Asus Tuf Gaming B650M-E Nasıldır?

Tam da onu soracaktım hocam. Malum R7 7700 ile Amd'nin Wraith soğutucusu geliyor yanlışım yoksa o da iyi diyorlar R7 7700 ile stok soğutucu kullanılır mı? Ekran kartı 4070 S olacak. Anakarta çok sıkı takıldığını baskı yaptığını falan okumuştum ama ne kadar doğrudur veya işlemciyi ne kadar iyi soğutabilir bilmiyorum.
 
direk işlemciye bağlı veya önce yonga setine sonra işlemciye bağlı gibi bir farkı olabilir diye sordum. Öyle bir durumu var mı acaba?
RAM slotlarinin direkt islemciye bagli olup olmadigini sordunuz herhalde, en azindan ben oyle anladim.

Eger gercekten sorunuz yosa cevap basit: evet direkt olarak baglilar. Tum RAM slotlari direkt olarak islemciye baglidirlar. Anakartinizdaki birincil PCIe x16 slotu, birincil M.2 slotu gibi slotlar/arayuzler vs. anakart ile direkt olarak baglantilidir. Diger ikincil PCIe slotlari, ethernet portlari falanlar ise yonga setine baglidirlar. Daha sonra bu yonga seti islemciye olan tekli baglanti uzerinden iletir verileri. Yanlis hatirlamiyorsam Intel islemcilerde bu yonga seti ile islemci arasindaki baglanti DMI, AMD ise Infinity Fabric deniliyordu. Infitinity Fabric bazen FHC veya FCH gibi bir sey olarak aniliyordu, tam ismi aklimda degil. Ama o kisaltma AMD terminolojisinde gecmiyor diye biliyorum. AMD direkt Infinity Fabric diyor.

A2 ile B2 slotlarinin { isareti ile birlestirilmesi fiziksel bir baglantiyi temsil etmez. Bu Dual Channel ozelligini aktive etmek icin onerilen mantiksal bir duzeni temsil eder. Yani anlayacaginiz sekilde soyleyecek olursak bu isaret fiziksel bir baglantiyi degil, yazilimsal bir fonksiyonu temsil eder desek yeridir herhalde.

Anakarta takilma olayini tam bilmiyorum o yuzden bir sey diyemem. Ama stok sogutucu kullanilir tabi. Onemli olan sey kasanizin hava akisi. Hangi kasayi kullanacaksiniz ve fan yerlestirmeniz nasil olacak? Kasada kac fan olacak ve hangileri iceriye hava uflerken hangileri disariya ufleyecek? Duruma gore bir seyler onerebilirim kasa hava akisini ayarlamayi severim.
 
Benimde ihtiyacım var kasa hava akışı burda konu dışı olmasın diye konu açayım etiketliyeyim sizi
kasam bu olduğu gibi sadece egzos fanı ile kullandım.
Fan yuvasi spesifik olarak nerelerde hic kesin bir bilgi verilmemis. Ayrica kasada sadece egzoz fanlarinin bulunmasi da iyi degil. Bir taraftan disaridaki havayi kasa icine ufleyecek fanlar da olmali. Konuyu acmanizi bekliyorum, orada daha detayli bir sekilde deginecegim bu mevzuya.
 
Orası çok karmaşık hocam ben bile bilmiyorum. Kullandığım kasa Corsair Carbide Champ/Spec-04 ama kasanın kendi fanı dönmüyor ekstradan satın aldığım bir fan var içerisinde egzoz fanı mı deniyor tam bilmiyorum cpu soğutucunun solunda kalıyor. Yani en kötü senaryoya göre hesap edin stok soğutucu bu şartlarda bu işlemciyi soğutabilir mi? Kasa kapağını da açık kullanıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…