Çözüldü ASUS TUF laptopun güç tuşunda temassızlık var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet Tuğhan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS TUF model laptopumun güç tuşunda sanırım temassızlık var. Güç tuşuna 5-10dk boyunca bas çek yapıyorum anca algılayıp açılıyor. ASUS teknik servise göndermek için onarım talebi oluşturdum fakat UPS Kargo rezilliği 1 haftadır ürünü almaya gelen giden yok. Neyse sorum şu, bu laptopu güç tuşundan başka şekilde açamaz mıyız? Mesela kısa kablolu yapay bir güç tuşu falan satılıyor mu? Ya da laptopu prize taktığımda otomatik açılacağı biz özellik. Bu (veya başka bir) tarz laptopu açabileceğim bir yöntem var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, bu sorun artık iyice beni rahatsız etmeye başladığında garantiye gönderdim. Ortalama 1.5 haftada klavye, alt kasası yenilenmiş halde tarafıma ulaştı. Artık küçücük bir basışta bile açılıyor. Konforum arttı resmen 😅
Bilgisayari Ingilizce kullandigim icin size tam Turkce anlatamayacagim, uzgunum.

BIOS ayarlariniza girin, Power Management (guc yonetimi) diye bir sekme olmali. Orada "Power on by keyboard function", veya Turkcesiyle "Klavye fonksiyonu ile guc ver" gibi bir ayar olmali. Eger var ise onu acmayi deneyin.

BIOS menusune ulasmak icin once bilgisayari tamamen kapatin daha sonra acin. Acilma islemi baslar baslamaz F2, F10 veya Delete tuslarindan herhangi bir tanesine art arda hizlica basin. BIOS menusu gelene kadar art arda basmalisiniz.

Bunu deneyin olmazsa yine gelin baska bir cozum bulalim.

Bende de aynı sıkıntı var. İlk 5-6 ay çok iyiydi. Yeni yeni sıkıntı çıkarmaya başladı. Bazen 15 dk basılı tutuyorum öyle açılıyor. Reddit gibi yabancı forumlarda birçok kişinin bu sorunla karşılaştığını gördüm. Çözüm bulabildiniz mi? Garantisi devam ediyor. YouTube'da bir kişinin aynı sıkıntıyı çektiğini garantiye yolladığını sonra garanti PC'yi bozmuş. Ardından mahkemeye vermiş 2 ay sonra muadil PC yollamışlar.

Merhaba, bu sorun artık iyice beni rahatsız etmeye başladığında garantiye gönderdim. Ortalama 1.5 haftada klavye, alt kasası yenilenmiş halde tarafıma ulaştı. Artık küçücük bir basışta bile açılıyor. Konforum arttı resmen 😅

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı