ASUS TUF Gaming B650 Plus 5070 Ti ile uyumlu çalışır mı?

enessylu

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS TUF Gaming B650 Plus Wi-Fi modelini kullanmaktayım. Anakart bayağı kaliteli geldi bana fakat size de sormak istiyorum, PCI-e 5.0 X16 desteği yok bu anakartın. Sadece M.2 SSD 5.0 destekliyor. ASUS'un sitesinde öyle yazıyor fakat BIOS PCI-e link mode seçeneklerinden gen 5 olarak ayarlayabiliyorum nasıl oluyor bu? AIDA64 çipset denetleyicisinden baktığımda ise PCI-e 5.0 kullanımda gözüküyor. Ama şu an 4070 Ti Super kullanmaktayım ve PCI-e 4.0 bu ekran kartı. Ryzen 5 9600X ile kullanmaktayım. RTX 5070 Ti takarsam tam verimli performans alabilir miyim oyunlarda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Asus Tuf Gaming B650 Plus Wifi modelini kullanmaktayım. Anakart baya kaliteli geldi bana fakat size de sormak istiyorum, pcie 5.0 x16 desteği yok bu anakartın. Sadece m2 ssd 5.0 destekliyor. Asusun sitesinde öyle yazıyor fakat bios Pcie Link Mode seçeneklerinden GEN 5 olarak ayarlayabiliyorum nasıl oluyor bu ? Aida64 çipset denetleyicisinden baktığımda ise PCİE 5.0 kullanımda gözüküyor. Ama şuan 4070 Ti Super kullanmaktayım ve pcie 4.0 bu ekran kartı. Ryzen 5 9600X ile kullanmaktayım. RTX 5070 Ti takarsam tam verimli performans alabilirmiyim oyunlar da ?
PCIe sürümleri arasındaki fark genelde ekran kartlarından ziyade SSD'lerde belirgin oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı