ASUS TUF Gaming F15'te Dalgalı CPU kullanımı

Mzffer998

Decapat
Katılım
25 Mayıs 2021
Mesajlar
259
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, son birkaç gündür bilgisayar sapıttı tabiri caiz ise. CPU kullanımı oyunlar %70 kadar çıkmaya başladı. GPU kullanımı %99 olmuyor bir türlü. Gelelim sıcaklık değerlerine. ASUS TUF Gaming F15 kullanıyorum. Armoury Crate üzerinden sıcaklıklara ve kullanımlara bakıyorum. CPU kullanımı ve sıcaklıkları o kadar dalgalı ki 40 derece gösterirken bir anda saniyelikte olsa 70-80 derecelere çıkıyor sonra tekrar 40a düşüyor tekrar 70-80 hatta bazen 90'a kadar çıkıp 60-50 diye düşüyor. Sadece Chrome açık olmasına rağmen bu saçmalıklara çıkıyor.

Son zamanlarda sessiz modda fan çalışmasına rağmen performans modundan çıkmıyor Chrome da sekme açayım hemen fan çalıştırmaya başlıyor. Virüs taraması yaptım hiçbir şey yok. Durup dururken olmaya başladı. Bilgisayar daha bir aylık tozlanma söz konusu değil ofiste kullanıyorum. Şu an odamdayım ve bilgisayarda yük yok sessiz sessiz çalışmasına rağmen hala fan sesi duyuyorum ve bu sinir etmeye başladı. Bir problem var bu bilgisayar da ama çözemedim.

Ne olmuş olabilir? En son garantiye verip yenisini isteyeceğim o raddeye getirdi beni. Bazen tam sessiz çalışırken de klavyenin ortalarından cızırtı geliyor sanki bir şeye sürtme sesi gibi ayıplı mal mı verdiler bana aldığımdan beri 3 defa Vatan şubesine gittim. İlk aldığımda daha açarken Direct3D hatası verip mavi ekran verdi. Daha sonra ekran gitmesine rağmen geç kapanma sorunu yaşadım. Götürdüm Vatan Bilgisayar'a yazılımsal problem var deyip formatladılar geri verdiler.

Daha sonra durup dururken mavi ekran verdi. Ekran kartı sürücüsü kaynaklı. Şu anda da bu sesli fan ve CPU sıcaklık sorunu baş gösterdi. Uzun uğraşlar sonucu aldığım bilgisayar sorunlu bence var mı bir fikriniz durumumla alakalı? Ya da bunlar basit çözülebilir sorunlar mı diyorsun? Yardım ederseniz çok sevinirim. Az uz paralar değil artık bu teknoloji ürünleri. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zorlarsan çözülür ama değmez yeni almışsın servise vermek en mantıklısı.
 
Peki Asusun servisinden memnun birşekilde ayrılan var mı? Şöyle bakıyorum internette yorumlara çok sıkıntılı gibi gözüküyor. Bilgisayarını ya da ekranı kartını verip geri dönüş alamayanlar filan var?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı