trustright
Hectopat
Daha fazla
"Bende oluşmadı bu" diyebilmek için ispat sunulması gerekir. Dosyanızı hazırlarken mantıklı bir şekilde yaklaşarak yazmanız gerekiyor. Şu anda gidip hasar raporu tutturarak teslim alırsanız ve bu raporu dosyaya eklerseniz hasarın sizde oluşmadığı ispat edilmiş olur. Aynı şekilde kendilerinden olan kırık raporu da mevcut, hasar raporu ile çeliştiği görülürse yine tekrar ispat yükümü onlarda olur. Eğer hasar tutanağını tutturarak teslim alırsanız sonrasında söylediklerinin hiçbir önemi olmaz. THH ile bu tutanak ve mesajlaşmalarınızı göstererek zaten haklı çıkarılırsınız. Elinizde deliller olduğu sürece varsayım yapmanın pek anlamı yok.THH için şikayet oluşturacağım. Şu an monitör ASUS servisine gitmekte gitmesini beklemeli miyim yoksa direkt olarak açmalı mıyım? Tüm süreci adım adım anlatarak şikayette bulunacağım fakat burada şikayet etmem gereken firmanın ve şikayet nedenimin altını çizmeniz konusunu rica ederim. Bir de şimdi benim kanıtlama şansım yok. Sadece çalışır vaziyette olduğunu ve ekranda çıkmış çizgilerin fotoğrafı mevcut bende. Monitörün sağını çekmemiştim doğal olarak. Kanıtlayamadığım bir durumda kaybetme durumum mümkün mü? UPS benim kargo esnasında ambalaj hasar almadan monitörde yanık olma ihtimali yok bende oluşmadı bu deyip sıyrılma ihtimali var mıdır? Veya ASUS'un bu benim elime böyle geldi, bu hasar kırık değil yanlış tespit yapmışız yanıkmış ben zaten kargoyu kabul etmedim. UPS değilse suçlu müşteridir deyip sıyrılma ihtimali var mı?
Buradan sonrası sitem olacak birazcık. Konuyu da toplarsak biraz önce ASUS'a gönderiyorum. Kargo yolda hasar alıyor fakat beni bilgilendirmiyor hiçbir şekilde. 10 gün sonra öğreniyorum ki ASUS teslim almadık biz, monitörünüz kargo esnasında kırılmış diyor. Ben monitörüm yapılıyor zannederken aslında UPS'te bekliyor benim monitör. Birincisi yanıksa nasıl kırık yazabiliyorsunuz burada bir çelişme var zaten. Hadi hasar var belki ben orası hasarlı olduğunu biliyorum ona rağmen gönderiyorsunuz bana. Bana sormamaları da hata belki ben diyeceğim ki ha evet orası hasarlı ama orayla ilgili değil benim işlemim kargonun suçu yok siz garanti kısmını halledin diyeceğim belki de. UPS 14 gün sonra bana kargomu getiriyor ve diyor ki bunda yanık var. Yahu yanık ne alaka şimdi bu nasıl oldu yani? Bugün öğreniyorum daha hasarın nasıl bir şey olduğunu. Bir aklıma gelen başka bir konu da siz de çok görmüşsünüzdür. Ekran hatalarına bazen çakmak çakıyorlar ve düzeliyor Instagram Facebook gibi yerlerde çok sayıda böyle Reels veya videolar mevcut. Çok komple teorisi ama ulan diyorum acaba bu servis çakmak mı çaktı oradan acaba :d Yoksa monitörün sağında nasıl olabilir o yanık yani? Uzun lafın kısası UPS ASUS ve benim aramda sürekli bir bilgilendirme eksik. Bu işin sonucunu çok merak ediyorum ne olacak. Gidip monitör almam lazım artık bu iş bayağı uzayacak gibi. İşlerimi de halledemiyorum doğru dürüst.
Ekran hatalarına çakmak çakıldığını nerede gördünüz bilmiyorum ancak baktığımda bu telefon dokunmatik ekranları için. Monitörler için böyle bir durum söz konusu değil.