ASUS TUF Gaming A15 ısınıyor

O zaman işlemci frekansını tekrardan 100'e çıkartıp stand veya soğutucu ile kullanmam daha mantıklı mı olur ?
birde şöyle bir yöntem deneyin. oyuna girerken eğer Turbo moda alıyor iseniz onun yerine performans modunda oyunu test edin. bende aynı modelin 4060 li versiyonu var. Turbo modda Microsoft flight simülatör de işlemci 93-95 arasında hiç inmiyor ama performans modunda çalıştırınca 85-90 dereceye kadar düşüş olduğunu gördüm. Tabi bu arada FPS te 4-8 FPS kayıp olabiliyor.(Turbo modda yanlış bilmiyorsam ekran kartına 100-200 MHz bı boost ta yapıyor sanırım. durum böyle olunca fanlar fullense dahi sistem bazen çok ısına biliyor. benim görüşüm bu şekilde bazılarına böyle kullanmak belki yanlış gelebilir.) Bir test edersiniz.....

Merhaba, 2-3 gün önce yeni aldığım ASUS TUF A15 model cihazın sıcaklık değerlerini paylaşıp anlamadığım için normal mi diye sormuştum sizlerden de 2 öneri geldi bunları tek tek denedim.

1. Hiçbir şey yapmadan yarım saat oynadığımda CPU ortalama 91-92 Max 95 gördü.
  2. İşlemci frekansını 99'a indirdim FPS'de yüzde 10'a yakın düşüş oldu ama CPU ortalama 82-83 civarında gezdi çok nadiren 92 dereceyi gördüm.
  3. Hem frekansı 99'a indirdim hem de bilgisayarı standa yerleştirip yerden 3-4 santim havada olmasını sağladım. Bunları yapınca da ortalama 78-79 derece, maksimum da 85 dereceyi gördü.
Not: Oyun RDR 2 ayarlarda genel olarak Ultra ve high ve DLSS kapalı.

Not2: İşlemci frekansı ekran kartı sıcaklığında değişiklik yapmadı ama bilgisayarı havaya kaldırmak ciddi derecede düşürdü.
Son olarak sıcaklığı düşürmek için başka bir öneriniz var mı? Ve RAM takviyesi yapmak bilgisayarı rahatlatıp sıcaklığın azalmasında etkisi olur mu? Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1844922

Eki Görüntüle 1844925

Eki Görüntüle 1844926

Laptopun modelini yazar mısın?

Merhaba, 2-3 gün önce yeni aldığım ASUS TUF A15 model cihazın sıcaklık değerlerini paylaşıp anlamadığım için normal mi diye sormuştum sizlerden de 2 öneri geldi bunları tek tek denedim.

2. İşlemci frekansını 99'a indirdim FPS'de yüzde 10'a yakın düşüş oldu ama CPU ortalama 82-83 civarında gezdi çok nadiren 92 dereceyi gördüm.
  3. Hem frekansı 99'a indirdim hem de bilgisayarı standa yerleştirip yerden 3-4 santim havada olmasını sağladım. Bunları yapınca da ortalama 78-79 derece, maksimum da 85 dereceyi gördü.

Not2: İşlemci frekansı ekran kartı sıcaklığında değişiklik yapmadı ama bilgisayarı havaya kaldırmak ciddi derecede düşürdü.
Son olarak sıcaklığı düşürmek için başka bir öneriniz var mı? Ve RAM takviyesi yapmak bilgisayarı rahatlatıp sıcaklığın azalmasında etkisi olur mu? Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1844922

Eki Görüntüle 1844925

Eki Görüntüle 1844926
Bu değerler normal içindeki ekran kartı 40 lı seriden ve işlemcide ryzen 7 7735 hs sıcaklık değerleri normal ama sen illa ısınmasın dersen sivi metal sogutmasi kullan

Laptop için değerler iyi bile, sorun yok gibi geldi bana. Sürekli yükte kullancaksan aleti, etrafı açık olsun, rahat hava alsın bi de çok toz toplamadığı biyerde dursun 10 numara akarsın sabaha kadar

Eki Görüntüle 1844922

Eki Görüntüle 1844925

Eki Görüntüle 1844926
Hocam ekran kartın nedir?

Bende de A15 var. Islemcisi 4600H. Turbo mod da çok rahat 93 95 3 çıkıyor aniden. Herhangi bir sikintisini görmedim 1.5 senedir. Sadece sesi çok çıkıyor turbo da :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı