ASUS TUF Gaming VG27AQ3A alınır mı?

@FantastikTürk Monitörden iyi anlıyorsunuz sanırım hocam benim problemim hakkında da bir fikrin var mı acaba?

@FantastikTürk Monitörden iyi anlıyorsunuz sanırım hocam benim problemim hakkında da bir fikrin var mı acaba?
Hocam genel olarak monitörsel bir problem olacağını sanmam onun. Bilgisayar özellikleriniz ne? Süeücüler güncel mi?

Uzun uzun yazmışsın hocam sağ olasın en azından biraz bilgi sahibi oldum şimdi en azından parayı toparlayana kadar bir alternatif sunmuş oldun Dell birçok konuda ekside kaldı kullanım amacıma dayanarak ama Acer'den umduğumu bulabilirim sanırım yazdıklarından anladıklarımı kısaca özet geçeyim.

Bu ELMB denen meret çok da kullanışlı değil anladığım kadarıyla bu fiyat segmentinde (HDR özelliği hiç umurumda değil) bu arada fakat yine de parlak olmasını isterim monitörün orası ayrı ben direkt olarak oynayacağım oyunları söyleyeyim sen Acer ile ASUS'u kıyasla hocam istersen en azından onu kullandığını ve anladığım kadarıyla memnun olduğunu görüyorum, ben CS2, Valorant, RDR2, Destiny2, God Of War v.b oynuyorum.

İlk 2 oyun için ms detayı diğerleri için ise güzel görüntü arayan birisiyim ayrıca Adobe Premiere ve After Effects ile çalışmalar da yapıyorum parlaklık belki bu alanda daha çok işime yarar bilemiyorum donanım konusunda hiç iyi değilim.

İşin en komik kısmına gelecek olursak en son kullandığım ve panelin rahmetli olduğu benim de kullanmaktan keyif aldığım (evet maalesef keyif aldım) monitor buydu.

Muhtemelen çağ atlayacağım hangi monitörü alırsam alayım (S3 Mini'den iPhone 13'e geçen eleman gibi)

Bu ELMB denen meret çok da kullanışlı değil anladığım kadarıyla bu fiyat segmentinde
Dediğim gibi testi görmeden Asus için net konuşmayayım ama ben bu segmentte iyi bir BFI görmedim daha.

(Resimdeki yazılara takılma alakasızlar söyleyeceklerimle.)
Bak 360Hz dahi olsa nasıl bulanıklık var ufoda (Tabii diğer monitörlere göre bayağı iyi, ben referans ile kıyaslıyorum). ULMB gördüğün gibi bu bulanıklığı azaltmış. Neredeyse referans ile aynı yapmış.

Ama çoğu monitörde bulanıklığı azaltırken aşağıdaki gibi sorunlara neden oluyor:

Mesela benim Acer'de Apex'te denedim ama hem bu sorundan hem de parlaklığı çok kısmasından dolayı kullanamadım.

(HDR özelliği hiç umurumda değil)
Niye olmasın hocam? Mesela Acer'deki HDR, desteklenen içeriklerde siyahları VA panelden iyi yapıyor, renkler daha canlı oluyor. RDR2'de, destekliyorsa God Of War'da açıp grafiklerin tadını sürersiniz işte?
HDR ile alakalı yazdıklarımı tekrar okuyun derim.
Dell birçok konuda ekside kaldı kullanım amacıma dayanarak ama Acer'den umduğumu bulabilirim sanırım
Ben aksini yazmıştım neden size uymadığını düşündünüz?
Acer ile ASUS'u kıyasla hocam
Asus'u direk eleyin hocam. 10K'da 230nit, HDR10 monitör mü olur? Yeterince açık yazmadım galiba.
ben CS2, Valorant, RDR2, Destiny2, God Of War v.b oynuyorum.
Hocam CS2, Valorant gibi oyunlarda böyle bir monitör kullandıginıza göre 170FPS'ten çok daha yüksek FPS alacaksınızdır. Bu durumda da Input Lag olmaması için G-sync/Free-sync kapatmanız lazım. Bu senaryoda Dell biraz daha hızlı ancak biraz da inverse ghostingi var (Ghostingin tersi). İkisi de bayaği iyi sonuç olarak. Sadece birbirlerine göre değil diğer IPS'ler arasında da fazlasıyla hızlılar. E-sporda dahi kullanırsinız

