyuna girin, 10 dakika sonra oyundan çıkıp, cihazı yeniden başlat yapın. Bazen soruna deva oluyor bu. Denemekten zarar gelmez.

Aynen yüksek performansta , ısınma soruınum da yok belirttiğim gibi. Dediğiniz online olmayan oyunda deneyip geliyorum hemen.
Maalesef yine aynı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…