5 Nisan 2023 tarihinde Vizyon Bilgisayar satıcısından Amazon online satış mağazası üzerinden ASUS marka monitör satın almış bulunmaktayım. Monitörüm 3 yıl garanti kapsamındadır. 16.06.2025 tarihinde monitörümde ekranda çıkan çizgilerden dolayı garantiye göndermek için servis kaydı açtım. Asus markasının hatanın/problemin fotoğrafını istemesi ile 2 adet fotoğraf çektim. 17.06.2025 tarihinde ASUS markasının anlaşmalı olduğu UPS kargo evimden paketlemiş olduğum monitörümü teslim aldı. 19.06.2025 tarihinde ise tarafıma kargomun iletildiğine dair mail ile ulaşıldı. Ardından onarım süresini beklemeye koyuldum fakat bu sürede ASUS firmasının kendi sitesinde olan onarım durum sorgulama kısmından kontrol ettim. Mail yoluyla kargomun ulaştığını belirtilmesine rağmen ASUS sitesinde "kargonun servise ulaşması bekleniyor" diye yazıyordu. Bir kaç gün sonra acaba ulaşmadı mı diye ASUS'a ulaştım. Kendileri bir problem olmadığını 48 saat içinde güncelleneceğini ve bildirileceğimi belirttiler. 24.05.2025 tarihine kadar bekledim fakat bir bildirim yapılmayınca tekrar kendilerine ulaştım. Aynı şekilde bana 48 saat içinde bildirileceği bir sorun olmadığı normal olduğu söylendi. 27.05.2025 günü tekrar bildirilme olmayınca asus'a tekrardan ulaştım. Bana hemen döneceklerini ilettiler ve özür dilediler. Yaklaşık 2 saat sonra bir arama aldım ASUS tarafından. Kargomun 19.06.2025 tarihinde ellerine ulaştığı fakat kargo taşınma sırasında hasar gördüğünü özellikle "KIRILDI" şeklinde cümle kurdular bunun için 20.06.2025 tarihinde kargo firmasına geri iade ettiklerini bildirdiler. Kargonun Bana geleceğini ve geldiğine kargoyu kabul etmememi ASUS servise geri gideceğini belirttiler. ASUS'un beyanı teslim aldıklarında bir hasar raporu tuttukları, ve monitörde "KIRIK" olduğuydu. Kargomun iade olduğunu yaklaşık 1 hafta sonra zor bela bir şekilde öğrendim. UPS kargo 30.06.2025 tarihinde bize kargoyu geri iade etmek için getirdiklerinde kargonun üzerinde "SAĞ KISIM YANIK" etiketi olduğunu gördük. Kargoyu hasarsız verdiğimizi, hasarlı teslim almayacağımızı belirttik. 01.07.2025 günü önce UPS kargonun Antalya şubesinden bir arama aldım. Yetkili kargoyu kabul etmiyormuşsunuz. Tekrardan alma şansınız yok emin misiniz? diye sordu. Hasarsız gönderdiğim kargoyu hasarlı teslim almayacağımı belirttim.Kendileri bana "Dün gelen kurye arkadaş ile paketi açmışsınız, monitörünüzde yanık hasarı varmış, ambalaj/kutuda bir hasar yok fakat monitörde hasar var, bu hasarı şirket üstlenmeyecektir dedi.Kendilerine ben kesinlikle kargoya dokunmadım, kurye ile birlikte kargoyu açmadık diye belirttim.Yetkili önce bana kendilerinde kargoyu açma yetkisi olmadığını söylese de ardından biz kontrol ettik baktık gibi cümleler kurdu. Doğru olmadığını ve teslim almayacağımı belirttim. Yaklaşık 1-2 saat sonra UPS kargo Ege bölgesinden bir beyefendi beni aradı. Yasal olarak kargoyu teslim alma zorunluluğum olduğunu, teslim almazsam PTT üzerinden depolama bedeli gibi bir bedel ödeyeceğimi söyledi. Kendilerine hasarlı kargoyu teslim almayacağımı, haklarımı sonuna kadar kullanacağımı belirttim. ASUS'un bana belirttiği gibi yetkiliye "ASUS bana ben kargoyu teslim almadıktan sonra sizin ASUS'a götürmeniz gerektiğini belirtmişti, götürülmeyecek mi?" gibisinden sordum. ASUS'a sorup teslim alacaklarsa yönlendireceğini belirtti. ASUS ile konuştuğumda teslim alacaklarını, servise yönlendirmeleri gerektiğini söyledi. Asus destekte kendilerinde kargo teslim alırken notlarında yanık olmadığını, kırık olarak not aldıklarını belirtti. Şahsım adına yanık hasarı diye ilk defa 30.06.2025 tarihinde işittim. O zamana kadar bir bilgilendirilmem olmadı. Hasarın ne olduğunu hangi firma tarafından hangi hadise ile olduğunu bilmiyorum. Hasar eğer öncesinden olsaydı ASUS'un bana servis kaydı açarken istediği fotoğraflarda monitörün aktif çalışmadığı gözlemlenebilirdi. Bu hadiseler etrafında yaklaşık 2 haftadır doğru dürüst bilgilendirilmiyorum, 2 haftadır kişisel işlerimi halletmek için eşrafımdan bilgisayar istemek zorunda kalıyorum. Bu mağduriyetimin üzerine iki firma da yanlış bilgilendirme ile suçu üstlerine almamakta ve mağduriyetimi sonuna kadar sürdürmekte. Mevcut durumun/mağduriyetin ne zamana kadar süreceği bilgisi bulunmamakta. Durumun bir süre daha devam etmesi durumunda yeni bir monitör almak zorunda olacağım. Firmaların ivedilikle hasarımı onarmasını, onaramayacaklar ise enflasyon farkı ile tarafıma para iadesi yapılmasını rica ediyorum.
Tüm ayrıntıları ile bu şekilde yazdım. Elimde olan fotoğraflar ve konuşmalar ile THH başvuracağım. Firma ismini sizin de söylediğiniz gibi Vizyon Bilgisayar şeklinde doldurdum. Fikirlerinizi belirtirseniz çok yardımcı olursunuz
. Elimde ayrıyeten asusun sitesinde güncel olarak hala ellerine ulaşmadığının fotoğrafı, destek ile hasarın yanık değil kırık olduğunun konuşmaları mevcut. Onları yollayacağım. Kargo hareketlerini yollayacağım bakalım ne gibi bir sonuç çıkacak.