RDR2, God Of War gibi büyük oyunlarda G-sync/Free-sync açarak oynamanız daha mantıklı. Bu senaryoda da 120-160Hz arası her ikisi de gayet iyi. Dell 120'de bir tık daha iyi. Ama FPS'iniz daha da düşüyorsa, 60'a yaklaştıkça Dell'in performansı daha iyi oluyor.
Ha bu oyunlarda monitörün hızı çok da önemli değil. Rekabetçi değil grafikli oyunlar sonuçta. Sadece bilin diye söyluyorum.
Ben eğer oyun destekliyorsa Acer 'in HDR'ıni tercih ederim zaten.
Adobe Premiere ve After Effects ile çalışmalar da yapıyorum parlaklık belki bu alanda daha çok işime yarar bilemiyorum donanım konusunda hiç iyi değilim.
Yani renk ile alakali profesyonel çalişıyor olsanız zaten bilirdiniz diye düşünüyorum. Dolayısıyla çok da önemli değil.
Ama yine de karşılaştırirsak Adobe uygulamalarında Adobe RGB gamutuna bakıliyor. Bunda Acer daha iyi (%88 vs %82). Bir de Acer sRGB fabrika kalibrasyonlu geliyor. Asus ikisinden de iyi gamut sunacaktır ama Asus'un eksisi çok fazla. 10K etmez maalesef.

-
Acer alacaksanız haberiniz olsun 2 eksisi var: stantı biraz sallanıyor. Masanız sallanan tiptense sıkıntı çikarabilir. Bir de IPS glow sarı renkli. Genellikle fazla. Monitörü çoğunlukla karanlik ortamda kullanıyorsanız, siyah oranı yüksek içerik tüketiyorsanız biraz rahatsız edebilir. Bu durumda Dell almak daha mantıklı. Diğer durumlarda sıkıntı çikarmaz.

Sonuç olarak yukarıda yazdığım dışında ben Acer tarafındayım. Dell de çok iyi ancak Acer 7500 + Amazon garantiliyken Dell 9500. Yurt dışında aynı fiyattalar o yüzden Dell öneriliyor ancak TR'de 2000TL var.

Asus zaten 10K'lık hiçbir şeyi yok.

Son düzenleme:

Tamamdır hocam, fikrimi Dell olarak değiştirdiniz ücret aman aman önemli değil 15'e kadar çıkabilirim fakat dediğiniz kriterlere bakınca Dell mantıklı geldi bir önceki mesajı yanlış anlamış olabilirim sabah mağrurluğu ile iş yerindeyim bir de YT gibi sitelere girebilsem inceleme izlemek isterim bana önerebileceğiniz bir incelemesi var mı Dell markanın ve son dediğinize göre sadece Adobe için bir monitör bakmıyorum açıkçası sırf ona göre alsam fiyatı daha fazla olurdu muhtemelen verdiğin bilgiler için müteşekkirim işin hep rast gitsin teşekkür ederim.

Hocam CS2, Valorant gibi oyunlarda böyle bir monitör kullandıginıza göre 170FPS'ten çok daha yüksek FPS alacaksınızdır.
RAM: 32 GB DDR5 CL 36 6000 MHz
SSD: Samsung MZ-V9P1T0BW 990 PRO 1 TB
Ekran kartı: GIGABYTE AERO 4080 16 GB
Anakart: GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX V1.1
İşlemci: Intel Core i7-13700K

Sistemim hocam

Sıkıntı yok ben de yazarken net mesajı bulandırip çorba yapabiliyorum Bütçe 15'e kadar çikıyorsa daha iyisi bulunur, daha az eksisi olan. Ancak 4K çözünürlüğe çikmadıkça bir LCD'ye o para verilir mi bilemiyorum. Bütçeyi arttırmaya niyetliyseniz o segmentte Saint Lucia veya Berkay daha iyi yardımcı olabilir. İstiyorsanjz etiketlerim.

İnceleme ve karşilaştırma için:

Son düzenleme:
Hocam genel olarak monitörsel bir problem olacağını sanmam onun. Bilgisayar özellikleriniz ne? Süeücüler güncel mi?
Bilgisayarım dandik üstadım ya laptop a bağladım monitörü hdmi ile zaten oda max 120 hz verdi 165 hz monitör , laptop i5 5. nesil ekran kartı 2 gb amd r5 m330, umarım laptop dandik diye tam performans ve kalite alamamışımdır yoksa monitör görsel olarak kullanım olarak hoşuma gitt. Nasip olursa 1-2 haftaya ryzen 5600 rtx 3060 bi sistem toplayacağım, monitör denk geldi öyle erken almış oldum, cevabın için çok teşekkür ederim

Yeni sistemde dene. Sorun devam ederse etiketlersin.

Cuma günü vatandan bu monitörden 2 adet aldım. Ürün ellerinde olmadığı için ana depodan gettirdiler. Bugün 6 gibi almaya gittim. Deneme sırasında 2 monitörde karıncalı ekran verdi. 2 monitörde de benzer hata olması bu modelde kronik bir sorun olduğu algısını oluşturdu bende. Ürünü iade ettim. Yenisini getirtelim dediler. kabul etmedim. Başka bir monitör bakacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…