ASUS TUF VG249Q vs Gigabyte G24F-2

Bütçe
4000-4500
Tahmini teslimat saatini tutturabilen kargo firması görmedim ben daha. Saati bırakın 24 Mart'ta gelecek gözüken kargom bugün geldi, gün bile tutturulamıyor.

Ben dağıtıma çıkarıp bu saate kadar yollamayanı ilk defa görüyorum. Yaptığım alışverişlerde bir gün buraya ulaşması diğer gün teslim edilmesi ortalama 2 günde süreç noktalanır.

Edit: Saat 18:36'da mesaj geldi. "Gönderiniz teslim edilememiştir. Sebep: Operasyonel Nedenler"

Bu akşam 17:10 civarında monitör elime ulaştı. İlk deneyimlerim gayet olumlu özellikle malzeme kalitesi, ergonomisi ve görüntü kalitesi gayet hoş. Ölü piksel çıkmadı, ghosting fark etmedim. Işık sızması yok, kamera ile çektiğim zaman varmış gibi duruyor fakat açı değiştirince o parlamalar da yer değiştiriyor IPS Glow'a yorumladım. OSD menülerini biraz karıştırdım. Renkleri gayet canlı ve akıcı bir monitör sadece aklıma takılan soru şu, OSD üzerinden G-Sync açık. Ekran kartı driverından FreeSync açmam gerekir mi yoksa böyle kullanabilir miyim Sync teknolojisini.
@Saint Lucia @88602 @All The Way

Son düzenleme:
Bu akşam 17:10 civarında monitör elime ulaştı. İlk deneyimlerim gayet olumlu özellikle malzeme kalitesi, ergonomisi ve görüntü kalitesi gayet hoş. Ölü piksel çıkmadı, ghosting fark etmedim. Işık sızması yok, kamera ile çektiğim zaman varmış gibi duruyor fakat açı değiştirince o parlamalar da yer değiştiriyor IPS Glow'a yorumladım. OSD menülerini biraz karıştırdım. Renkleri gayet canlı ve akıcı bir monitör
Hayırlı olsun hocam. Problem çıkmadığına ve beğendiğinize sevindim.
OSD üzerinden G-Sync açık. Ekran kartı driverından FreeSync açmam gerekir mi yoksa böyle kullanabilir miyim Sync teknolojisini.
Açman gerekiyor. Tek başına monitörden açman yetmez.

Hayırlı olsun hocam. Problem çıkmadığına ve beğendiğinize sevindim.

Açman gerekiyor. Tek başına monitörden açman yetmez.

Tamamdır hocam açayım driverdan. IPS glow dediğim olay ışık sızması olabilir mi? Işık sızmasını gözümle gözlemleyebilmem mi gerekiyor? OverDrive modu strong kullanıyorum response time ayarı bu mudur? Yani şu an 1ms mi?

Ghosting Test:

Dosya Ekleri

• IMG_20230314_222528.jpg
    IMG_20230314_222528.jpg
    424,9 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleme:
IPS glow dediğim olay ışık sızması olabilir mi? Işık sızmasını gözümle gözlemleyebilmem mi gerekiyor?
Görüş açılarına göre yada görüş mesafesine göre değişiyorsa IPS Glow, değişmiyorsa ışık sızmasıdır. Bunu en iyi siyah ekranda test edebilirsiniz.
OverDrive modu strong kullanıyorum response time ayarı bu mudur? Yani şu an 1ms mi?
Ghosting testi yapmak istiyorsanız Sync teknolojilerini devre dışı bırakıp MBR açın ve Overdrive modunu Boost'a alın.

Görüş açılarına göre ya da görüş mesafesine göre değişiyorsa IPS glow, değişmiyorsa ışık sızmasıdır. Bunu en iyi siyah ekranda test edebilirsiniz.

Ghosting testi yapmak istiyorsanız Sync teknolojilerini devre dışı bırakıp MBR açın ve OverDrive modunu Boost'a alın.

Boost modunda parlaklık düşüyor normal midir? Bir de Boost ile MBR ve G-Sync eş zamanlı kullanılamıyor hocam.

Normaldir hocam.

Kullanılamaz zaten G-Sync gecikmeyi arttıran bir teknoloji. Ters düşüyor ikisiyle de.

Tamamdır teşekkür ederim. Ghosting testini Boost ve MBR ile ayrı ayrı denedim(MBR ile Boost da aynı anda açılmıyor) yine rahatsız edici bir durum yok. Başarılı hocam hoşuma gitti ekran kartı driverından da Adaptive Sync açtım. Her şey yolunda, beni tatmin etti açıkçası.

Parlaklık çok mu düşüyor. Bir de mesela gece oyun oynarken parlaklığı kıssak rahatlıkla kullanılabilir mi yoksa bir tık zorlanıyor musun merak ettim. Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın.

Parlaklık çok mu düşüyor. Bir de mesela gece oyun oynarken parlaklığı kıssak rahatlıkla kullanılabilir mi yoksa bir tık zorlanıyor musun merak ettim. Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın.

OverDrive: Boost aldığın zaman parlaklık sıfıra düşüyor ama gece kullanımı için yine çok kısık değil. Parlaklık değerleri gayet iyi gece kısıp kullanabilirsin mavi ışık filtresi modları da var. Parlaklık değerlerini göstermek isterdim fakat kamerada çok net anlaşılmıyor. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim gece fulleyince bakamıyorum, sıfıra çekince de gayet rahat bakabiliyorum ne çok kısık ne çok yüksek geliyor. Teşekkür ederim. Umarım sen de memnun kalacağın bir deneyim yaşarsın alacağın monitörde. Bugün iyi ki bunu almışım dedim. Hareket kabiliyeti falan çok işime yaradı klavye mouse konumuna göre istediğim şekilde ayarlayabiliyorum.

Kullandığım ayarlar:

Dosya Ekleri

• IMG_20230315_034531.jpg
    IMG_20230315_034531.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı