Çözüldü ASUS TUF Gaming B650 Plus Wi-Fi beyaz VGA ve yeşil boot LED'i̇ yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaygisiza

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı yeni Topladım

Sistemim
1) ASUS TUF Gaming B650 Plus Wi-Fi (Sıfır yeni alındı)
2) AMD Ryzen 7 7700 İşlemci (Yeni Alındı)
3) Kingston HyperX 2x16 GB Dual 32 GB DDR5 RAM (Sıfır alındı)
4) Western Dijital M.2 NVMe SN580 500 GB disk (Yeni sıfır alındı)
5) 1 TB Western Dijital SATA HDD (Eski sistemden sökülen)
6) Gigabyte HD 7850 1 GB 256 Bit ekran kartı ( Eski sistemden söküldü)
7) Be Quiet Pure Power 500 kasa (2 adet 140 mm fanlı Sıfır alındı PSU'suz)
8) Zalman CNPS 7700 Cu işlemci soğutucusu ( Eski sistemden söküldü)
9) Be Quiet Pure Power 11 600 watt güç kaynağı Eski sistemden söküldü)

Sistemi sıfır topladım. İlk açılışta Beyaz VGA LED'i ışığı ve Yeşil Boot LED ışığı yandı. Monitöre görüntü gelmedi.

Aşağıda yaptığımı açıkladığım işlemler sırasında işlemci soğutucu ekran kartı fanlarım kasa fanlarım dönüyor çalışıyor.

Daha sonra yaptıklarım.

1) Ekran kartımı 2. Ekran kartı slotuna taktım. Değişen bir şey olmadı.
2) Ekran kartım yerine başka güç kablosu olmayan Zotac GT630 Ekran kartı taktım sistem çalıştı ekrana görüntü geldi.
3) Ekran kartımı Eski PC de denedim görüntü geldi sistem çalıştı.
4) Ekran kartı güç kablosu ve sokete oturup otırmadığını kontrol ettim ekran kartı güç kablosu ve ekran kartı tam olarak oturmuş.
5) Güç kaynağım yarı modüler olduğundan güç kaynağından çıkan ekran kartı güç kablosunu değiştirdim. Gene monitöre görüntü gelmedi.
6) Monitör açıkken bilgisayarı açtım ama yine görüntü gelmedi.
7) BIOS versiyonunu en güncel olanla ASUS'un sitesinden indirip güncelledim. Monitöre yine görüntü gelmedi.
8) Yedek yüksek watt PSU güç kaynağı olmadığından Güç kaynağımı deneyemedim.

Yukarıda yaptığım işlemlerden farklı ekran kartı takmak hariç hiçbir şey sorunumu çözmesi.

Anakartta Beyaz VGA LED ışığı ve Yeşil Boot LED ışığı yanıyor birlikte. Monitöre görüntü gelmiyor. Sorunu nasıl çözerim sorunun kaynağı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ustat 7850 yide güzel temizle soketini. bazen el kiri falan olunca sinyal vermiyor.
Kartı iyice temizledim zaten. Anakartta UEFI modunu kapatsamda açsamdahiç bir değişiklik olmuyor

Ustat 7850 yide güzel temizle soketini. bazen el kiri falan olunca sinyal vermiyor.
Sistemi açmayı başardım. Artık sistemim HD 7850 ile açılıyor. Ekran kartımın UEFI desteği yok olarak buldum internetten.

Çözüm ise Diğer ekran kartı ile Biosa girdim Boot\CSM ayarlarına girdim.
Launch CSM yi Enable yaptım.
Boot from PCI-E/PCI Expension devşces kısmını UEFI Only yaptım
Sistem sorunsuz açıldı.
İşletim sistemi kurulumuna geçebilirim.

Ekran kartı ile ilgili UEFI modu olduğunu söyleyip ufkumu açtığınız için çok teşekkür ederim
Selamlar sistem UEFI ama söyledigin kartlar UEFI degil. Eski bilgisayarından UEFI destegi kazandırıp deneme şansın var mı? Recep Baltaş nasıl yapılacagını anlatmıştır. Bazı anakartlarda bu sorun olabiliyor. 7850 UEFI destegi mevcutmuş. Tek aklıma gelen ekran kartını tam oturtamadıGınız. Bir de eski HDD'yi şu anlık takmadan dener misiniz?

Selamlar sistem UEFI ama söyledigin kartlar UEFI degil. Eski bilgisayarından UEFI destegi kazandırıp deneme şansın var mı? Recep Baltaş nasıl yapılacagını anlatmıştır. Bazı anakartlarda bu sorun olabiliyor. 7850 UEFI destegi mevcutmuş. Tek aklıma gelen ekran kartını tam oturtamadıGınız. Bir de eski HDD'yi şu anlık takmadan dener misiniz?
Teşekkür ederim. Ekran kartını UEFİ yapmazsan görğntü gelmiyormuş. Recep baltalı vşdeosundan öğrendim. Başka PCde denemeli. İşe yarıyacak gibi.Birde hiç işletim sistemi kurulu olmayan diskleri nasıl Uefi yapıcağım

Eski HDDyi takmadan denemiştim gene ekrana görğntü gelmedi. Uefı özelliğini kapatıp deniyceğim

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Ekran kartını UEFI yapmazsan görğntü gelmiyormuş. Recep baltalı vşdeosundan öğrendim. Başka PC'de denemeli. İşe yarayacak gibi. Bir de hiç işletim sistemi kurulu olmayan diskleri nasıl UEFI yapacağım

Eski HDD'yi takmadan denemiştim gene ekrana görğntü gelmedi. UEFI özelliğini kapatıp deniyceğim

Kartı iyice temizledim zaten. Anakartta UEFI modunu kapatsamda açsamdahiç bir değişiklik olmuyor

Sistemi açmayı başardım. Artık sistemim HD 7850 ile açılıyor. Ekran kartımın UEFI desteği yok olarak buldum internetten.

Çözüm ise Diğer ekran kartı ile Biosa girdim Boot\CSM ayarlarına girdim.
Launch CSM yi Enable yaptım.
Sistem sorunsuz açıldı.

Ekran kartı ile ilgili UEFI modu olduğunu söyleyip ufkumu açtığınız için çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Çözüm
Kartı iyice temizledim zaten. Anakartta UEFI modunu kapatsamda açsamdahiçbir değişiklik olmuyor

Çözüm ise Diğer ekran kartı ile BIOS'a girdim Boot\CSM ayarlarına girdim.
Launch CSM'yi Enable yaptım.
Sistem sorunsuz açıldı.

Ne demek bu sorunu daha once yaşadıgım için. Hiç degilse boş geçmemek istedim. Bende de GT 630 vardı UEFI destegi kazandırdım 2 gün önce falan ECS61 anakartım direk görüntüyü vermiyordu ama bazı anakartlar seçmiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı