ASUS TUF F15 i5 10300H işlemci kilidi nasıl açılır?

morue

Decapat
Daha fazla  
Undervolt yapmak istiyorum fakat işlemci kilitli nasıl açabilirim? Birkaç tane yöntem buldum fakat benim modelde olmuyormuş. Daha önce bu modelde yapan birisi varsa yardımcı olabilir mi?

Laptop modeli: ASUS TUF Gaming F15 FX506LI-HN012
İşlemci: i510300H.
RAM: 16 GB.
Ekran kartı: 1650 Ti.
BIOS: FX506LI. 310.

Benzer bir modelde BIOS modlayarak kilidini kaldırmışlar. Konu Linki burada, modlayan arkadaşı etiketlerseniz belki yardımcı olabilir.

@olyshoweR hocam siz Undervolt'u denemişsiniz galiba ASUS TUF'da. Bu yöntemi kullanarak mı kilidi açtınız?
Evet. O yöntemle kilidi açtım. Bende de i5-10300H işlemci vardı. Şu anlık böyle bende:

1690029895924.png

Cihazın soğutması berbat olduğu için çok bir etkisi olmadı. Kasada modifikasyonlar ve termal bakımdan sonra güncel durumu ileteceğim.

Evet. O yöntemle kilidi açtım. Bende de i5-10300H işlemci vardı. Şu anlık böyle bende:

Eki Görüntüle 1872140

Cihazın soğutması berbat olduğu için çok bir etkisi olmadı. Kasada modifikasyonlar ve termal bakımdan sonra güncel durumu ileteceğim.

Kilidi açtıktan sonra laptopu sıfırlarsam ya da format atarsam tekrardan kilitlenir mi peki ?

Eki Görüntüle 1872140

TSBench de 7680M de kaç dereceye kadar çıkıyor işlemci undervoltdan sonra?

Kilidi açtıktan sonra laptopu sıfırlarsam ya da format atarsam tekrardan kilitlenir mi peki ?
Format ile kilitlenmiyor, ayarları geri eski haline getirmen lazım. 0x0 yerine 0x1 yaparsanız geri kilitleniyor veya BIOS güncellemesi yaparsanız da sıfırlanıyor.

TSBench de 7680M de kaç dereceye kadar çıkıyor işlemci undervoltdan sonra?
Maksimum 95 gördü ama cihaza 1 yıldır termal bakım yapılmıyor ve cihazın dizayn olarak problemleri var.

1690033860923.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı