ASUS TUF Gaming F15 FX507ZC4 i5 12500H Undervolt Nasıl Yapılır?

Mehmet_5

Yoctopat
Daha fazla  
ASUS TUF Gaming F15 i5 12500H laptopum sürekli termal kısıtlamada. Bütün her şey uygulandı fakat ısınma devam etmekte. İşlemci voltajını düşürmek istiyoruz. Net bilgim olmamakla birlikte undervolt kilidi açılması gerekiyormuş. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. ASUS TUF Gaming F15 FX507zc4.

Laptopu satma seviyesine geldim. Intel Extreme Tuning'in ve ThrottleStop Core voltaj değerleri aktif değil. Undervolt kilidini nasıl kaldırabiliriz? Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Kardeşim kitapta yazıyor, kitap da: kumardan, alkolden, uyuşturucudan uzak durun. Ama intel h serisi işlemciden kaçın diyor kaçın" :)

İşin şakası bir yana H serilerinde undervolt aktif değil ama performans açısından cpu watt değerini 35-40-45-50 vs yaparak oyuna girin. Hangisi performans da yükselme sağlıyorsa oyunlarda öyle devam edin.

Son düzenleme:
Dostum, ne kullanacağımızı bilmiyoruz. Genelde harici ekran kartlı Gaming laptoplar Intel tarafında h HX şeklinde. Bu sorunu nasıl çözeceğiz bilemiyoruz.

Önceki arkadaş boş konuşmuş bence h ve HX gibi ibareler CPU türünü belirler ekstra h veya HX işlemciler mobilde en güçlüleri denebilir.

Intel'in oyun ve yüksek performans için ürettiği h ve HX serisi işlemcileri ise birbirlerinden az da olsa ayrılıyor. h serisi işlemciler 14 çekirdeğe sahipken HX serisi işlemcilerse 24 çekirdeğe sahip. İki işlemci de tıpkı U ve P serisi gibi ıris X grafik işlemcisi ve movidius vpu'larıyla birlikte geliyor.

Önceki arkadaş boş konuşmuş bence h ve HX gibi ibareler CPU türünü belirler ekstra h veya HX işlemciler mobilde en güçlüleri denebilir.

Intel'in oyun ve yüksek performans için ürettiği h ve HX serisi işlemcileri ise birbirlerinden az da olsa ayrılıyor. h serisi işlemciler 14 çekirdeğe sahipken HX serisi işlemcilerse 24 çekirdeğe sahip. İki işlemci de tıpkı U ve P serisi gibi ıris X grafik işlemcisi ve movidius vpu'larıyla birlikte geliyor.
İşim gereği çok laptop aliyorum, satıyorum, testler yapıyorum. En berbatları h işlemcileri. Hep throotle sorunlu dar bogazlar ve ghz düşmeleri. Nerde o performans? Nerede o süreklilik. Hx ise bir nebze kısıtlama yapilabildigi için iyi. Kaldı ki standart kullanıcı ne bilsin kısıtlamayı. Tanımadığını insanlarin yorumlarına laf atma. Kendi bilgisiz yorumlarıni ekle geç :)

İşim gereği çok laptop aliyorum, satıyorum, testler yapıyorum. En berbatları h işlemcileri. Hep throotle sorunlu dar bogazlar ve GHz düşmeleri. Nerede o performans? Nerede o süreklilik. HX ise bir nebze kısıtlama yapilabildigi için iyi. Kaldı ki standart kullanıcı ne bilsin kısıtlamayı. Tanımadığını insanlarin yorumlarına laf atma. Kendi bilgisiz yorumlarıni ekle geç :)

Ben Intel'in dediğini diyorum ve artık günümüzde internet her yerde var sen gidip orta üst segment bir laptopta h veya HX ibaresiz bir işlemci görebilir misin yüksek frekanslara çıkmak üzerine tasarlanıyorlar sadece bu da değil tek çekirdek ve çoklu çekirdek performansındada çok iyiler darboğaz ekran kartı ile alakalı genelde uyumu tutturursan neden darboğaz olsun? GHz düşmeleri soğutmadan UV yapmak çok basit bir şey ve şu an eğer i5 10300H gibi limit finlemeyen bir işlemci seçmezsen problem olmaz gidip de u serili işlemciyle 4070 mobil çalıştırda göreyim beyefendi. Unutmadan firmalar darboğaz yapan işlemciyi koymaz bir mobil sisteme testler dediğinde ne acaba :D standart kullanıcı Armoury Crate gibi uygulamalar sayesinde istediğini yapabiliyor.

ASUS TUF Gaming F15 i5 12500H laptopum sürekli termal kısıtlamada. Bütün her şey uygulandı fakat ısınma devam etmekte. İşlemci voltajını düşürmek istiyoruz. Net bilgim olmamakla birlikte undervolt kilidi açılması gerekiyormuş. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. ASUS TUF Gaming F15 FX507zc4.

Laptopu satma seviyesine geldim. Intel Extreme Tuning'in ve ThrottleStop Core voltaj değerleri aktif değil. Undervolt kilidini nasıl kaldırabiliriz? Kolay gelsin.

Hocam rehberler var UV kaldırma diye siz onlara bakın konuyla alakasız yorum atanlara bakmayın pek 10 ve 11. nesil vardı 12yide paylaşmışlardır

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı