ASUS TUF Gaming VG249Q vs Zowie XL2411P

sametksz7

Femtopat
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
68
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çok güzel indirime girmiş gibi geldi. Profesyonel FPS oyunları için.

Yoksa bu mu daha mantıklı?
 
TN panelde görüntüler çamur gibi oluyor, BenQ'nun görüntü kalitesinden pek memnun kalmazsın.
Sadece profesyonel Valorant oynayacaksan alabilirsin ama model olarak BenQ'nun o monitörü pek beğenilmiyor diye biliyorum.
 
Fps/yarışmacı oyunlar ips'de oynanmaz. Tn panel çöp diyenler ayda binlerce dolar kazanan cs go oyuncuları neden tn kullanıyor o zaman. 240 hz son teknoloji monitör yapan Benq panelini neden tn yapıyor acaba..
 
TN panel çöp diyenler ayda binlerce dolar kazanan CS:GO oyuncuları neden TN kullanıyor o zaman.
TN panellerin görüntü kalitesi çamur gibi olduğundan ve sadece CS:GO oynamadığımız için bize VA veya IPS panel kullanmak daha uygun geliyor. Sadece rekabetçi oyun oynayacaksan TN panel alabilirsin çünkü gecikme değerleri daha düşük.
 
Ya cidden ben bu işi misyon edindim artık. Bu bilmeden yorum yapmaya, uzmanlık ya da deneyim gerektiren konularda havadan sudan duyulanlarla tavsiye vermeye cidden savaş açtım.


1: IPS panel benq tn'inden kötü denmiş. Tabi ki Asus denmiş. Asus'un IPS monitörünü istiyorsanız ProArt serisi var bakın fiyatına :), Rog serisi de kaliteli monitörlerdir. TUF IPS falan değil. Adı IPS sadece, özellikleri IPS değil.

Arkadaş. Renk performansında 3 noktaya bakılır. 1: Renk Derinliği, 2: Gamut 3: Parlaklık.

Asus'a bakıyorum 6+2bit overclocklu - %72NTSC gamutu var, Parlaklığı 250cdm2
kötü dediğiniz XL2411P'ye bakıyorum
o da 6+2bit, %96 sRGB var, üstüne 350cmd2 parlaklık var.


Ya neye dayanarak "tabi ki asus" falan diyorsunuz ben cidden merak ediyorum? Renk konusunda önemli olan 3 özelliğin 1'i iki monitörde de eşit, diğer ikisi XL2411P'de çok daha iyi. Bak iyi demiyorum, çok daha iyi.

Allah aşkına soruyorum. Neye göre yapıyorsunuz şu karşılaştırmaları?

IPS ve TN panel arasında sabit olan tek değişmez vardır. Bu da izleme açısıdır. TN'de çaprazdan bakarsan kararma olur, IPS'de olmaz ama gidip de kimse çaprazdan bakarak oyun oynamaz zaten.

Bunun dışında bir monitörün tüm renk özellikleri, hız özellikleri, her şey o panelin nasıl optimize edildiğine bakar.

Allah aşkına "Tabi ki IPS abiy" diye dolanmayın ortada. Bunu kim söylediyse size bir daha da fikir falan almayın hatta "niye fikrin olmadan insanlara boş boş zikrediyosun" diye çemkirin.

Kaliteli IPS paneller var mı? evet var. Standart 8bit ya da 10bit rengi olan (TN'de 10bit bulamazsınız, zaten IPS TN'den iyidir hurafesi buradan çıkıyor), sRGB %120 falan cover eden. 350+ cmd2 parlaklığı olan IPS monitörler gırla. Gidin Ultragear var. Viewsonicin Elite serisinde modeller var, Alienware var, benq'nun Mobiuz serisinde çok sağlam monitörler var hem renk hem hız açısından.

Lakin gelip şurada donanım firması Asus'un fiyat performans serisi TUF modeli ile gidip benq gibi bir monitör markasının spesifik oyun monitörü ile karşılaştırıp "IPS abiy" diyorsunuz. Yapmayın arkadaşlar. Bari RoG serisinden bi monitörle karşılaştırın da en azından konuşacak bir şey olsun ortada.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı