MSI B650-P vs ASUS TUF Gaming B650 Plus

MR. Özgür

Hectopat
Hangisini almam daha mantıklı sizce? Wi-Fi olup olmaması çok önemli değil ama gen 5 teknolojisi mantıklı mı şu anki ekonomiye göre bilemiyorum. Gen 4 M.2 SSD alacağım.

sistem;

kasa: Cooler Master TD500 V2.
işlemci: 7600X.
anakart? 7 bin civarı farklı öneri de bulunabilirsiniz.
depolama: Samsung 990b Pro 1 TB.
soğutma: Cooler Master Masterliquid 240 mm.
RAM: XPG 32 GB 6400 MHz CL 32 Lancer.

Ve ilk kez bir bilgisayar topluyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir inceleme videosu var modart PC'nin hem de 25 Mart gibi yakın zamanda. Size önerdiğim anakartı ve tercih ettiğiniz işlemciyi konfigüre ederek bir sistem toplamışlar. İncelemenizi tavsiye ederim sorularınıza ya da kafanızdakilere yardımcı olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir inceleme videosu var modart PC'nin hem de 25 Mart gibi yakın zamanda. Size önerdiğim anakartı ve tercih ettiğiniz işlemciyi konfigüre ederek bir sistem toplamışlar. İncelemenizi tavsiye ederim sorularınıza ya da kafanızdakilere yardımcı olabilir.

İncelemeyi izledim. Anakart güzel hoşuma gitti fakat aklıma şunlar takıldı;

1- ASUS yazılımının performansa ve günlük kullanıma faydası çok etkili olur mu?

2- Tomahawk yazılımı sıcaklık değerlerini ve fan kontrolü sağlıyor mu? (sıcaklık ölçümünü video da yapamadığını gördüm. BIOS güncelleme sıkıntısı yüzünden mi?)

3- ASUS da bulunan gen 5 M.2 teknolojisinde gen 4 M.2 kullanabilir miyim? Ve gen 5 teknolojisi ileride yükseltme yapmam da olumlu olur mu?

Aslında yazılım ve faz sayısının farkı ne kadar olur? Özellikle fan kontrolü ve sıcaklık değerlerini bilmek benim için önemli.

Faz yazmışım bilmediğim için. Sanırım ismi drmos olacaktı. ASUS da 14 adet 60 amperlik bulunuyor. B650 Mag Tomahawk wifi da 17 adet bulunuyor ama kaç amper bilmiyorum.

Videoyu tekrar izledim sadece fan kontrolü sağlanamıyormuş. (fan kontrolü için ASUS öneririm, yazılım için de) anakart 350 380W'a kadar destekliyormuş haliyle 7600X i de rahat bir şekilde destekliyor. Tam güç de anakart sıcaklığı 40 45 c°. CPU sıcakliğı MSI MAG sivi sogutma ile 80 c° civarında. Oyunlarda 60 65 c° de. Gen 5 teknolojisi için ileri bir seviye sistem toplamayacaksanız gen 5 ekran kartı çıkınca ileride ekran kartını satıp ve anakartı satıp yenisini yenisi alırım diyorsanız anakart yeterli. Fakat DDR5 TPM 2.0 desteği olmadığını bilin. Windows 11 yükleseniz bile TPM desteğini zorunlu kılan Valorant gibi oyunları Windows 11'de oynayamazsınız. TPM desteği sadece şu an da DDR4 için geçerli. DDR5 TPM desteği neden hala gelmedi bilemiyorum ama tahminen pazarlama ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı