ASUS TUF GTX 1650 Super Vızıldıyor

dgntechx

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2021
Mesajlar
70
Çözümler
1
Yaklaşık bir ay önce hazır sistem satın aldım, ekran kartından aslında korktuğum şey ısınmasıydı ama öyle bir sorun olmadı. Genellikle yüksek ayarlarda Apex Legends, CS:GO, Stranded Deep, ETS 2 oynuyorum ve daha 67 dereceyi görmedi fakat kullanmaya ilk başladığımda ETS 2'nin menüsünde ekran kartından ince rahatsız edici bir ses olduğunu fark ettim. Azalıyor, artıyor. Garip bir ses. Bir de şu var: FurMark (80-100 FPS), ve MSI Kombustor'ın testlerini yaparken yaklaşık 900 FPS'leri görüyor ve ses yok. Normal bir şekilde çalışıyor, belki kulağını kasaya yaklaştırırsan çok az duyabilirsin ki sanıyorum bu normal bir ses, zararlı olmadığını biliyorum ama kafamda tam netleşmedi çünkü oyunlarda çıkan bu ses neden FurMark ve diğer testlerde çıkmıyor anlamış değilim. Çıkmıyor değil tabii ki ama yok denilecek kadar az normal çalışma sesi yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Coil Whine, yani bobin cizirdamasi. Sesin siddeti uygulamadan uygulamaya farklilik gösterebiliyor. Degisim talebinde bulunsaniz bile ayni "sorunla" karsilasmaniz muhtemel.

Benim ekran kartimda da mevcut. Dikkat ettim, kullanim genelde %70'in üzerine cikinca ses ortaya cikiyor. Bazi oyunlarda VSync (dikey esitleme) acikken ses yok, bazi oyunlarda ise acik olmasina ragmen az da olsa ses geliyor. Örnek olarak GTA 5'de ses yok, fakat Detroit Become Human'da ses var. Sebebi ise V-Sync aktifken, Detroit Become Human'in GTA 5'e göre GPU kullanimi daha yüksek.

VSync kapatip FPS'i belirli bir sayiya kisitlamak istiyorsaniz Rivatuner kullanabilirsiniz. Bazi oyunlarda VSync'i etkinlestirdiginiz zaman input lag (fare ve klavye hareketlerinde gecikme) olabiliyor. Böylece FPS'i ekran tazeleme hizinin bir tik üzerine kilitleyebiliyorsunuz.

FurMark'da bazilarinda cizirdama varken, digerlerinde yok. Demek ki sistemden sisteme farklilik gösterebiliyor. Bende de ses cok az mesela. Kasaya kulagimi dayamadan duyamiyorum.
 
Bende de öyle sayılır. Coil Whine sesi CS:GO'da yok mesela , sanırım işlemci bazlı olduğu için ekran kartı çok fazla kullanılmıyor. FPS'i genel ayarlarda 75'e sabitledim, oyunlarda da ses çıkaran ve çıkarmayan oyunlara göre farklı değerlere sabitledim sıkıntı yok. Zaten coil whine zararsız olduğu için sesi azaltıp istediğin performansı aldığın zaman sorun yok demektir ve evet değişim talep etsem bile %80 civarı yine aynı sorunla karşılaşabilirmişim çok fazla kişi de mevcutmuş bu sorun. Ayrıca elektrik-elektronik mühendisi olan bir abim var ona danıştım "bobinler ses çıkarır normaldir" dedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı