ASUS TUF RTX 3060 Ti için destek aparatı gerekli mi?

Yer
İzmir
11 Mart'ta Gaming.gen.tr'den kişiselleştirilmiş hazır sistem siparişi verdim. İlk başta aklıma gelmedi sadece soğutucu iyi olsun diye varsayılan Dual RTX 3060 Ti yerine 3 fanlı TUF Gaming modelini seçtim ama dün akşam aklıma bu destek aparatları geldi.

İzlediğim sistem toplama videolarından bildiğim bir olay bu aslında yoksa yıllar önce topladığım sistemimde tek tek parçalar halinde sipariş vermiştim ve böyle bir şeye ihtiyaç duymamıştım çünkü ekran kartım Sapphire RX 570 4 GB Pulse modeliydi.

Şimdi bu yeni sistemimdeki anakart ASUS TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi II modeli. Acaba bu anakart için bu ekran kartına destek aparatı takmak şart mıdır?

Aslında sipariş verdim ama gerek yoksa iptal edeceğim ya da iade edeceğim.

Dosya Ekleri

• 957436BE-B404-4203-89CE-A30D64BC36D2.jpeg
    957436BE-B404-4203-89CE-A30D64BC36D2.jpeg
    39,6 KB · Görüntüleme: 108
TUF ağır bir kart almanız iyi olmuş. Fiyatı yanlış bilmiyorsam 300 TL bandında 300 TL de şu dönemde çok büyük bir para değil takın kullanın keyfinize bakın.

Hocam aldığınız aparat yerine şunu öneririm,

Şahsen kullanıyorum ve memnunum.

Anakartta safeslot varmış. Benim sipariş verdiğimle benzer fiyatlara geliyor vergisi ile sanki ama bu modellerin yorumlarında sarkma yapıyor yazıyordu yabancı yorumlarda o yüzden es geçtim ama bilemedim şimdi. Safeslot var diye sipariş verdiğim destek aparatını da mı iade etsem karar veremedim.

Dosya Ekleri

• 2995C0A0-45C5-4FF5-B270-310C1A1F3C4F.jpeg
    2995C0A0-45C5-4FF5-B270-310C1A1F3C4F.jpeg
    103,5 KB · Görüntüleme: 100
Hocam safe slot olsa da TUF ağır bir kart ve 300 TL kartın fiyatının yanında çok az alın geçin demek olur benim önerim.

Sanırım haklısınız ya, sorun yaşama ihtimali olacağına ihtimal bile olsa almak en iyisi. Zaten işleme alınmış, gelince iade edebilirsiniz deniyor. O yüzden gelsin bakalım zaten sistemden sonra gelecek ve 3-5 gün destek aparatı olmadan denemiş olayım sistemi.

Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum :)

Hocam aparat minimum düzeyde sarkma yapıyor ama zorlarsanız dümdüz tutar. Ben elimle zorlayıp, aparatı iyice sabitlersem düzeliyor fakat ekran kartı zorlanıyor. Soğutma bloklarının arasını açmaktan korkuyorum şahsen. Demem o ki, biraz sarkma iyidir. Resimleri ekliyorum fikriniz olur.

Benim anakartım TUF B560 Plus ve sanırım bende de safe slot var. Ama aparat olmadan inanılmaz derecede sarkma mevcut. Yani aparat gerekli.

Dosya Ekleri

• 20230312_210150.jpg
    20230312_210150.jpg
    143,2 KB · Görüntüleme: 98
Hocam aparat minimum düzeyde sarkma yapıyor ama zorlarsanız dümdüz tutar. Ben elimle zorlayıp, aparatı iyice sabitlersem düzeliyor fakat ekran kartı zorlanıyor. Soğutma bloklarının arasını açmaktan korkuyorum şahsen. Demem o ki, biraz sarkma iyidir. Resimleri ekliyorum fikriniz olur.

Benim anakartım TUF B560 Plus ve sanırım bende de safe slot var. Ama aparat olmadan inanılmaz derecede sarkma mevcut. Yani aparat gerekli.

Hocam görsel için teşekkür ederim. Evet hala sarkma var gibi, hiç canlı olarak bu tarz bir sistem görmediğim için sarkma ne düzeylerde olabilir bilmiyorum. Bu görselde de düz değil gibi geldi ve siparişim şu an iptal edilemediği için geldiğinde kullanacağım gibi.

Destek aparatı sistemden sonra gelecek gibi gözüküyor, bu fotoğraftan sonra destek aparatı olmadan epey sarkacakmış gibi geldiğinden belki sistemi hemen kurmam gibi, çünkü sorun yaşamakta istemiyorum.

Bu arada sisteminiz mis gibi 10 numara gerçekten. Aklımda işlemci için (Ryzen 5600) sıvı soğutma almak var ilerleyen dönemlerde. Sisteminize nazar değmesin diyelim 🧿.

Bence ilandaki gibi düz çubuk olan tarz daha iyi en azından tam olarak ayarlanıp sıfır sarkma sağlanabilir.

Kesinlikle ben de öyle düşünmüştüm. Bazı versiyonları da düz çubuk gibiydi bu destek aparatlarının ama onlar da sarsılınca düşermiş gibi geldi. Ya diğer cevap yazan arkadaşın önerdiğini alacaktım ya da bu sipariş verdiğimi ama sipariş verdiğim daha sağlıklı geldi ayarlanabildiği için.

@bazzinga Çok teşekkür ediyorum hocam, size de hayırlı olsun şimdiden ve nazarlar değmesin inşallah.

Benim şöyle bir hatam oldu. Ben sistemi 2-3 ay kadar destek aparatsız kullandım. Bu süre içinde 2 kez arabada ekran kartı takılıyken seyahat edildi. Tahminimce bu süre zarfı içinde slot iyice gevşedi, bu yüzden de bende sarkma biraz normalden fazla. Söylediğim gibi ben kartı zorlamamak adına aparatı çok aşırı düz takmadım, istesem kart dümdüz durur. Biraz pay verdim çünkü kartı ne kadar düz tutmaya çalışınca o kadar kartın kendi içindeki düzlüğünün yamulduğunu gördüm. 2.fandan sonra kart bitiyor ve soğutma bloğu devam ediyor biliyorsunuz. Ne kadar kaldırırsam, o kadar bu 2.fandan sonra yamulduğunu gördüm Soğutma bloklarının arasında açılma falan olmasın diye de zorlamadım. Şahsi fikrim bu aparat çok hoş duruyor, hatta RGB versiyonu da mevcut Aura SYNC uyumlu. Tabi son söz sizde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı