ASUS TUF RX 5700 XT ısınma sorunu

Şampiyonenes

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ASUS TUF 3 Radeon RX 5700 XT kartını 2 aydır kullanıyorum performansından gayet memnunum islemci olarak 3700X kullanıyorum.
Ama kartımda ısınma sorunu mevcut GPU Tweak 2'dekı stok fan ayarları ile fan acmıyor kart acmadıgı ıcın 90 dereceleri buluyor kendim fan ayarı yaptığım vakit fan son ayarda Need for Speed heatda 72 derece stabil tutabiliyor ASUS'a yazdım gonderin bakalım dediler kartın sorunlu oldugunu biliyorum garantiye yollasam ne yaparlar degısım olur mu ne gıbı bır yol ızlemem lazım?
Bu arada kasamın onu mesh onde 3 ustte 2 egzoz arkada 1 egzoz var kasanın sogutma performansı cok iyi.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-07-13 at 21.10.07.jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-13 at 21.10.07.jpeg
    212,7 KB · Görüntüleme: 98
  • WhatsApp Image 2020-07-13 at 21.10.07 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-13 at 21.10.07 (1).jpeg
    333,1 KB · Görüntüleme: 103
Arkadaşlar merhaba ASUS TUF 3 Radeon RX 5700 XT kartını 2 aydır kullanıyorum performansından gayet memnunum islemci olarak 3700X kullanıyorum.
Ama kartımda ısınma sorunu mevcut GPU Tweak 2'dekı stok fan ayarları ile fan acmıyor kart acmadıgı ıcın 90 dereceleri buluyor kendim fan ayarı yaptığım vakit fan son ayarda Need for Speed heatda 72 derece stabil tutabiliyor ASUS'a yazdım gonderin bakalım dediler kartın sorunlu oldugunu biliyorum garantiye yollasam ne yaparlar degısım olur mu ne gıbı bır yol ızlemem lazım?
Bu arada kasamın onu mesh onde 3 ustte 2 egzoz arkada 1 egzoz var kasanın sogutma performansı cok iyi.
TUF serisi zaten ısınma sorunu olan bir seri. Fan profilinizdeki sıcaklıklar gayet normal.

@xClaush MSI Afterburner programıyla veya ASUS'un kendi programında da bu özellik vardır şuna benzer bir eğri oluşturuyorsunuz. Birebir bunu yapmak zorunda değilsiniz ama mantık aynı. Sıcaklık yükseldikçe fanlar daha hızlı dönüyor. Düşük sıcaklıklarda fanlar daha yavaş dönüyor.

t-gpu curve.jpg

@xClaush MSI Afterburner programıyla veya ASUS'un kendi programında da bu özellik vardır şuna benzer bir eğri oluşturuyorsunuz. Birebir bunu yapmak zorunda değilsiniz ama mantık aynı. Sıcaklık yükseldikçe fanlar daha hızlı dönüyor. Düşük sıcaklıklarda fanlar daha yavaş dönüyor.

Ben ASUS kullanmıyorum. AMD yazılımından yapmak işe yarar mı? Üretici firmaların yazılımlarını önermeniz biraz dikkatimi çekti.

Evet yarar. MSI Afterburner programı sadece MSI ekran kartları için değil. Programı geliştiren marka MSI olduğu için adı öyle. ASUS, Gigabyte ve MSI markalarının genelde kendine ait bu tarz kontrol yazılımları oluyor. O şekilde ekran kartı ile ilgili ayarları yapıyorsunuz. Siz de kendi ekran kartınız için yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı