Sapphire RX 5700 XT bellek ısınma sorunu

Özgür capkın

Hectopat
Daha fazla  
Sapphire Pulse RX 5700 XT karta sahibim. GPU sıcaklığı 75 dereceyi geçmiyor ama bellek sıcaklığı 92 derecelere dayanıyor bunun içini açıp kaliteli termal pad'ler ve macun ile değiştirmek istiyorum. Sizce mantıklı bir hareket olur mu? Sorunsuz bir kart 2 yıl garantisi var açtığım zaman belli etmemeye çalışacağım ama garantisini çöpe atma ihtimali de var 2 yıl içinde bir şey olacağını sanmıyorum ekran kartına onun için garantisi çok da önemli değil gibi. Böyle kullanmaya devam edersem 2 yıl sonra elimde sıcaklıktan tükenmiş sorun yapma ihtimali yüksek bir kart da olmasını istemiyorum sizce bu durumda ne yapabilirim.

IMG_20191218_222321~2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
144 Hz bellek frekans takılması var sanırım sizde. Geçici çözümü var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sapphire Pulse RX 5700 XT karta sahibim. GPU sıcaklığı 75 dereceyi geçmiyor ama bellek sıcaklığı 92 derecelere dayanıyor bunun içini açıp kaliteli termal pad'ler ve macun ile değiştirmek istiyorum. Sizce mantıklı bir hareket olur mu? Sorunsuz bir kart 2 yıl garantisi var açtığım zaman belli etmemeye çalışacağım ama garantisini çöpe atma ihtimali de var 2 yıl içinde bir şey olacağını sanmıyorum ekran kartına onun için garantisi çok da önemli değil gibi. Böyle kullanmaya devam edersem 2 yıl sonra elimde sıcaklıktan tükenmiş sorun yapma ihtimali yüksek bir kart da olmasını istemiyorum sizce bu durumda ne yapabilirim.

Eki Görüntüle 475066
Hocam bir çözüm buldunuz mu yada bu bir sorun mu ? Bende de benzer bir sorun var.

144 Hz monitör ile 144 Hz akışa getirdiyseniz böyle yapar aynı sorun bende de var.

Hocam benim monitör 1920X1080 75 Hertz. Yabancı kaynaklardan baktığım kadarıyla çoğu kişi de bellek sıcaklıkları bu şekilde. Biraz undervolt ve fan ayarıyla bellek sıcaklığını 78-86 derece arasında tutmayı başardım.

Hocam benim monitör 1920X1080 75 Hertz. Yabancı kaynaklardan baktığım kadarıyla çoğu kişi de bellek sıcaklıkları bu şekilde. Biraz undervolt ve fan ayarıyla bellek sıcaklığını 78-86 derece arasında tutmayı başardım.
Ben en ağır oyunları 144 fps oynuyorum maximum 83 dereceyi gördüm ben şunu derim en iyi rx 5700 xt.

Ben en ağır oyunları 144 FPS oynuyorum maximum 83 dereceyi gördüm ben şunu derim en iyi RX 5700 XT.

İzninizle birkaç soru sormak istiyorum.
Şu an Memory yani bellek sıcaklığından bahsediyoruz değil mi? Hangi Radeon sürümünü kullanıyorsunuz? Bahsettiğiniz model Sapphire RX 5700 XT Pulse modeli mi? Radeon ayarlarında ya da fan ayarlarında herhangi bir değişiklik yaptınız mı? Bahsettiğiniz oyunlar hangileri ve ne kadar süre boyunca test ettiniz? Örneğin ben GTA 5 oynarken bellek sıcaklığının 80 dereceyi bulması 15-20 dakika sürüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00